پنجشنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۸:۴۴ - ۲۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۵۳۷
محیط زیست و گردشگری

رسانه های بین المللی بررسی کردند؛

شوک «جلیقه زردها» به گردشگری پاریس

جلیقه زردها و گردشگری پاریس,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

به گزارش دنیای اقتصاد، به‌نظر می‌رسد پاریس روی دور بدبیاری افتاده است. این روزها پایتخت فرانسه که روزگاری عروس شهرهای جهان و حاکم بلامنازع توریسم شهری در دنیا محسوب می‌شد، صحنه یکی از کم‌سابقه‌ترین اعتراضات مردمی و خشم عمومی در هزاره کنونی است. معترضان که به «جلیقه‌زردها» شهرت پیدا کرده‌اند، شنبه‌ها را تبدیل به قرار هفتگی خود برای اعلام مخالفت با دولت حاکم در فرانسه کرده‌اند و خواستار استعفای امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور این کشور هستند؛ معترضانی که نخست در اعتراض به طرح افزایش نرخ سوخت به خیابان‌ها آمدند، اما رفته‌رفته مطالباتشان گسترده‌تر شد و در مقابل، خشونت‌ها و درگیری‌ها شدید‌تر.

 

شدت این درگیری‌ها و امنیتی شدن فضای پاریس در هفته‌های اخیر به میزانی رسید که در شنبه‌ای که گذشت، دولت بسیاری از مهم‌ترین اماکن توریستی شهر همچون موزه لوور و برج ایفل را تعطیل کرد. سالن تئاتر و اپرای اصلی شهر اجرای برنامه‌های خود در این روز را لغو کردند و خیابان لوکس شانزه‌لیزه که یکی از هیجان‌انگیزترین نقاط شهر برای گردشگران پاریس است بدل به خط مقدم درگیری‌ها شده بود.

 

به باور رسانه‌های محلی و غربی، تصاویری که از این تظاهرات‌ها به جهان مخابره می‌شود و در معرض دید عموم قرار می‌گیرد، تاثیری جدی بر انگیزه سفر گردشگران به پاریس و فرانسه گذاشته است. بنابراین این طور که به‌نظر می‌رسد، پاریس بار دیگر چنان شبیخون خورده که قرار است وارد فصل سرد و راکد توریسم خود شود.

 

به‌گزارش «تلگراف» وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه پس از اعتراضات روز شنبه و در بازدید از خسارات وارد شده به فروشگاه‌ها و مغازه‌های پاریس، اظهار کرد که اگر وحدتی ملی شکل نگیرد و خشونت‌های ناشی از اعتراضات جلیقه‌زردها و حواشی آن ادامه پیدا کند، گردشگری و کسب‌وکارهای محلی در فرانسه آسیبی جدی خواهد دید و رشد اقتصادی کشور با چالشی بحرانی مواجه خواهد شد.

 

اشاره مستقیم این مقام بلندپایه به گردشگری، نشان از اهمیت این حوزه در اقتصاد فرانسه و همچنین تاثیرپذیری بالای آن از رخدادهای اخیر دارد. هرچند شرایط به‌گونه‌ای نبوده که کشوری در جهان توصیه‌های سفر خود به فرانسه را تحت تاثیر اعتراضات اخیر تغییر بدهد یا رده امنیتی این کشور تغییر کند، اما اعتراضات جلیقه‌زردها چهره شهر را به شکل محسوسی برای گردشگران تغییر داده است. موزه لوور، موزه اورسی، اپرای پاریس، برج ایفل، سالن کمدی-فرانسز، تئاتر روند-پوئن، طاق پیروزی، پانتئون و موزه رودن از مهم‌ترین اماکن توریستی پاریس محسوب می‌شوند و اینها تنها مواردی از فهرست بلندبالای اماکنی هستند که در پی افزایش خشونت‌ها و برای جلوگیری از آسیب دیدن تعطیل شده‌اند.

 

این تعطیلی‌های غیرمترقبه، حتی برای یک روز، فرانسه را میلیون‌ها یورو متضرر می‌کند و تمام این مسائل در حالی رخ می‌دهد که رسانه‌های جهان می‌نویسند گردشگران حاضر در پاریس، تنها بهت‌زده تماشاگر تحولات داخلی فرانسه شده‌اند و کیفیت سفرشان تحت تاثیر قرار گرفته است. اما در چند سال اخیر، گردشگری پاریس یک شوک عمیق دیگر را نیز تجربه کرده است؛ حمله تروریستی داعش به پایتخت فرانسه که روز ۱۳ نوامبر سال ۲۰۱۵ به‌وقوع پیوست و بیش از ۱۰۰ نفر را به کام مرگ فرو برد.

 

این اتفاق موجب بروز افت چشمگیری در تعداد گردشگران ورودی به پاریس شد و به فاصله یک سال رقم ۱۷ میلیونی تعداد گردشگران سالانه این شهر به کمتر از ۵/  ۱۵ میلیون نفر رسید. تحولات کنونی پاریس و در مجموع فرانسه را نمی‌توان در ابعاد روزهای ملتهب پس از حمله تروریستی سال ۲۰۱۵ دانست. پس از جمعه سیاه نوامبر، دولت وضعیت فوق‌العاده اعلام کرد و حضور این کشور در پیمان شنگن موقتا و به مدت چند روز معلق شد؛ تصمیمی که به‌موجب آن، دارندگان ویزای حوزه شنگن که می‌توانستند با همان ویزا به چندین کشور اروپایی و از جمله فرانسه سفر کنند، پشت مرزهای این کشور ماندند.

 

اما با این حال، نکات مشترکی میان این دو نقطه عطف یافت می‌شود که هرکدام علتی برای رکود گردشگری محسوب می‌شوند. یکی از مهم‌ترین موارد، جو هراس‌انگیزی است که پس از هر دو رویداد و در پی پوشش رسانه‌ای اتفاقات برای گردشگران شکل گرفته است. این درحالی است که یکی از بااهمیت‌ترین فاکتورهای گردشگری در پاریس و فرانسه، امنیت باثبات این خطه در سال‌های اخیر بوده که با ایجاد حفره در آن، بسیاری از گردشگرانی که این شاخص از اولویت‌های سفرشان محسوب می‌شود، مقاصد دیگری را جایگزین می‌کنند. از طرفی زمان وقوع هر دو اتفاق نکته قابل توجهی است.

 

در کشورهای اروپایی، ایام تعطیلات کریسمس و آغاز سال نوی میلادی یکی از جدی‌ترین فصول اوج سفر محسوب می‌شود و بسیاری از نقاط گردشگری جهان بخش قابل‌توجهی از گردشگران و درآمد خود در حوزه توریسم را در این ایام کسب می‌کنند. اکنون اعتراضات و درگیری‌های پاریس، دقیقا همزمان با ایامی شده که بخش قابل‌توجهی از گردشگران جهان برای انتخاب مقصد سفر خود در تعطیلات کریسمس تصمیم می‌گیرند. این موضوع، مشابه آن‌چیزی است که پس از حمله تروریستی به پاریس و در سال ۲۰۱۵ رخ داد.

 

پایتخت فرانسه به فاصله‌ای کمتر از ۲ ماه تا پایان سال میلادی مورد هجوم داعش قرار گرفت و خلأ امنیتی ایجاد شده، بسیاری از گردشگران را از سفر به پاریس در کریسمس پیش رویشان منصرف کرد. کارشناسان چنین پیش‌بینی می‌کنند هرچند این بار روند ورودی گردشگر به فرانسه، با وجود درگیری‌ها و اعتراضاتی که همچنان جریان دارند، چندان با شوک مواجه نشده است، اما در میان‌مدت و بلندمدت و خصوصا در رزرو تور و برنامه‌ریزی برای سفرهای آینده، این کشور و به‌ویژه پایتخت آن از آنچه این روزها در خیابان‌های پاریس می‌گذرد، آسیب خواهد دید.

 

این درحالی است که پاریس به‌تازگی موفق شده بود اتفاقات سال ۲۰۱۵ را هضم کند و جانی دوباره به صنعت گردشگری خود ببخشد و حالا دوباره گردشگران خود را در حال از دست رفتن می‌بیند. روندی که در صورت استمرار، آینده مبهمی برای توریسم عروس شهرهای جهان رقم خواهد زد که دیگر هیچ شباهتی به سال‌های درخشان و طلایی گذشته‌اش ندارد.

 

نوید شکراللهی

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش