شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۰۳ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۷۳۸
محیط زیست و گردشگری

طرح گردشگری استانداری اصفهان اضطراب را به جان حیات وحش قمیشلو انداخت

حیات وحش قمیشلو,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

گشودن درهای منطقه حفاظت شده «قمیشلو» به روی گردشگران با درخواست نماینده شهر «تیران» روی میز استاندار اصفهان رفت. خبری که می‌تواند بعد از منتفی شدن معدنکاوی در منطقه حیات وحش «موته»، یک بار دیگر صدای اعتراض فعالان حوزه محیط زیست اصفهان را بلند کند. البته «سید رحمان دانیالی» مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان اعتقاد دارد که هنوز برای قضاوت آنچه  قرار است در پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو اتفاق بیفتد، زود است. اما «مرتضی جمشیدیان» فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان به خبرنگار ما می‌گوید: «قمیشلو «ریه تنفسی» اصفهانی هاست و مسئولان نباید اجازه دست‌اندازی به آن بدهند.»

 

بی‌خبری قمیشلو از تصمیم جدید

«مرتضی جوهری» رئیس اداره پارک ملی و حیات وحش قمیشلو از آنچه در استانداری اصفهان برای این منطقه حفاظت شده نوشته می‌شود، بی‌خبر است. او ، انجام طرح گردشگری قمیشلو را حتمی می‌داند. جوهری یکی از جاذبه‌های گردشگری قمیشلو را قلعه «ضل‌السلطان» می‌داند که افراد بسیاری را به سمت آهوان آن در ۲۵ کیلومتری اصفهان می‌کشاند. حرف‌های او این سؤال را پیش می‌آورد که آیا استانداردها اجازه می‌دهد که یک طرح گردشگری در قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده کشور، انجام شود؟ جوهری پارک ملی را بالاترین نوع حفاظت در محیط زیست می داند و می گوید: «قرار نیست که قمیشلو محل رفت و آمد افراد شود یا هرگونه ساخت و ساز در آن مجاز باشد.» او انجام طرح‌های گردشگری در این پارک ملی را تنها با مجوز محیط زیست، زیر نظر کارشناسان آن و با شرایط خاص، انجام شدنی می‌داند.

 

غمزه‌های قمیشلو بلای جان پارک

فرمانده یگان حفاظت استان هم این منطقه را قدیمی‌ترین منطقه حفاظت‌شده کشور می‌داند که در مجموع از ۷ هزار رأس آهو، قوچ و میش میزبانی می‌کند. او آب پاکی را روی دست همگان می‌ریزد و می‌گوید:«هر اتفاقی که بخواهد در قمیشلو بیفتد، باید با طرح جامع مدیریت آن همخوانی داشته باشد. اگر برنامه‌ها خارج از آن باشد؛ قطعاً موافقت نمی‌شود.» او بر گردشگری مسئولانه در این منطقه تأکید می‌کند و می‌گوید: «قرار نیست که هر کسی بتواند به منطقه بیاید و برود. هم ورود گردشگر و افراد باید مشخص باشد هم خروج آنها. از مسیر مشخصی هم باید وارد شوند.»

 

باز هم پای نماینده شهر در میان است!

دلنگرانی‌ها از جلسه «محسن مهرعلیزاده» استاندار اصفهان با مجمع نمایندگان استان و شورای اداری شهرستان تیران و کرون، به جان «قمیشلو» می‌افتد اما «سید رحمان دانیالی» مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان اعتقاد دارد هنوز برای قضاوت آنچه قرار است در قمیشلو اتفاق بیفتد؛ زود است. اما این سؤال را هم نمی‌تواند بی‌پاسخ بگذارد که وقتی از قمیشلو به‌عنوان «ریه تنفسی اصفهان» یاد می‌شود؛ چرا باید اجازه انجام طرح‌های گردشگری و عمرانی در آن داد؟ او می‌گوید:«این خواسته مردم تیران و نماینده آنها در مجلس برای ایجاد اشتغال است.» آن‌طور که دانیالی می‌گوید: «یک سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در قلعه ظل السطان اعلام آمادگی کرده است.» این قلعه را «ظل السلطان» پسر ارشد ناصرالدین شاه قاجار که حاکم استان‌های مرکزی ایران بود حدود ۱۶۰ سال قبل برای ییلاق خود در قمیشلو می‌سازد.

 

او به شکار علاقه‌ای بی‌نهایت داشت. اما سؤال اینجاست که یک قلعه قاجاری چقدر می‌تواند برای مردم منطقه اشتغالزایی کند که جان ۷ هزار جنبنده آن به خطر بیفتد؟ دانیالی پاسخ واضحی به این سؤال نمی‌دهد اما می‌گوید:«باید طرح به سازمان محیط زیست برود تا مشخص شود با قوانین مغایرت ندارد. از سوی دیگر سازمان محیط زیست یک برنامه بین‌المللی هم برای قمیشلو دارد که این طرح باید با آن هم همخوانی داشته باشد.»

 

زخم‌های قمیشلو

«قمیشلو» همین الان هم زخم کم ندارد. عمیق‌ترین زخم را یک جاده به تن حیات وحش آن زده است. این جاده، هرازگاهی جان یک جنبنده آن را می‌گیرد. جمشیدیان فرمانده یگان حفاظت استان هم هیچ افق روشنی برای جا به جایی این جاده نمی‌بیند اما اعتقاد دارد که با ایجاد روگذر روی جاده، می‌توان تعداد تلفات جاده‌ای آن را پایین آورد. تصادف تنها تهدید این جاده نیست.  بی آبی به جان منطقه حفاظت شده افتاده و آن‌طور که جمشیدیان می‌گوید: «اگر هر روز با تانکر‌های آب آبشخورهای منطقه پر نشود، آهوان آن، لب تشنه از چشمه‌های قمیشلو برمی گردند.» به گفته او خشکسالی همه چشمه‌های آن را خشک کرده است.

 

۳۰ محیط بان قمیشلو هر روز با کامیون آب را به منطقه می‌آورند.  جمشیدیان درباره اینکه چرا قمیشلو را ریه تنفسی اصفهان می‌داند هم می‌گوید:«همه جای اصفهان آلودگی هوا دارد. قمیشلو ساخت و ساز ندارد. پوشش گیاهی آن هم تولید اکسیژن می‌کند. بنابراین روی تنفس شهروندان منطقه تأثیر بسیار زیادی دارد.» فرمانده یگان استان معتقد است که مسئولان باید به این نکته توجه کنند و اجازه دخل و تصرف در قمیشلو ندهند. البته آنچه از جلسه مهرعلیزاده و نمایندگان تیران بیرون آمد تنها قمیشلو را تهدید نمی‌کند.

 

مهرعلیزاده  می‌گوید:«برنامه‌های گردشگری زیادی هم برای حیات وحش «موته» دیده شده!» «موته» به تازگی به کمک فعالان محیط زیست از یک معدنکاوی رها یافته اما حیات وحش آن همچنان توسط ۹ معدن قدیمی تهدید می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد با برنامه‌های جدید استانداری برای ایجاد طرح‌های گردشگری، اصفهان همچنان در صدر اخبار نگران‌کننده محیط زیستی کشور می‌ماند!

 

 

iran-newspaper.com
  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش