به گزارش ایسنا، محمد حاج رسولیها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در بخش پرسش و پاسخ نشست نقد و بررسی چگونگی تامین منابع آب لازم برای احیای دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه چهار میلیارد متر مکعب آب نسبت به برنامهریزی مصوب عقب است. بنابراین کلیه بحثها صرفا روی ۱۵۰ میلیون متر مکعب نیست.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد انتقال آب به دریاچه ارومیه از کشورهای همسایه گفت: انتقال آب از خارج برای دریاچه ارومیه در وزارت نیرو و ستاد احیای دریاچه ارومیه مطرح نیست و هیچ صحبتی در این باره وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران تاکید کرد: راهکاری غیر از کاهش سطح زیر کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه نداریم. این موضوع هم بخشی بر عهده وزارت نیرو و بخش دیگر بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
حاج رسولیها در ادامه اظهار کرد: در کارگروه سازگاری با کم آبی تلاش می کنیم همه برنامه های کاهش مصرف آب و مدیریت صحیح منابع آب را با همکاری دستگاه های مختلف اجرایی کنیم. چون مدیریت آب و تغییر الگوی کشت باید به طور توأمان انجام و پیگیری شود.
وی تاکید کرد: سیاست های کلی کشت بحث های بسیار جدی است و نیاز به همکاری دستگاه های مختلف دارد.
به گزارش ایسنا، رضا مکنون عضو شورای عالی محیط زیست و رئیس کمیته عالی نظارت و ارزشیابی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در این نشست با اشاره به ضرورت کنترل آب های سطحی اظهار کرد: اگر این آب ها کنترل و ساماندهی نشود قطعا کنترل سایر آب ها پیچیده تر و دشوارتر خواهد بود.
وی با اشاره به ضرورت ارائه مدل های پیش بینی مربوط به وضعیت بارشی حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: قطعا یکی از ویژگی های این مدل ها از عدم قطعیت آنها است اما نباید این مدل ها را کنار گذاشت و نسبت به آنها بی توجه بود.
این عضو شورای عالی محیط زیست تاکید کرد: عدم قطعیت در پیش بینی های فصلی طبیعی است. افزون بر مدل پیش بینی هواشناسی به مدل رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه نیز نیاز داریم که باید مبتنی بر پیش بینی های هواشناسی باشد و برای آن برنامه ریزی های دقیقی صورت گیرد.
مکنون با اشاره به اینکه الگوی تخصیص استخراج شده است، گفت: نباید در مسیر رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه هیچ پمپی زده شود بلکه باید رهاسازی آب دقیقا طبق مدل ها اجرا و عملیاتی شود.
آرش اخوان مدیر دفتر بهره برداری از تاسیسات تامین آب شرکت مدیریت منابع آب ایران در این نشست اظهار کرد: ۳۷۰ میلیون متر مکعب آب طبق مصوبه باید به دریاچه ارومیه رهاسازی شود که از این مقدار ۲۰۰ میلیون متر مکعب رهاسازی شده و ۱۷۰ میلیون متر مکعب دیگر در پایان شهریور ماه رهاسازی خواهد شد.
رشد ۱۰۴ درصدی رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از سد بوکان
محمد حاج رسولیها در نشست تخصصی نقد و بررسی چگونگی مدیریت تامین منابع آب لازم برای احیای دریاچه ارومیه گفت: پیش بینی بارش، متولیان مختلفی از جمله سازمان هواشناسی دارد. طی سال آبی گذشته با توجه به بارندگیها در اردیبهشت ماه در سطح کشور دو برابر متوسط بارندگی در طول متوسط نرمال فقط از تاریخ اول تا ۳۰ اردیبهشت ماه اتفاق افتاد که هیچ ارگانی این را پیش بینی نکرده بود.
وی ادامه داد: سازمان هواشناسی با ارسال متنی اعلام کرده بود که در فروردین ماه سال ۹۷ میانگین بارش در غرب و شمال کشور کمتر از نرمال و دمای هوا افزایش نسبتا شدیدی خواهد داشت و میانگین بارش فصل بهار در سطح کشور کمتر از نرمال بلندمدت پیش بینی میشود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه پیش بینیهای سازمان هواشناسی یکی از سندهای ما برای مدیریت منابع آب است تصریح کرد: اتفاقی که در ورودی سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه طی اردیبهشت ماه افتاد دو برابر شرایط نرمال بود و بر این اساس تا اواسط اردیبهشت ماه امکان رهاسازی آب برای ما وجود داشت.
حاج رسولیها افزود: قرار بود طی سال آبی گذشته ۱۷۰ میلیون متر مکعب از سد بوکان آب به دریاچه ارومیه رهاسازی کنیم که با توجه به بارندگیها ۱۷۷ میلیون متر مکعب آب رهاسازی شد. طی اردیبهشت ماه و در مرحله دوم رهاسازی نیز مجددا ۱۷۰ میلیون متر مکعب آب رهاسازی شد.
وی در پایان گفت: این ارقام نشان میدهد که رهاسازی آب به دریاچه ارومیه در حوضه سد بوکان ۱۰۴ درصد رشد داشته و به طور کلی در سطح حوضه ۶۹ درصد افزایش رهاسازی داشتیم.
- 13
- 5