دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۸۸۰۴
محیط زیست و گردشگری

ساحل مرجانی و ماسه‌ای مزیت مهم گردشگری دریایی در مکران

ساحل مرجانی و ماسه‌ای,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
وجود ساحل مرجانی، ماسه ای، صخره ای و شنی و موج های چند متری در دریای عمان( سواحل مَکُّران) محدوده آبهای ساحلی چابهار و کنارک با قابلیت های زیست محیطی بالا فواید زيادي براي گسترش گردشگری دریایی در این منطقه دارد و مسافران در این فصل از سال بيش ترین بازدیدها را داشته اند.

در سواحل مکران محدوده چابهار و کنارک ساحل ماسه ای، صخره ای، مرجانی و شنی وجود دارد که در سواحل مرجانی آن اقسام گوناگون از مرجان ها مانند مرجان های شاخ گوزنی، قابل انعطاف، سیاه و مغزی زیست ميکنند .

مرجان ها از اهمیت بالای زیست محیطی و اقتصادی بهره مند هستند و بسياري از اقسام ماهی ها در نزدیکی آن ها زندگی ميکنند و بعنوان یکی از بزرگ ترين جاذبه های گردشگری محسوب میشوند .

مرجان ها من جمله جاذبه های مهم گردشگری در سواحل مکران محسوب میشوند که بیش تر در سواحل خلیج چابهار در محدوده دریا کوچک، روستای ساحلی گوردیم نزديک کهیر کنارک، روستای ساحلی پسابندر محدوده صخره ای جزیره شیطان و بصورت پراکنده در محدوده ساحلی گواتر تا زرآباد قابل مشاهده هستند.

رییس اداره ميراث فرهنگي ، صنایع دستی و گردشگری چابهار و کنارک به ایرنا گفت :مرجان ها علاوه بر جذب گردشگر داخلی و خارجی به خاطر تقویت اکوسیستم و حفظ زیست بوم این منطقه نقش مهمی دارند.

عبدالحمید بلوچ زاده ادامه داد:ساحل دریا، وجود صخره ها، حرکت خرچنگ ها و زیست گونه های گوناگون دریایی در چابهار و کنارک گردشگر پسند است و در زمان شبانه روز جذابیت های خاصی براي گردشگران دارند.

وی افزود :صخره های مرجانی بعنوان یکی از اصلی ترین منبع های غذایی ماهیان آب های اقیانوسی بستر سودمندی براي ماهیگیری صیادان است و به تقویت صنعت شیلات کمک شایانی ميکند .

رییس اداره محافظت محیط زیست چابهار هم گفت :مرجان ها بطور پراکنده در خلیج و نوار ساحلی این بندر قابل مشاهده هستند.

اشرفعلی حسینی ادامه داد:خصوصیت بارز منطقه های مرجانی تنوع زیستی بالاست، به طوری که از ۳۳ شاخه جانوری و گیاهی که در زیستگاه های دریایی یافت میشوند ۳۰ شاخه در منطقه های مرجانی زندگی ميکنند .

وی با بیان این که مرجان ها ۲۵ درصد از تمام حیات را در خود حفظ ميکنند ، ذکر کرد :مرجان ها علاوه بر قابلیت زیست محیطی و گردشگری قادر هستند از جزیره های کم ارتفاع در برابر خشم امواج و فرسایش دریاها مراقبت کنند.

رییس اداره محیط زیست چابهار و کنارک گفت :از مرجان ها براي تولید داروهای ضد سرطان و پیوند استخوان استفاده ميشود و آبسنگ های مرجانی تولید سالیانه ۱۲ هزار گرم در متر مربع را دارند.

وی با بیان این که حدود ۱۰ درصد صید اقسام ماهیان شیلاتی در منطقه های مرجانی انجام ميشود ، ذکر کرد :هر یک متر مربع مرجان از نظر اقتصادی بالای ۴۰ هزار دلار ارزش دارد.

حسینی خاطرنشان کرد:مرجان ها بعنوان گونه های کمیاب دریایی مورد تهدید فعالیت های ناشی از رسوب گذاری کشاورزي و جنگل تراشی، پرغذایی( فاضلاب صنعتی و خانگی)، بعضی شیوه های مخرب ماهیگیری( به عنوان مثال انفجار) و لنگر اندازی شناورها در خلیج چابهار قرار دارند.

به گزارش ایرنا، نوار ساحلی دریای عمان در محدوده چابهار و کنارک محل زیست اقسام گونه های مهم حیات وحش حاوی پستانداران، دوزیستان، آبزیان، قابل انعطاف تنان، پرنده ها و خزندگان است.

در دوران تعطیلات نوروزی بیش از ۷۰۰ مکان طبيعي، گردشگری، تاریخی و تفریحی سطح شهرستان چابهار پذیرای گردشگران و مسافران از کل کشور هستند.

منطقه ازاد چابهار در شرق خلیج زیبای چابهار و اسکله های تجاری بندرشهبدبهشتی وکلانتری و بندرهای صیادی گوناگون در نوار ساحلی چابهار- گواتر، ساحل های ماسه ای، پدیده موج فشان دریا بزرگ، جنگل حرا، ساحل صخره ای، کوه های مریخی، درخت انجیر معابد، تمساح پوزه کوتاه( گاندو)، گل فِشان، ساحل شنی، محل زندگی لاک پشت دریایی، پرنده های مهاجر، دلفین های زیبا، فرش خزه ها، لیپار و دشتار و بسياري جاذبه های طبيعي گوشه ای از زيبايي های طبيعي مقصد مهم گردشگری چابهار و کنارک محسوب میشوند .

قلعه پرتغالی ها، آرامگاه سید غلامرسول، ساختمان قدیم فرمانداری( موزه محلی)، حسینیه آل رسول، ساختمان های قدیمی گمرک، پست و روستای تیس من جمله اثرهای تاریخی شهرستان چابهار به شمار میروند .

اثرهای طبيعي این شهرستان هم شامل ساحل ماسه ای، کوه های بسیارظریف و کوچک، اسکله ها، تالاب لیپار، درخت انجیر معابد، صخره های مرجانی و غارهای بان مسیتی تیس است.

بندر چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان در حوزه آب های دریای عمان واقع است.

شهرستان چابهار از نواحی استان سیستان و بلوچستان از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان( مکران) و از غرب به بندر کنارک وصل است.

چابهار بنا شده در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نام های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزي، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا متشکل است.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش