جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۸:۱۸ - ۰۹ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۲۱۵۹
محیط زیست و گردشگری

چرا سازمان میراث فرهنگی بر اجرای طرح تعطیلات زمستانی اصرار می‌کند؟

تعطیلات زمستانی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

به گزارش دنیای‌اقتصاد، از آخرین باری که رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری باز هم بر تعطیلات زمستانی تاکید و اعلام کرد که این تعطیلات به امسال خواهد رسید، حدود یک هفته می‌گذرد. به‌رغم آنکه سایر بخش‌های ذی ربط از جمله وزارت آموزش و پرورش و مجلس موافقت خود را به‌طور کامل با این طرح اعلام نکرده‌اند و حتی نمایندگان مجلس مخالفت خود را بارها و بارها نشان داده‌اند، باز هم علی‌اصغر مونسان تلاش می‌کند تا از راه‌های گوناگون لزوم تعطیلات زمستانی را به نمایش گذارد.

 

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چرا سازمان بر ایجاد تعطیلات زمستانی تا این حد تاکید دارد؛ آن هم در حالی که اصرار بر اجرایی کردن تعطیلات زمستانی بدون هیچ مبنای علمی و پژوهش‌های لازم و تنها با استناد به تجربه نه چندان مشابه چند کشور صورت می‌گیرد. از سوی دیگر، کشورهایی که از سوی مسوولان سازمان میراث فرهنگی به تجربه آنها استناد می‌شود قبل از به اجرا گذاشتن تعطیلات زمستانی، تعطیلات طول سال را ساماندهی کرده‌اند و تعطیلات دو روزه آخر هفته را درنظر گرفته‌اند اما به باور کارشناسان، در کشوری مانند ایران که جغرافیای خاص خودش را دارد و از نظر تعطیلات نیز تقویم یکدستی ندارد، به نظر نمی‌رسد چنین پیشنهادی با عنوان تعطیلات زمستانی موثر واقع شود. 

 

در این میان، یکی از علل اصرار سازمان میراث بر وجود تعطیلات زمستانی این است که به رونق گردشگری به ویژه در استان‌های جنوبی کمک خواهد کرد؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این انگاره بیش از آنکه به واقعیت نزدیک باشد، شبیه آرزوست. براساس بررسی‌‌ها، افزایش سفرهای داخلی از مسیرهای دیگر بیشتر به تحقق نزدیک‌ خواهد بود. بسیاری از کارشناسان می‌گویند تعطیلات باید در طول سال توزیع شود نه اینکه به تعطیلات متمرکزی که نمونه‌اش با عنوان تعطیلات نوروزی تجربه شده، اضافه شود. در واقع، دو روزه کردن تعطیلات آخر هفته را راه اصلی توزیع تعطیلات و متعاقبا توزیع سفرهای داخلی می‌دانند.  در همین حال، اکثرنمایندگان مجلس نیز نسبت به این موضوع اتفاق نظر دارند. آنها معتقدند تعریف تعطیلات دوروزه از یکسو توسعه گردشگری را رقم خواهد زد و از سوی دیگر ارتباط اقتصادی بهتری با دنیا برقرار خواهد کرد.

 

اعمال نظر سلیقه‌ای به‌جای کارشناسی

چندی پیش «دنیای‌اقتصاد» به ۴ ضعفِ «تجمع تعطیلات در دو بازه زمانی»، «بی‌توجهی به شاغلان در این طرح»، «نبود زیرساخت‌های مناسب» و «عدم ساماندهی سایر تعطیلاتِ طول سال» پرداخته بود؛ ضعف‌هایی که همچنان سازمان طراح این طرح درباره آنها توضیح منطقی نداده است.  حمایت میرزاده، عضو کمیسیون آموزش مجلس نیز با تاکید بر این ضعف‌ها به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی و دولت بر این نظر هستند که تاریخ شروع نظام آموزشی تغییر کند. اگر بخواهند چنین اتفاقی رخ دهد نیاز به مصوبه مجلس دارند. موضوع تعطیلات زمستانی دو بار در قالب‌های گوناگون از جمله هوای پاک و تغییر روز نخست سال تحصیلی در مجلس مطرح شد که هر دو بار با پاسخ رد مجلس مواجه شدند؛ چراکه این لایحه‌ها بدون برنامه هستند و مورد نظر نمایندگان مجلس نیست.»  میرزاده با اشاره به برنامه ۵ ساله توسعه، بر این عقیده است که مسوولان باید بر اساس این برنامه‌های ۵ ساله پیش بروند؛ نه اینکه هر بار با اعمال سلایق بخواهند مانع پیش رفتن این روند شوند.

 

حل مشکل با راه‌حل غلط؟

طیبه سیاوشی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز بر این موضوع تاکید دارد که چنین تعطیلاتی باید با روندی پیش برود که از قبل ساماندهی آنها رخ داده باشد؛ در غیر این صورت هیچ کمکی نه‌تنها به گردشگری بلکه به روند اقتصادی و اجتماعی کشور هم نخواهد کرد. او به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «ایجاد تعطیلات و ساماندهی آنها نیاز به کار کارشناسی دارد. باید دید چقدر زیرساخت‌های لازم جهت ایجاد تعطیلات وجود دارد یا چقدر دانش‌آموزان، خانواده‌ها و جامعه نسبت به این موضوع مطلع و توجیه هستند؛ اگر قرار باشد چنین برنامه‌ای امسال اجرایی شود قطعا بازخورد مناسبی نخواهد داشت.» به گفته سیاوشی، سازمان میراث فرهنگی و دولت می‌خواهند مشکلی را برطرف کنند؛ اما راه‌حل مناسب را پیدا نمی‌کنند. در بسیاری از کشورها که تعطیلات زمستانی در آنها اجرایی می‌شود دلایل اقتصادی و اجتماعی آن به خوبی مشخص است. به باور او، طرح تعطیلات زمستانی یک طرح خام است و تمام جوانب آن دیده نشده است.

 

این نماینده مجلس همچنین معتقد است تعطیلات در ایران موضوعیت اقتصادی ندارد. سیاوشی در ادامه می‌گوید: «در اکثر کشورها تعطیلات تعریف شده ‌است. مدت زمان روزهای کاری ۵ روز و تعطیلات ۲ روز در هفته مشخص است. بسیاری از کشورها از جمله کشورهای مسلمان نیز به دلیل نظام بین‌المللی اقتصادی تعطیلات آخر هفته خود را با کشورهایی که اکثر مبادلات اقتصادی در آنها رخ می‌دهد هماهنگ کرده‌اند و اکثر آنها جمعه و شنبه تعطیل هستند. ایران نیز باید خود را به این باور برساند که لزوم هماهنگی‌اش با دنیا ساماندهی تعطیلات‌ است و نباید به این ماجرا نگاه سیاسی شود.» به باور نماینده مردم تهران در مجلس، ساماندهی تعطیلات یک وظیفه حاکمیتی است و  باید جایی در دولت و نظام این موضوع مورد ارزیابی قرار گیرد.

 

او تاکید می‌کند که عده‌ای این موضوع را یک ماجرای سیاسی می‌دانند و برخی دیگر اساسا آن را موضوع مهمی ارزیابی نمی‌کنند؛ در صورتی که این تفکرات درست نیست و باید فکری به حال وضعیت اقتصادی کشور کرد که یکی از این راه‌ها ساماندهی تعطیلات خواهد بود.  به نظر می‌رسد سازمانی که متولی گردشگری کشور است باید بیش از آنکه براساس سلایق شخصی مسوولان، طرح و ایده بدهد، براساس مستندات علمی و پژوهشی این کار را پیش ببرد. این در حالی است که تاکنون هیچ پژوهشی در این زمینه انجام نگرفته و اگر پژوهشی هم صورت گرفته باشد، منتشر نشده‌است.

 

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش