جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۳۴ - ۲۲ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۶۳۵۶
زنان، جوانان و خانواده

يك زن مجددا به عنوان بخشدار در فارس انتخاب شد

می‌خواهم بيشتر در حوزه زنان كار كنم

مريم اكبري,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

مريم اكبري، با حكم اسماعيل تبادار، استاندار فارس به عنوان بخشدار بخش مركزي شهرستان آباده منصوب و فعاليت خود را در اين مسووليت شروع كرد. اكبري پنجمين بخشدار زن استان فارس است كه دومين بار است به عنوان بخشدار زن استان فارس انتخاب مي‌شود.

 

محمد اسداللهي، فرماندار شهرستان آباده در مراسم معارفه اكبري به عنوان بخشدار شهرستان آباده گفت: «بانوان در پذيرش مسووليت‌ها در بيشتر حوزه‌ها دقيق‌تر، قوي‌تر و سالم‌تر عمل كردند. تلاش مي‌كنيم جايگاه بانوان مشاور در ادارات و فرمانداري‌ها سازماندهي شود و پست‌هاي رسمي داشته باشند.»

 

انتخاب زنان در جايگاه‌هاي مديريتي يكي از وعده‌هايي است كه دولت روحاني به طور جدي به مردم داده است. در طول سال‌هاي گذشته مردم، مسوولان و كارشناسان با اشاره به اينكه نيمي از جمعيت جامعه را زنان تشكيل مي‌دهند، تاكيد بسياري داشته‌اند كه به جاي جنسيت‌سالاري، شايسته‌سالاري بايد براي انتخاب مديران در نظر گرفته شود. همين هم باعث شده كه در طول سال‌هاي اخير بسياري از پست‌هاي مديريتي مهم به زنان سپرده شود. زناني كه براي به دست آوردن اين جايگاه‌ها بايد بسيار بيشتر از مردان تلاش كنند و حفظ اين پست‌ها براي‌شان كاري بسيار دشوارتر از مردان است. مديران زن ايراني در مقابل هجمه‌هاي زيادي مي‌ايستند تا بتوانند در جايگاهي كه شايسته آن هستند مشغول به خدمت‌رساني شوند. البته كه زنان ثابت كرده‌اند كه انتخاب‌شان در پست‌هاي مديريتي تصميم درستي است و بعضا شايستگي‌هاي بسيار فراتري نسبت به مردان دارند.

 

به دليل انتخاب مريم اكبري در سمت بخشدار شهرستان آباده به سراغ او رفتيم و در گفت‌وگويي كوتاه درباره برنامه‌هايش از او سوال پرسيده‌ايم.

 

خودتان را معرفي كنيد و اطلاعاتي درباره خودتان در اختيار مردم بگذاريد.

مريم اكبري، متولد دهم آبان ماه سال ۱۳۵۶ هستم. فوق‌‌ديپلم حسابداري و ليسانس علوم سياسي هستم. الان هم مشغول تحصيل در ارشد علوم سياسي هستم. متاهل هستم و سه فرزند دارم. ۲۰ سال سابقه كار در وزارت كشور دارم. شروع كارم با فرمانداري لامرد و در سمت مديريتي بود و دهيار «كال» بودم. بعد از آن هم مسوول امور اجتماعي انتخابات در شهرستان‌هاي مختلفي از جمله لامرد، كوار و شيراز بودم. نهايتا سال ۸۴ به استانداري آمدم و آنجا هم در قسمت‌هاي مختلفي كار كردم. سال ۹۵ به دلايل مختلفي و به دليل گرايش اصلاح‌طلبي‌ام دوستان اصرار داشتند در لامرد خدمت كنم. برخلاف هجمه‌هاي بي‌حدي كه بود به عنوان بخشدار لامرد انتخاب شدم. البته با كمك‌ استاندار، آقاي افشاني و آقايان پژوهش و هاشمي در اين سمت مشغول به كار شدم. از سال ۹۵ تا ۹۷ همان جا بودم. تا اينكه ۹۷ بخشدار را تغيير دادند. چند ماهي استراحت كردم و الان هم در خدمت مردم آباده هستم.

 

شما به عنوان بخشدار مركزي شهرستان آباده انتخاب شده‌ايد، چه مسيري را طي كرديد تا براي اين سمت انتخاب شويد؟

براي من خيلي عجيب است. آباده دومين مكاني است كه من بخشدار آن هستم. من از سال ۹۵ تا ۹۷ بخشدار مركزي لامرد بودم. چرا جاي اولي كه بخشدار شدم كسي با من تماس نگرفت و در اين حد تبليغات در فضاي مجازي اتفاق نيفتاد؟ درحالي كه جاي اولي كه من بخشدار شدم يك شهرستان اصولگرا و مردسالار بود. استان فارس ۶ بخشدار و ۲ معاون فرماندار زن دارد. برايم جالب است كه چرا اين قدر روي بخشدار شدن جديد من مانور داده‌اند؟ اين نشان مي‌دهد كه آباده در فضاي مجازي خيلي فعال است.

فكر مي‌كنيد بزرگ‌ترين مشكلي كه در بخشداري آباده با آن مواجهيد، چه خواهد بود؟

با توجه به تجربه‌اي كه من در لامرد داشتم و با در نظر گرفتن اين نكته كه كار كردن در شهرستان لامرد به دليل اينكه سطح سواد سياسي مردم فوق‌العاده بالا است، خيلي سخت است فكر نمي‌كنم آباده خيلي سخت‌تر از لامرد باشد. من سه روز است به آباده آمده‌ام و در حال حاضر به جز معضل بزرگ آب كه معضل كشوري است، چيز ديگري نديده‌ام. من در اين دو، سه روز بيشتر مراجعات آب داشته‌ام. البته خيلي خوب در اين حوزه كار شده است. با توجه به اينكه اعتبارات هم كم بوده اما خيلي فوق‌العاده كار كرده‌اند. براي من خيلي عجيب بود. آباده با وجود اينكه درجه محروميت هم نداشت، خيلي خوب در اين حوزه كار كرده است. الان هم با توجه به اينكه آقاي اسداللهي فرماندار هستند و ديدگاه بلندي دارند و وسعت ديدشان خيلي بالا است و داخل قاب شيشه‌اي يا دايره بسته نيست، ان‌شاءالله مي‌توان خيلي بيشتر از اينها هم كار كرد. من دوست دارم در حوزه زنان بيشتر كار كنم. در لامرد هم همين كار را كردم.

 

بيشترين معضلاتي كه فكر مي‌كنيد در حوزه زنان با آن مواجه باشيد، چه خواهد بود؟

نمي‌توانم وضعيت را با شهرستان‌هاي ديگر مقايسه كنم. فعاليت زنان در اين شهرستان خيلي زياد است و فعاليت‌شان فوق‌العاده است اما من دوست دارم در روستاها هم اين فعاليت وجود داشته باشد. من دوست دارم روي اشتغال و فرهنگ خيلي كار كنم. اين چيزهايي است كه هميشه به آنها اهميت مي‌دادم. البته من فعال محيط زيست هم هستم و روي اين حوزه هم كار خواهم كرد. حالا روي فعاليت‌هاي عمراني هم كار مي‌كنيم. به سياست هم كه به اندازه كافي در شبكه‌هاي اجتماعي و تلويزيون پرداخته مي‌شود. بايد روي فرهنگ و زنان و اوقات فراغت‌شان بيشتر كار كنيم. برنامه‌هاي خاصي براي زنان دارم و مشغول بستن يك تقويم كاري هستم كه ان‌شاءالله بتوانيم كارهاي بيشتري براي زنان انجام دهيم.

 

چه برنامه‌هايي را در آن تقويم گنجانده‌ايد؟

تقويم كاري‌اي كه من در لامرد بستم با اينجا فرق مي‌كند. الان هنوز آشنايي كامل ندارم. بايد ابتدا يك مشاور امور بانوان انتخاب كنم و در روستاها هم مشاور بگذارم بعد از آن مي‌توانم نظرسنجي و نيازسنجي كنم.

 

ايده‌آل خودتان چيست؟

من بيشتر در حوزه اشتغال زنان مي‌خواهم كار كنم و اينكه بتوانم زنان توانمند را بيشتر به ديگران بشناسانم. اينجا زنان توانمند خيلي زيادي دارد.

 

در حال حاضر اطلاعاتي درباره ضعف‌هاي زنان داريد يا قرار است تحقيقاتي انجام دهيد؟

نه، درباره آباده اطلاعاتي ندارم. اين انتخابي كه در خصوص مشاور امور بانوان انجام مي‌شود، بعد از انجام نظرسنجي مي‌توانيم به نتايج خوبي برسيم.

 

دربقيه حوزه‌ها چه برنامه‌اي داريد؟ شما گفتيد فعال محيط زيست هم هستيد. در اين حوزه چه كاري مي‌خواهيد انجام دهيد؟

من فكر مي‌كنم دقيقا ۲۰ سال (از زماني كه شروع به كار كردم) فعال محيط زيست هم بوده‌ام. من برنامه تفكيك زباله از مبدا را كه قبلا در لامرد هم روي آن كار كرده بودم، قصد دارم در اينجا هم اجرايي كنم و جامعه هدفم هم زنان خانه‌دار است. برنامه بعدي‌ام دفن اصولي و بهداشتي زباله است. برنامه ديگري هم درباره هواي پاك دارم كه مي‌خواهم يك روز را به عنوان روز هواي پاك اعلام كنيم كه استفاده از دوچرخه بيشتر شود.

 

آيا فكر مي‌كنيد اين ظرفيت وجود دارد كه زنان در اين بخش دوچرخه‌سواري كنند؟

مطمئن باشيد كه زنان نمي‌توانند دوچرخه‌سواري كنند و اجازه نخواهند داد اما در مورد آقايان كه مي‌توان اين كار را انجام داد و اتفاق خوبي خواهد بود كه حداقل مردان را بتوانيم تشويق به استفاده از دوچرخه كنيم.

 

در اين مسير به كمك چه كساني اميدوار هستيد؟

همه مي‌توانند به من كمك كنند. من فكر مي‌كنم كساني كه دلسوز ايران، مردم و جامعه هستند مي‌توانند به من كمك كنند. تمام انتقادات و اختلاف‌نظرها هست اما همان‌ها اگر مديريت درست شود و سياست درستي وجود داشته باشد، مي‌توان شرايط را تغيير داد و بهبود بخشيد.

 

ثمر فاطمي

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش