سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۲ - ۱۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۱۲۰
محیط زیست و گردشگری

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری:

از باروری ابرها نمی‌توان به عنوان جبران کمبود بارش یاد کرد

باور کردن ابرها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: باروری ابرها نوعی کار علمی، فناوری و تکنولوژی نوین محسوب می‌شود که صرف نظر از اثرات مخرب زیست‌محیطی نمی‌توان از آن به عنوان جبران خشکسالی و جبران کمبود بارش یاد کرد.

شاهرخ پارسا در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از سال زراعی ۸۶-۸۷ منطقه چهارمحال و بختیاری گرفتار خشکسالی شد که متاسفانه طی ۱۰ سال اخیر به صورت مستمر تداوم داشته و امسال وضعیت حادتر است.

 

وی با اشاره به اینکه خشکسالی با خشکی و خشکیدگی متفاوت است، افزود: خشکی حالتی طبیعی و اقلیمی از منطقه است که متاسفانه منطقه ما به حالت خشکی و خشکیدگی پیش می‌رود.

 

پارسا گفت: در حال حاضر و با وجود خشکسالی، شرایط استان به حالت ایده‌آل باز نمی‌گردد و با وجود وضعیت کم‌آبی باید خود را با شرایط موجود وفق داده و سازگار کند.

 

وی گرم شدن کره زمین، استفاده بیش از حد از سوخت‌های فسیلی، نامناسب و غیر استاندارد بودن صنایع و افزایش گازهای گلخانه‌ای را از عوامل خشکسالی برشمرد.

 

مدیرکل هواشناسی استان با اشاره به اینکه کشور بر روی کمربند خشک و نیمه خشک واقع شده است، تصریح کرد: وضعیتی که اکنون در آن قرار داریم حالتی طبیعی و عادی است.

 

وی ادامه داد: براساس شاخص‌ها، خشکسالی به خشکسالی هواشناسی، کشاورزی و آب‌شناسی دسته‌بندی می‌شود که در خشکسالی هواشناسی میزان بارش از بارش نرمال کمتر است، خشکسالی کشاورزی با عملکرد محصول و کاهش رطوبت خاک همراه است و بدترین و حادترین خشکسالی، خشکسالی آب‌شناسی است که موجب کاهش آب‌های زیرزمینی، خشک شدن قنات‌ها و خشک شدن آب‌های جاری می‌شود.

 

پارسا گفت: در حال حاضر وضعیت موجود، ناشی از خشکسالی آب‌شناسی است.

 

وی بیان کرد: افزایش دما موجب شده که شرایط اقلیمی به صورت تدریجی تغییر یابد و اکنون شاهد تغییر اقلیم در کشور و به تبع آن در استان هستیم.

 

پارسا افزود: سازمان جهانی هواشناسی در دو سال گذشته تغییر نوع بارش‌ها را ناشی از تغییر اقلیم مطرح کرد، به طوری که در زمستان سال ۹۶ در استان، میزان بارش برف حدود پنج سانتی‌متر و میزان ماندگاری برف به ۵۲ روز رسید.

 

وی ادامه داد: در گذشته ۷۰ درصد بارش‌ها به صورت برف بود این در حالی است که کمتر از ۲۰ تا ۲۲ درصد بارش‌های سال زراعی جاری به صورت برف بوده که با وجود مواجه بودن با تغییر اقلیم، نشان می‌دهد به اندازه یک سال با کمبود بارش مواجه هستیم.

 

پارسا با اشاره به اینکه مشکل اصلی در کشور و استان خشکسالی نیست، تصریح کرد: مشکل اصلی مربوط به مدیریت منابع و بارگذاری بیش از حد از ظرفیت اقلیمی است، به گونه‌ای که صنایع سنگین به جای قرار گرفتن در نزدیک دریا و اقیانوس، در مرکز ایران مستقر هستند و این خود عامل تولید کربن دی اکسید شده است.

 

وی تاکید کرد: اگر کشورها در کاهش گازهای گلخانه‌ای اقدام کنند قطعا وضعیت تا حدودی بهبود می‌یابد.

 

پارسا با بیان اینکه تمامی کشورهایی که با ایران در یک راستا و کمربند قرار دارند گرفتار خشکسالی هستند و این امر تنها مختص ایران نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه تمام کشور گرفتار خشکسالی شده به طوری که میانگین بارش در کشور ۲۶ درصد کاهش یافته است، همچنین میانگین بلندمدت بارش در چهارمحال و بختیاری به ۳۱۲ میلی‌متر رسیده و نشان می‌دهد با کاهش ۴۶ درصدی بارش مواجه هستیم.

 

وی گفت: باروری ابرها نوعی کار علمی، فناوری و تکنولوژی نوین محسوب می‌شود که صرف نظر از اثرات مخرب زیست‌محیطی نمی‌توان از آن به عنوان جبران خشکسالی و جبران کمبود بارش یاد کرد.

 

مدیرکل هواشناسی استان افزود: کشورهایی که گرفتار خشکسالی هستند سازگاری با کم بارشی و تغییر اقلیم را مدنظر قرار داده‌اند، و در کشور سازگاری با کمبود بارش در سطح کلان مطرح شده است.

 

وی در ادامه با اشاره به آینده‌نگری سناریوهای اقلیمی، تصریح کرد: خوش‌بینانه‌ترین آینده‌نگری مربوط به روند کاهش بارش در مناطق زاگرس مرکزی است که باید با توجه به وضعیت موجود خود را با شرایط، سازگار کرد.

 

پارسا ادامه داد: امسال از بدترین سال‌های آبی کشور و استان بوده که امید است وضعیت بارش در استان بهبود یابد که پیش‌بینی‌ها گویای آن است که سال زراعی آینده وضعیت بارش در استان بهتر از سال زراعی ۹۶-۹۷ خواهد بود و یا وضعیت به گونه‌ای خواهد بود که کمبود بارش‌ها جبران شود.

 

وی با اشاره به کاهش میانگین تجمعی بارش‌ها در سطح استان از سال زراعی ۸۶-۸۷، تاکید کرد: پیش‌بینی‌ها بیانگر این است که اگر وضعیت کمبود بارش در استان ادامه یابد دمای هوا روند افزایشی خواهد داشت.

 

پارسا با بیان اینکه دمای هوای تیرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حد نرمال است و تغییر محسوسی نداشته است، بیان کرد: ناهنجاری‌های دمایی برای تیر و شهریور در بخش‌هایی از شمال غرب استان پیش‌بینی شده است، به گونه‌ای که افزایش دما در تیرماه برای مناطق شمال غرب استان یک تا دو درجه و در سایر بخش‌ها نیم تا یک درجه سانتی‌گراد نسبت به میانگین خواهد بود.

 

وی در ادامه با اشاره به نشست دو تا چهار دشت در استان، گفت: گرد و غباری که در برخی از مواقع در آسمان استان مشاهده می‌شود منشا آن از کشورهای عراق و عربستان به داخل کشور بوده است که با خشکسالی‌های اخیر، متاسفانه سه دشت شهرکرد، بروجن و خانمیرزا به عنوان کانون‌های گرد و خاک محلی شناخته شده‌اند، به طوری که با کوچکترین وزش باد شاهد خیزش گرد و خاک در آسمان استان هستیم.

 

پارسا خاطرنشان کرد: عمده دلیل گرد و خاک در استان محلی است که در برخی مواقع موجب می‌شود هوای استان در وضعیت هشدار قرار گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه در استان در پی کمبود بارش، با کمبود آب مواجه‌ایم که تبخیر و رطوبت افزایش یافته است، به مردم توصیه کرد: در مصرف آب در تمامی زمینه‌ها صرفه‌جویی کرده و درست مصرف کردن را مدنظر قرار دهند تا در این وضعیت بتوان از شرایط موجود به سلامت عبور کرد.

 

پارسا با توجه به اینکه ۸۵ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی و تنها ۱۵ درصد در بخش شرب و صنایع مصرف می‌شود، گفت: لازم است در بخش کشاورزی مدیریت صحیح استفاده از مصرف بهینه آب در این بخش انجام شود.

 

وی خاطرنشان کرد: باید سازگاری با خشکسالی در دستور کار قرار گیرد، بنابراین لازم است از انرژی‌های نو استفاده کرد و بارگذاری متناسب با ظرفیت اقلیمی منطقه انجام شود تا توسعه پایدار محقق شود.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش