دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۷۳۷۷
محیط زیست و گردشگری

چرا مسافران هنوز چادرخوابی را بیشتر می پسندند؟

صنعت گردشگری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
امروزه صنعت گردشگری به‌عنوان بزرگترین و سودآورترین صنعت دنیا از لحاظ اقتصادی به شمار می‌آید.

بسیاری از کشورها این صنعت پویا را به‌عنوان اساس درآمد، اشتغال، رشد بخش خصوصی و توسعه زیرساخت‌ها می‌دانند. کشور ایران با قدمت چند هزار ساله و تنوع آثار تاریخی و میراثی بجا مانده با بیش از یک میلیون و ۲۰۰هزار اثر تاریخی از جهت میراث فرهنگی و تاریخی در ردیف ۱۰ کشور نخست جهان قرار داشته و توانایی بالقوه بالایی در جذب گردشگر داخلی و خارجی دارد.

 

در کنار تنوع رسوم در میان ملت‌های گوناگونی که نوروز را گرامی می‌دارند، استان‌ها و فرهنگ‌های حاضر در جغرافیای ایران نیز به نوبه خود از آداب، رسوم و مناسک جذاب و منحصر به فردی برخوردار هستند که هریک از این مناطق را تبدیل به مقاصد وسوسه انگیزی در این ایام می‌نماید.

 

سیاستگذاری در حوزه گردشگری نوروزی

بدون شک یکی از اهداف هرگونه سیاستگذاری در حوزه گردشگری نوروزی باید تأکید بر تقویت نقاط قوت این مناطق و حذف نقاط ضعف موجود با استفاده از استعدادها و ظرفیت‌های بومی باشد. یکی از مصادیق چنین سیاستگذاری را می‌توان ایجاد حس رقابت در میان مراکز گردشگری و نوعی برندسازی در این حوزه دانست. برخی از محورهای این سیاست‌ها عبارتند از ایجاد حس رقابت میان استان‌های مختلف در حوزه شهری و روستایی در مسیر اقتصاد مقاومتی، استفاده از ظرفیت‌های ملی (جشن نوروز)، محلی (آیین‌ها و مناسک خاص نوروزی در مناطق مختلف کشور) جهت رونق بخشیدن به گردشگری استان و شناخت بیشتر    ناشناخته هاست.

 

یکی از پرتراکم‌ترین ایام سال از نظر سفرهای بین استانی در کشور، تعطیلات نوروز است. استان‌های کشور، با بهره‌گیری از تعطیلات رسمی و طبیعت بهاری تلاش می‌کنند حداکثر استفاده از فرصت به‌دست آمده را ببرند. از ساحل بزرگترین دریاچه جهان در شمال ایران گرفته تا کرانه‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان، ماسه و آفتاب خاص خودش سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر از اکثر نقاط ایران و خارج از کشور است که پرقدرتمند‌ترین نوع گردشگری نسل اول یعنی گردشگری ساحلی و دریایی را ایجاد کرده است. مناطق جلگه‌ای کشور با چشم‌انداز وسیع مزارع و محصولات متنوع کشاورزی از برنج، چای و زیتون در شمال تا خرما در جنوب همگی گردشگران را برای استفاده از این نعمت‌های خداوندی فرامی‌خوانند.

 

لایه های اول سفر گردشگران

اصفهان، یزد و فارس به‌عنوان لایه اول سفر گردشگران خارجی قطب اول گردشگری کشور محسوب شده و به مثلث طلایی ایران مشهور است؛ مشهد قطبی برای زیارت و تبریز شهر اولین‌های ایران است. قزوین پایتخت هنر خوشنویسی ایران و همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است. در این میان شهر رشت به‌عنوان تنها شهر خوراک‌شناسی ایران در جهان (در سال ۹۴ در یونسکو این شهر به عنوان تنها شهر خلاق خوراک شناسی ایران به ثبت رسیده است) و رستوران‌های آن در کشور معروف است. مازندران نیز با شهرهای رؤیایی خود مسافران زیادی را از دور و نزدیک به سوی خود جذب می‌کند و طبق آمار چند ساله اخیر همواره جزو ۵ مقصد برتر گردشگری ایران بوده است.

 

از طرفی، وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار اثر تاریخی در کشور ظرفیت عظیمی را برای گردشگری تاریخی پدید آورده است. انواع گردشگری در کشور و تنوع اقلیمی آن سبب شده تا استان‌های مختلف با تنوع قابل قبول گردشگری مانند: تاریخی و فرهنگی، شهری و روستایی، بومگردی، سلامت، زیارتی، هنری و خلاق روبه‌رو باشند. در زمینه تورگردانی نیز تورهای کویرگردی، غارنوردی، انواع ورزش‌های آبی، پرنده نگری، تور مسیرهای چای و برنج، تور گردشگری کشاورزی مانند: گلابگیری در کاشان و در سایر استان‌ها طرفداران خاص خود را دارد.

 

همین تنوع با وجود هتل‌های مختلف یک تا پنج ستاره در کنار سایر اقامتگاه‌های بومگردی و هتل آپارتمان‌ها و مسافرخانه‌ها تنها ۱۰درصد اقامت نوروزی را در کل آمار ورودی به اقامتگاه‌های کشور نشان می‌دهد و نزدیک به ۴۰درصد مردم چادرخوابی را به‌عنوان مهم‌ترین بخش اقامتی خود انتخاب می‌کنند و سایر اماکن اقامتی مانند: مدرسه و میهمانسراها در کنار منازل بستگان درصد باقیمانده از اقامت مردم را شامل می‌شود.

 

ظرفیت های اقامتی در نوروز

حال با این نگاه که سفر در نوروز با اقامت همراه است و با در نظر گرفتن اینکه ۱۰ هزار و ۷۷۵ تخت اقامتی ۵ ستاره در ایران داریم و اگر تخت‌های اقامتی ۴ ستاره را نیز به آن اضافه کنیم، به ۳۰هزار تخت اقامتی می‌رسد که بسیار رقم پایینی است چگونه می‌توان تمامی آنچه از ظرفیت گردشگری ایران مشخص است را به تصویر کشید در صورتی که آمار اقامت بسیار پایین‌تر از آمار حجم ورود گردشگران در مقاصد گردشگری است. همچنین ۵۳ درصد سفرها از طریق هوایی است و در این زمینه نیز ضروری است که روی توسعه ظرفیت حمل و نقل هوایی در ابعاد مختلف توجه و تمرکز داشته باشیم.

 

نوروز ظرفیت بسیارمناسبی برای شهرها و روستاهایی است که دارای برنامه برای بازدید گردشگران هستند ودستیابی به این مهم برای همه مناطق کشور با برنامه‌ریزی اتفاق خواهد افتاد.

 

روشن بابایی همتی

 

 

iran-newspaper.com
  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش