پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۲۹ - ۲۹ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۷۷۲۴
زنان، جوانان و خانواده

زندگی یک زوج با دو مذهب؛ اینجا ایران است؛ آزاد عاشقی می‌کنیم!

زندگی یک زوج با دو مذهب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

«ازدواج‌های خاص‌ و متفاوت» یکی از سوژه‌های پرطرفدار این روزهای شبکه‌های ‌‌اجتماعی است؛ مثلا ازدواج‌های آقازاده‌های سیاسی و هنرمندان یا ازدواج‌های زوج‌های سالخورده و کهنسال، ازجمله سوژه‌هایی است ‌که با واکنش‌های کاربران فضای مجازی روبه‌رو شده است. اما دسته دیگری از ازدواج‌های پرطرفدار فضای ‌مجازی، ازدواج با فرهنگ‌ها و باورهای مختلف است. ازدواج افراد با دو ملیت متفاوت یا مثلا ازدواج افراد با عقاید دینی مختلف. البته ازدواج فرد مسلمان با فردی غیرمسلمان از نگاه اسلامی دارای قواعد و شرایط خاصی است، اما یکی از مصادیق ازدواج که در جامعه ما ملموس‌تر است، ازدواج بین شیعیان و اهل سنت است؛ ازدواج دختری سنی مذهب با پسری شیعه مذهب یا بالعکس.

 

یک اتفاق پرتکرار

اگرچه در میان برخی از کاربران فضای ‌مجازی ازدواج بین یک فرد شیعه و اهل سنت ازدواجی متفاوت است، اما این اتفاق در بسیاری از شهرهای کشورمان، دیده می‌شود. با توجه به این‌که در بخشی از مناطق غربی و جنوبی کشور بسیاری از مسلمانان اهل سنت در میان شیعیان زندگی می‌کنند، این موضوع در میان آنها بسیار قابل مشاهده است. شیعیان و مسلمانان اهل سنت در این شهرها کنار هم درس ‌می‌خوانند، کشت و کار می‌کنند و حتی به خواستگاری هم می‌روند و ازدواج می‌کنند.

 

ما «عاشقی» را بلدیم!

محمد ملکی یکی از ساکنان شهر گَله‌دار در جنوب استان فارس است. او در مورد ازدواج اهل سنت و شیعیان به «شهروند» می‌گوید: «در شهر ما این یک اتفاق عادی است. پدربزرگم اهل سنت بود و مادربزرگم شیعه. ما همان‌طور که با هم کار می‌کنیم، با هم درس می‌خوانیم و با هم زندگی هم می‌کنیم. بلدیم عاشقی کنیم؛  این‌جا ایران است کشورمان؛ ما آزاد عاشقی می‌کنیم.»

 

یک زندگی پایدار

«بهناز مالکی» و «آرش خراشادیزاده» یکی از زوج‌های پرتکرار در شهر زاهدان هستند که با دو مذهب متفاوت ١٣‌سال است در کنار هم زندگی می‌کنند. آرش شیعه است و خانم مالکی اهل سنت. آرش خراشادیزاده در مورد نحوه آشنایی خود و همسرش می‌گوید: «با آن‌که یک رابطه خویشاوندی و آشنایی قدیمی بین ما بود، اما  آشنایی ما در دانشگاه اتفاق افتاد. در همان لحظه اولِ انتخابم، خانواده‌ام همسرم را به خوبی پذیرفتند و تا حالا دوستش داشته‌اند و دارند. همسرم، بهناز یکی از محبوب‌ترین افراد در خانواده ماست.»

 

او ادامه می‌دهد: «زندگی ما بر پایه عشق و دوست‌داشتن شکل گرفته و تا الان هم به لطف خدا و مهربانی‌های همسرم پایدار بوده است.» به نظر آقای خراشادیزاده، تفاوت مذهبی ابدا مانع و محدودیتی در نحوه و سبک زندگی آ‌نها ایجاد نکرده است.

 

او در مورد علاقه خود به همسرش به «شهروند» می‌گوید: «من عاشق بهناز هستم و  اعتقاداتش هم برایم محترم است. بهناز فرشته‌ای است که به اذن خداوند بر زندگی من نازل شده است.» آرش به رابطه بادوامش با بلوچ‌های منطقه سیستان و بلوچستان نیز اشاره دارد: «من بلوچ‌های این سرزمین را از صمیم قلب دوست دارم. بهترین روزهای زندگی‌ام را با مردم سیستان و بلوچستان بودم. مردمانی را دیدم که صفا و مهربانی‌شان بی‌مثال است؛ انسان‌هایی که خالصانه محبت می‌کنند و تزویر و ریا در کارشان نیست. وقتی با صداقت آنها مواجه می‌شوی، چاره‌ای جز دوست‌داشتن‌شان نداری. زیباترین لبخندهای دنیا بر لب‌های مردمان این‌جا و علی‌الخصوص کودکانشان جاری‌ است. پس به دنبال تفاوت مذهبی نباشید که فراتر از تفاوت‌ها اهمیتِ تفاهم‌هاست.»

 

زندگی همراه با آرامش

حالا حاصل ازدواج عاشق شهر زاهدان دو پسربچه شیرین است؛ بهناز مالکی همسر آرش خراشادیزاده از آنها به‌عنوان هدیه‌های الهی یاد می‌کند؛ خانم مالکی اهل سنت است و در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشغول به کار؛ بیشتر وقت و تلاش خود  را برای رشد کودکان و نوجوانان این استان گذاشته  است. او هم به «شهروند» در مورد رابطه خود و همسرش می‌گوید: «ما در زندگی مشترکمان بر تفاوت‌های همدیگر تکیه نمی‌کنیم. به دنبال یک زندگی پر از آرامش هستیم. خدا را شکر در این سال‌ها این آرامش را داشته‌ایم و اگر قرار بر این بود که به تفاوت‌ها توجه کنیم، آرامش جایی در زندگی ما نداشت.» خانم مالکی ‌ادامه می‌دهد: «بهترین تفریحمان در کنار هم بودنمان است. حتی انجام کارهای روزمره زمانی که در کنار هم هستیم به نوعی تفریح حساب می‌شود. برای من لذتبخش‌ترین کار این است که برای همسرم کتاب بخوانم و او هم با دل و جان حتی اگر آن کتاب را دوست نداشته باشد، گوش می‌دهد. اشتراک‌هایمان روزبه‌روز بیشتر می‌شود. من بهترین هدیه‌ام را که یک انگشتر زیباست از آرش گرفته‌ام و تمام اینها اشتراکات زیبای زندگی ماست.» او در پایان می‌گوید: «فعالیت‌های مذهبی هر کدام از ما مربوط به خود ماست و هیچ تغییری در مسائل و فعالیت‌های مذهبی ما نسبت به پیش از ازدواجمان ایجاد نشده است.»

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 23
  • 10
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش