چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۴۱ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۸۲۲
محیط زیست و گردشگری

آتش سوزی خائیز مهار شده و در مرحله پایش است!/ وقوع آتش‌سوزی‌ جنگلی طی ماه‌های آینده دور از انتظار نیست

آتش سوزی در منطقه خائیز کهگیلویه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
کهگیلویه و بویراحمد معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز کنترل و مهار شده و در مرحله پایش است.

احد جمالی که هم اکنون در منطقه خائیز کهگیلویه قرار دارد، افزود: آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز در شهرستان کهگیلویه بامداد امروز دوشنبه کنترل و مهار شده و در مرحله پایش قرار گرفته است.

وی اظهارکرد: آتش سوزی در منطقه حفاظت شده خائیز کهگیلویه بامداد امروز دوشنبه کنترل و مهار شده است و باید مدیریت شود وتا ۴۸ ساعت آینده پایش صورت گیرد.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز پس از چهار روز متوالی، بامداد امروز کنترل و مهار شد.

جمالی خاطرنشان کرد: این آتش سوزی با تلاش همه جانبه و شبانه روزی نیروهای مردمی، سپاه، ارتش، بسیج، محیط زیست، منابع طبیعی و دیگر دستگاه ها و ادارات کنترل و مهار شد.

وی ادامه داد: در این آتش سوزی بخش های زیادی از مراتع، جنگل ها و گونه هایی از پرندگان، خزندگان، جوندگان و دیگر جانداران دچار خسارت شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: هر چند با وجود گرما و باد شدید و وجود کنده های نیم سوخته احتمال بازگشت آتش وجود دارد این موضوع باید طی ۲ روز آینده مدیریت شود و گروه هایی از نیروها همچنان در منطقه برای مقابله با شعله ور شدن مجدد حضور دارند.

منطقه حفاظت شده خاییز با ۳۳ هزار هکتار وسعت در ۱۵ کیلومتری از شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه و هم مرز با شهرستان بهبهان است.

وقوع آتش‌سوزی‌ جنگلی طی ماه‌های آینده دور از انتظار نیست

در پی وقوع ۱۱۰ فقره آتش‌سوزی درعرصه‌های طبیعی استان‌های جنوبی و زاگرسی طی هفته گذشته، عضو هیات مدیره انجمن نهضت سبز زاگرس احتمال وقوع آتش‌سوزی طی ماه‌های آینده را دور از انتظار نمی‌داند و می‌گوید: به علت بارش‌های خوب در فصل بهاروعدم حضور دام در برخی مناطق حفاظت شده، پوشش گیاهی انبوه شده و خشکی این گیاهان، مناطق مختلف را مستعد بروز آتش‌سوزی می‌کند.

امید سجادیان در گفت و گو با ایسنا ادامه داد: مناطق گچساران و خائیز که در استان کهگیلویه و بویر احمد طی هفته گذشته درگیر آتش‌سوزی ‌شده‌اند جزو مناطق گرمسیری هستند که پوشش‌های گیاهی آن زودتر خشک شده بود اما طی یک یا دو هفته آینده با خشک شدن پوشش‌های گیاهی مناطق سردسیر و شمالی کشور، این مناطق نیز مستعد آتش‌سوزی می‌شوند.

وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که برای جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی جنگلی چه باید کرد گفت: مهار آتش در ساعات اولیه آغاز آش‌سوزی بسیار مهم است و اگر سازمان مدیریت بحران بتواند در همان ساعات ابتدایی نیروهای انسانی و سازمان‌های متولی امر را هماهنگ و مدیریت کند می‌تواند در همان لحظات اولیه آتش را  کنترل کرد تا وسعت پیدا نکند اما اگر زمان اعزام و رسیدن نیروهای مردمی و سازمانی به‌طول بیانجامد،  آتش سوزی از کنترل خارج می‌شود و آتش گسترش پیدا خواهد کرد.

سجادیان در ادامه با اشاره به اینکه هرسال کانون‌های مستعد آتش سوزی تا حدودی از قبل شناسایی و مشخص می شوند، گفت: اگر جوامع محلی این مناطق پیش‌بینی شده آموزش ببینند و امکانات لازم در اختیار آنان قرار گیرد می‌توانیم نسبت به اطفا و کنترل حریق با سرعت عمل بیشتری اقدام کنیم.

این عضو هیات مدیره انجمن نهضت سبز زاگرس بر ضرورت آموزش نیروهای مردمی و نیروهای واکنش سریع تاکید کرد و گفت: اگر هنگام آتش‌سوزی تعداد نیروی انسانی زیادی برای کمک و امدادرسانی داشته باشیم اما آموزش ندیده و فاقد تجهیزات لازم باشند، نمی‌تواننند در اطفای حریق نقش زیاد موثری داشته باشند.

سجادیان همچنین هماهنگی بین نیروهای امدادی را یکی دیگر از ضرورت‌های مقابله با آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی دانست و گفت: نیروهای مردمی و سازمانی باید تحت مدیریتی واحد و با هماهنگی و برنامه‌ریزی مشخص به مناطق بحرانی اعزام شوند تا بتوانند با کمک یکدیگر آتش را کنترل و از گسترش آن جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: تمام نیروهای دخیل در عملیات اطفای حریق عرصه‌های طبیعی باید براساس یک برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده عمل کنند تا بتوانند آتش را مهار کنند. اگر هر گروه و سازمانی بخواهد به‌طور مستقل به اطفای حریق بپردازد و بدون تجهیزات و آموزش‌های لازم از نقطه دلخواه خود شروع به مهار آتش کند، کنترل آتش‌سوزی‌ها دشوار می‌شود.

این عضو هیات مدیره انجمن نهضت سبز زاگرس افزود: بین ۴ تا ۵ ماه از سال شاهد آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی کشور هستیم بنابراین باید هرسال آمادگی بیشتری برای مقابله با چنین حوادثی داشته باشیم. طی ۸ ماه دیگر سال که فصل سرد و پر بارش کشور است لازم است ضمن پیش‌بینی اعتبارات لازم، ظرفیت سازمان‌هایی که می‌توانند در این شرایط کمک کنند را مشخص کرد تا بتوان بدون هیچ تعللی در زمان وقوع آتش‌سوزی از ظرفیت‌های آن‌ها استفاده کرد. از جمله این نهادها می‌توان به نیروهای مسلح، هلال احمرو سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد. در واقع یک سازمان مرجع باید پیش از وقوع آتش‌سوزی هماهنگی‌ها و نامه‌نگاری‌های اداری لازم را انجام دهد و با برگزاری مانور در مناطق مستعد آمادگی لازم برای مقابله به‌موقع با آتش‌سوزی‌ها را کسب کند.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از آتش سوزی‌های جنگل‌ها و مراتع را انسان‌ها به‌صورت عمدی و سهوی موجب می‌شوند، توصیه کرد: هرساله به‌دلیل اختلافات محلی و زمین‌خواری بخش زیادی از اراضی ملی آتش زده می‌شود. مردم در صورت مشاهده چنین اتفاقاتی باید این افراد را به نهادهای ذیربط معرفی و این آتش‌سوزی‌ها را گزارش کنند.

سجادیان در پایان درباره آتش‌سوزی‌هایی که به علت خطای سهوی انسان‌ها رخ می‌دهد،تاکیدکرد: مردم باید از رها کردن شیشه،‌ پلاستیک و فلز در طبیعت بپرهیزند و تا حد امکان در مناطق طبیعی از روشن کردن آتش خودداری کنند و در صورت روشن کردن آتش قبل از ترک محل از خاموش‌شدن آن اطمینان کامل حاصل کنند تا بتوانیم بروز چنین حوادثی را در کشور به حداقل برسانیم.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش