
به گزارش ایسنا ، کیامرث حاجیزاده در همایش و هفتمین کارگاه بینالمللی گرد و خاک که امروز (۱۹ آبانماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: باید بپذیریم که کل کشور و استان خوزستان با پدیده گرد و غبار مواجه هستند که دلیل اصلی این پدیده به تغییر شرایط اقلیمی برمیگردد.
وی تصریح کرد: همه تغییرات اقلیمی به قهر طبیعت مربوط نیست. شاید حدود ۵۰ درصد این مسائل به دلیل دستبردهای بشر به محیط زیست است که موجب قهر طبیعت میشود و میبینیم که مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده است و حتی سلامت آنها را در خطر انداخته است.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: بخش دیگر از این مسائل به دلیل این است که کشورهای همسایه توجه لازم را به محیط زیست نداشتهاند و علت عدم توجه کشورهای همسایه به محیط زیست، درگیر شدن ساختارهای مدیریتی و دولتهای منطقه با مسائلی است که استکبار در به وجود آمدن آنها نقش اساسی داشته است.
حاجیزاده عنوان کرد: سدسازیهای بی حد و حصری که روی رودخانه دجله و فرات انجام شده است، مشکلاتی برای عراق، سوریه و ایران ایجاد کرده است.
وی گفت: خوزستان استانی است که تمام شرایط یک کشور را دارد. پنج مدل مختلف آب و هوایی، شرایط اقلیمی مختلف، گستردگی و وسعت، کثرت جمعیت، تنوع اقلیمی و فرهنگی و قومی، وجود صنایع مادر و شرکتهای بزرگ مستقل در استان، هلدینگهای کشاورزی از جمله نیشکر و سدهای بزرگ و ۳۳ درصد آبهای جاری کشور در این استان، موجب شده است که این استان نسبت به استانهای دیگر متفاوت باشد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: استانی که این همه مولفههای بزرگ دارد، هنگامی که دچار بحران میشود، بحرانهای آن نیز بزرگ است و میبینیم که اگر بحرانی در خوزستان، به صورت صحیح کنترل نشود به ابربحران و یک چالش بزرگ در منطقه و کشور تبدیل میشود.
حاجیزاده عنوان کرد: تا قبل از ۲۵ بهمن ۹۵ کار به خصوصی برای رسیدگی به مسائل زیست محیطی در خوزستان انجام نشده بود اما پس از مصوبه فروردین ماه سال ۹۶ اعتباراتی در نظر گرفته شد و مجموعه مدیران استان نیز پای کار آمدند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: خوشبختانه با پیگیریهایی که انجام شد ۱۰ هزار هکتار از مساحت تالاب هورالعظیم که در دولت گذشته خشک شده بود، آباندازی شد. همچنین تالاب شادگان احیا و حقآبه تالابها داده شد.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰ هزار هکتار از کانونهای گرد و خاک طی یک سال کنترل شدهاند، تصریح کرد: حدود ۲۰ هزار هکتار از کانونهای گرد و خاک نهالکاری شده است. همچنین در حدود ۲۰ هزار هکتار از کانونهای گرد و خاک آباندازی، مالچپاشی و کارهای دیگر انجام شده است.
حاجیزاده یکی از مواردی که موجب شده مسائل زیست محیطی تشدید شود را عدم اجرای پیوستهای زیست محیطی دانست و گفت: بارها در خصوص راهاندازی صنعت نیشکر در خوزستان نقد کردند اما زمانی که کانونهای ریزگرد را میبینیم متوجه میشویم اگر زمینهای کشت شده شرکت توسعه نیشکر نبود این زمینها به کانون گرد و خاک تبدیل میشدند. انتظار داریم همه دستگاههای متولی پروژه های خود را بر اساس پیوستهای زیست محیطی اجرا کنند.
وی گفت: کارهای زیادی در زمینه کنترل با گرد و خاک انجام شده است اما با توجه به خشکسالیها تا رسیدن به هدف مطلوب نیاز به زمان داریم.
- 15
- 5