سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۸ - ۲۹ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۷۸۲
حقوقی، قضایی و انتظامی

جزئیات محاکمه حبیب اسیود،عامل حمله به مراسم رژه اهواز

گروهگ تروریستی «حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز» و «حبیب اسیود»,ترور
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات «حبیب فرج‌الله چعب» ملقب به «حبیب اسیود»، سرکرده گروهک تروریستی الاحوازیه در دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد و نماینده دادستان با قرائت کیفرخواست، جزئیات بیشتری از جنایت‌های او و اعضای این گروهک را افشا کرد.

روزنامه همشهری نوشت: نام گروهگ تروریستی «حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز» و «حبیب اسیود» به‌عنوان سرکرده آن، نخستین بار پس از حمله تروریستی به مراسم رژه نیروهای مسلح اهواز در گرامیداشت هفته دفاع‌مقدس در سال۹۷ که موجب شهادت ۲۵نفر شد بر سر زبان‌ها افتاد، اما جنایت‌های این گروه به این یک مورد خلاصه نمی‌شود و آنها پیش از این هم دست به چندین فقره قتل، بمب‌گذاری، سرقت مسلحانه و آدم‌ربایی زده بودند. از همان زمان نیروهای امنیتی به‌دنبال شکار عناصر این گروه در داخل و خارج بودند تا اینکه سرانجام حبیب اسیود، مرد شماره یک این گروهک روز ۲۳آذرماه سال۹۹ در کشور سوئد دستگیر و به کشور بازگردانده شد. او در همان بازجویی‌های مقدماتی به‌دست داشتن در حادثه تروریستی اهواز اعتراف کرد اما در یک‌سال گذشته تحقیقات از او ادامه یافت و جنایت‌های بیشتری از وی و همدستانش افشا شد. در این شرایط بود که پرونده اتهامی او با صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب اسلامی تهران فرستاده شد.

در دادگاه

صبح دیروز نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات سرکرده الاحوازیه در شعبه۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری برگزار شد. در این جلسه علاوه بر خبرنگاران، خانواده تعدادی از شهدای حادثه تروریستی اهواز نیز حضور داشتند و تصاویری از عزیزان‌شان را در دست گرفته بودند.

پس از رسمیت یافتن جلسه، رئیس دادگاه از وزیری، به‌عنوان نماینده دادستان خواست تا به دفاع از کیفرخواست بپردازد. او در بیان اتهامات حبیب اسیود نکاتی را مطرح کرد که بعضی از آنها برای نخستین‌بار بازگو می‌شد.

نماینده دادستان حرف‌هایش را اینطور آغاز کرد: «حبیب فرج‌الله چعب ملقب به حبیب اسیود مشهور به ابوعزیز و ابو احمد، متولد ۱۳۵۲، شاغل در اداره کار کشور سوئد، دارای لیسانس علوم اجتماعی و سابقه کیفری است که از ۲۳آذر سال۱۳۹۹ در بازداشت به سر می‌برد. او دارای وکیل مدافع و پرونده شخصیت است که محتویات این پرونده حاکی از سلامت روانی وی و متمایل به آشوبگری است. »

کوله‌باری از اتهام

وزیری درباره اتهامات متهم گفت: «طبق تحقیقات انجام شده در وزارت اطلاعات، اقاریر متهم و تحقیقات به عمل آمده و ادله موجود وی متهم است به افساد فی‌الارض از طریق تشکیل و اداره و سرکردگی گروهکی به نام حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز است که از طریق طراحی و اجرای عملیات‌های تروریستی متعدد قصد مقابله با نظام را داشته است.»

در ادامه کیفرخواست اقدامات تروریستی متهم این‌طور بیان شد: «عملیات بمب‌گذاری در فرمانداری اهواز، بمب‌گذاری در سازمان مدیریت‌و‌برنامه‌ اهواز، بمب‌گذاری در اداره مسکن و شهرسازی اهواز، بمب‌گذاری در اداره محیط‌زیست اهواز، بمب‌گذاری در خطوط انتقال نفت، عملیات بمب‌گذاری در محور انتقال نفت آبادان ماهشهر و برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در دادگستری اهواز ازجمله اتهامات متهم است.»

وزیری در ادامه گفت: «اقدامات این گروهک با انتشار نامه جعلی منتسب به محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور اسبق در سال۸۴ خطاب به سازمان برنامه‌ و بودجه با طبقه‌بندی خیلی محرمانه مبنی بر قصد دولت برای تغییر ساختار جمعیت عرب منطقه در سطح استان خوزستان آغاز شد و در ۲۲خرداد۸۴ به بمب‌گذاری فرمانداری خوزستان، اداره کل برنامه‌وبودجه و اداره مسکن استان منجر شد. طراحی این عملیات در کشورهای سوئد، دانمارک و هلند با همکاری‌های مالی عربستان سعودی بود و اهداف عملیات شهروندان عادی ازجمله زنان و کودکان و شهروندان عرب بودند.»

نماینده دادستان همچنین درباره عملیات این گروه که خنثی شده است نیز گفت: «بمب‌گذاری در وزارت نفت در تهران، بمب‌گذاری در دادگاه دزفول، بمب‌گذاری در شرکت نفت اهواز، بمب‌گذاری در وزارت بازرگانی، بمب‌گذاری در دیوان عدالت اداری، بمب‌گذاری در مجتمع قضایی شهید بهشتی، بمب‌گذاری در اداره اطلاعات استان خوزستان، بمب‌گذاری در سازمان بورس تهران، بمب‌گذاری در نوروز سال ۸۵، بمب‌گذاری در اماکن و ساختمان اطلاعات خوزستان در فرمانداری ماهشهر و بمب‌گذاری در بانک پارسیان اهواز ازجمله اقداماتی است که متهمان قصد انجام آن را داشتند که با ناکام ماندن آنها ۱۵۰کیلو تی‌ان‌تی، بمب ساعتی، ۲بمب دست‌ساز، ۴عدد تایمر الکترونیکی، ۵۴عدد چاشنی، ۱۲سوئیچ فعال‌کننده و... از آنها کشف شد.»

وزیری ادامه داد: «شاخه نظامی این گروه همچنین طرحی برای سوء قصد به جان محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور اسبق را در دستور کار داشتند و اعتراف کردند در سال۲۰۰۵ برای ترور او تلاش کردیم. آنها همچنین در گزارشی به سرویس جاسوسی سعودی انجام ۳۷عملیات در ایران را پذیرفتند.» وی در ادامه گفت: « اعضای این گروهک در ابتدای فعالیت‌شان برای به‌دست آوردن منابع مالی دست به سرقت‌های مسلحانه می‌زدند که سرقت از بانک تجارت دزفول، شرکت پتروشیمی، بانک صادرات بندرامام، طلافروشی در شوش، انبار غله شوشتر و شوش، شرکت توسعه نیشکر، بانک صادرات اهواز و... از مهم‌ترین سرقت‌های این گروه است.»

نماینده دادستان در ادامه به مهم‌ترین عملیات این گروه در اهواز اشاره کرد و گفت: «این گروهک تروریستی در روز ۳۱شهریور۹۷ در مراسم گرامیداشت هفته دفاع‌مقدس تعدادی از شهروندان را مورد تهاجم قرار داده که این موضوع منجر به شهادت ۲۵نفر ازجمله یک کودک و زخمی شدن ۷۰نفر شد که ساعتی بعد از این حادثه سخنگوی گروهک در گفت‌وگو با یکی از شبکه‌های معاند مسئولیت این عملیات تروریستی را پذیرفت.» در ادامه این جلسه تصاویری از پشت پرده فعالیت این گروهک در دادگاه نمایش داده شد. یکی از این فیلم‌ها تعدادی از نیروهای این گروهک را نشان می‌داد که به پرچم خودساخته‌شان ادای احترام می‌کردند که حبیب اسیود نیز در این فیلم حضور داشت و آرپی‌جی حمل می‌کرد. فیلم دیگر تصاویر تیراندازی به‌خودروی نیروی انتظامی را نشان می‌داد. فیلم دیگری که نمایش داده شد از طریق جاسازی دوربین در یک خودرو مقابل فرمانداری اهواز ضبط شده بود که لحظه انفجار در فرمانداری را نشان می‌داد.

با پایان پخش این تصاویر، رئیس دادگاه ختم جلسه را اعلام و ادامه رسیدگی به پرونده را به زمان دیگری موکول کرد.

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
البته اواخر مهرماه بازداشت و اوایل آبان ماه خبرش پخش شد و اواخر آبان ماه این خبر توسط وزارت اطلاعات تایید شد و ۲۳ آذر ماه هم بازداشت موقت شد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش