دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۹ - ۱۷ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۱۰۰۱
محیط زیست و گردشگری

تأیید مازوت‌سوزی یک نیروگاه در حاشیه تهران

مازوت‌سوزی یک نیروگاه در حاشیه تهران,مازوت در هوا
نیروگاه پاکدشت دماوند که اطراف شهر تهران است، مازوت می سوزاند و آلودگی آن به سمتِ شهر تهران نمی آید، چون باد غالب به سمت تهران نیست.

به گزارش تسنیم، هرساله با ورود به فصولِ سرد سال یعنی پائیز و زمستان و آغاز روند کاهش دما در کلانشهرهایی مانند تهران، این شهر با معضل آلودگی هوا (Air pollution) بیش از پیش دست به گریبان می شود، در این میان یکی از کانون های بزرگ انتشار آلاینده در شهر تهران نیز نیروگاه ها هستند که در برخی مواقع با مصرف سوخت" مازوت" به جای گاز باعث تشدید آلودگی هوای تهران می شوند.

از طرف دیگر با توجه به قرارگیری در فصول سرد سال شاهد پدیده ای به نام" وارنگی هوا" نیز هستیم که بر شدت آلودگی هوا در کلان شهرهای کشور، به خصوص شهر تهران می افزاید ولی نکته قابل تأمل در این زمینه، سوخت نیروگاه هاست، زیرا با شدت شدت گرفتن مصرف گازِ خانگی، نیروگاه ها نیز برای تأمین برق مورد نیاز ، مجبور به استفاده از سوخت "مازوت" هستند که آثار مخرب و بلندمدتی برای هوای شهرها به دنبال دارد.

حالا، داریوش گل علیزاده معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست در برنامه ای تلویزیونی با اشاره به وضعیت سوخت نیروگاه های تهران، اظهار‌کرد: تا الآن در نیروگا ه های شهر تهران، طبق پایش هایی که داشته ایم، مازوت سوزی نداشته ایم.

او همچنین با اشاره به وضعیت سوخت نیروگاه های کشور، اظهار‌کرد: در استان اصفهان، دو نیروگاه داریم، که یکی نیروگاه شهید منتظری و نیروگاه اسلام آباد اصفهان ۱ است که داخل شهر هستند و نیروگاه بعثت تهران نیز به هیچ وجه مازوت مصرف نکرده است، اما به دنبال این بودند که با توجه به کمبود سوخت، مجوز مصرف مازوت را بگیرند و سازمان محیطزیست هم در مکاتبه ای که با دادستان کل کشور داشت، درخواست کرد که از طریق دادستا ن های شان از مصرف مازوت در این نیروگاه ها جلوگیری کنند؛ در تهران نیروگاه ها مازوت نمی سوزانند و صرفا گاز می سوزانند.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست مبنی بر تائید مازوت سوزی در نیروگاه های تهران، اظهار کرد :آقای تجریشی وضعیت سوخت نیروگاه ها در استان تهران را مطرح کرده و گفته است که در نیروگاه های تهران مازوت سوزی داریم، به طوریکه ما دو نیروگاه در تهران داریم، یکی نیروگاه طرشت و دیگری نیروگاه بعثت و این نیروگاه ها نیز، حرارتی هستند.

گل علیزاده همچنین ضمن تائید مازوت سوزی در یکی از نیروگاه های اطراف شهر تهران، افزود:نیروگاه پاکدشت دماوند که اطراف شهر تهران است، مازوت می سوزاند و آلودگی آن به سمتِ شهر تهران نمی آید، چون باد غالب به سمت تهران نیست و آلودگی ناشی از سوخت مازوت در این نیروگاه به سمت اطراف قرچک و ورامین می رود و آن منطقه را آلوده می کند.

او با طرح سؤالی مبنی بر اینکه" چرا میزان آلودگی در هوای شهر تهران بالاست"، ؟، اظهار‌کرد: امسال وضعیت وارونگی هوا خیلی سریع تر اتفاق افتاد، ما آمار ایستگاه هایی که میزان so2 را نشان می دهند ، بررسی کردیم که مشخص شد عموما در اطراف بزرگراه ها است، یعنی در مناطق ۱۸، ۹ و ۲۱ تهران و حوالی بزرگراه های امام رضا (ع) و امام علی (ع) که کامیون ها و خودروهای دیزلی تردد می کنند، شاهد ذرات معلق هستیم ولی مازوت سوزی نداریم.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست در پایان گفت: در این مناطق تردد کامیون ها و اتوبوس ها وجود دارد و عموما هم اتوبوس های پرمصرف و فرسوده هستند، در این نقاط میزان مصرف سوخت ها با آلایندگی بسیار زیاد نیز، بالاست.

مازت یا نفت کوره یکی از هیدروکربن های نفتی است که در مراحل پالایش نفت خام پس از نفتا و بنزین و نفت سفید بدست می آید و چون سیاه رنگ است به نام نفت سیاه نیز خوانده می شود. این ماده ارزان ترین ماده سوختنی برای کوره ها، حمام ها و تنور نانوایی ها و موتورهای دیزلی و برخی نیروگاه ها است؛ نفت کوره بعنوان نفت سنگین، نفت دریایی یا مازوت نامیده می شود، این سوخت به صورت برشی از برج تقطیر نفت خام به صورت محصول برج تقطیر یا باقیمانده برج تقطیر بدست می آید که سوختن آن از سوی نیروگاه ها و صنایع بزرگ موجب بروز بیماری های قلبی، عروقی و تنفسی به افراد می شود.

مازوت‌سوزی یک نیروگاه در حاشیه تهران,مازوت در هوا

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش