به گزارش ایسنا، شاخص کیفیت هوای صفر تا ۵۰ بیانگر هوای پاک است و با عبور شاخص از عدد ۱۰۰، کیفیت هوا ابتدا برای گروههای حساس سپس بهتدریج برای همه افراد ناسالم میشود.
تهرانیها از ابتدای سال تاکنون ۲۵۴ روز هوای مطلوب تنفس کردهاند که از این تعداد ۱۷ روز هوا پاک و ۲۳۷ روز هوا سالم بود. بر اساس آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران طی سال گذشته از ابتدای سال تا (۲۸ دی ماه) ۲۲۲ روز هوای مطلوب شامل ۱۲ روز هوای پاک و ۲۱۰ روز هوای سالم تنفس کردند که این یعنی طی امسال تعداد روزهای پاک و سالم تهران، ۳۲ روز افزایش داشته است.
پاکترین روز هوای تهران نیز از ابتدای سال تاکنون در تاریخ ۱۵ مهرماه بود و کیفیت هوا در این روز با شاخص میانگین ۳۹ در شرایط پاک قرار داشت.
بهبود کیفیت هوای تهران طی امسال دو دلیل عمده دارد. یکی از آنها میزان اختلاف بارش در مقایسه با سالهای گذشته است و دیگری سختگیرانهتر شدن قانون معاینه فنی در تهران.
pm ۱۰ و pm۲.۵ (ذرات معلق کمتر از ۱۰ و ۲.۵ میکرون) از جمله آلایندههای اصلی هوای تهران هستند. قسمت عمده آلاینده pm۱۰ انسانساخت نیست و تولید آن بستگی به طبیعت دارد. آلاینده pm ۲.۵ نیز ذره معلقی است که بر اساس منابع انسانساز و احتراقی تولید میشود. طی سال گذشته از ابتدای پاییز تا اواخر آذر ماه متوسط غلظت pm۱۰ در تهران ۹۸.۱ بود اما طی امسال این عدد حدود ۳۲ درصد کاهش یافت و به عدد ۶۷.۱ رسید. متوسط غلظت pm۲.۵ در تهران نیز طی پاییز سال گذشته ۳۶.۰۶ بود که امسال به عدد ۲۶.۸ رسید بنابراین حدود ۲۶ درصد کاهش پیدا کرد.
کاهش آلودگی هوای تهران طی امسال نشان میدهد قدمهایی که برای کاهش آلودگی هوای این کلان شهر برداشته هر چند کوتاه و کم بوده اما کم کم به ثمر نشسته و تاثیر خود را نشان داده است بنابراین انتظار میرود که متولیان کاهش آلودگی هوا از جمله شهرداری و سازمان حفاظت محیط زیست بیش از پیش برای کاهش آلودگی هوای تهران تلاش کنند تا هر سال شاهد بهبود تنفس پایتختنشینان باشیم.
- 12
- 4