چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۵۶ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۰۲۸۳
حقوقی، قضایی و انتظامی

رئیس کانون وکلا دادگستری اصفهان:

برخی از وکلا توان پرداخت هزینه تمدید پروانه وکالت ندارند

رئیس کانون وکلا دادگستری اصفهان, تمدید پروانه وکالت
رئیس کانون وکلا دادگستری اصفهان، اکنون ۲۰۰ وکیل تودیعی داریم که پروانه‌های خود را به کانون سپرده‌اند و فعالیت نمی‌کنند، گفت: برخی از وکلا هم تمدید پروانه تمدید نمی‌کنند، چراکه هزینه تمدید ۱میلیون و ۵۰۰ تومان است و خیلی از افراد به علت عدم توان پرداخت انجام نمی‌دهند. امسال ۳۵۰ نفر تمدید پروانه نکرده‌اند.

حسین ادیب، صبح امروز(چهارشنبه، ۳ اسفندماه) در نشست خبری کانون وکلای دادگستری اصفهان با حضور اصحاب رسانه، با اشاره هفتادمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و پاسداشت مقام وکیل، اظهار کرد: حدود ۷۰ سال قبل در هفتم اسفند ۱۳۳۱ لایحه قانونی استقرار کانون وکلا با حمایت بزرگانی همچون دکتر مصدق و آیت‌الله مدرس به تصویب مجلس زمان وقت رسید. از زمان تشکیل این کانون، نهاد وکالت به‌عنوان یک نهاد مستقل فعالیت می‌کند، بنابراین چنین روزی به مناسبت پاسداشت مقام وکیل و تکریم انسان‌هایی که متولی دفاع از حقوق آحاد جامعه هستند، نام‌گذاری شده است.

وی با تأکید بر اینکه نهاد وکالت و استقلال آن صرفاً یک امتیاز و دغدغه صنفی نیست، افزود: نهاد وکالت یک حقوق صنفی است، اگر وکیل استقلال نداشته باشد نقش آن در یک دادرسی عادلانه کمرنگ می‌شود. استقلال وکیل برای حفظ صیانت حقوق مردم در مراجع قضایی است، بنابراین کانون وکلا نسبت به استقلال وکلا  و هم ذات استقلال قضات حساسیت ویژه‌ای دارد.

رئیس کانون وکلا دادگستری اصفهان، مافوق یک وکیل را تنها قانون دانست و گفت: ما نسبت به استقلال کانون و وکلا حساسیت داریم و خواهیم داشت. مسلماً استقلال قانون و وکیل به این معنی نیست که بدون نظارت باشد، تمام شیوه‌های رفتاری آن‌ها در مراجع قضایی صورت می‌گیرد و به معنی این نیست نظارت بیرونی را برنمی‌تابیم. به همین جهت ما هرساله این روز بزرگ را پاس می‌داریم، وکلا  باید احساس استقلال و حمایت دستگاه وکالتی را داشته باشند و احساس نکند به‌واسطه حمایت از پرونده‌ای پروانه‌ی آن‌ها باطل خواهد شد، کانون وکلا از حقوق وکلا حمایت می‌کند، چراکه نتیجه آن دادرسی عادلانه در حقوق شهروندان است.

وی با بیان اینکه روز ۷ اسفند، روز وکیل است و ما هفته وکالت را هر روز برنامه داریم، توضیح داد: با هماهنگی صورت گرفته وکلا در مدارس دبیرستان حضور پیدا کردند و به دلیل آشنایی دانش آموزان با مسائل حقوق و فراهم نمودن شرایط تحصیل در این رشته، با آن‌ها به صحبت پرداختند. همچنین در دیگر برنامه‌ها ویژه وکلا شب شعری برگزار شد، و در ادامه یک دیدار با مقامات قضایی دادگستری استان را داریم، برنامه پیاده‌روی خواهیم داشت و البته جشن اصلی وکلا در تاریخ ۹ اسفند برگزار خواهد شد.

ادیب، با اشاره به اینکه اگر فردی از وکلا شکایتی دارد چه کار باید انجام دهد؟، گفت: ما دادسرای انتظامی، کانون وکلای دادگستری داریم، چنانچه افراد شکایتی داشته باشند پرونده‌ها بازرسی خواهد شد. البته با توجه به میزانی که جمعیت وکلا رو به افزایش است، میزان تخلفات چشمگیر نیست.  

وی درباره کارآموزان کانون وکلا، بیان کرد: اکنون  ۲۳۵ کارآموز فعال داریم و به‌واسطه قانون تسهیل ۴۱۱ نفر دیگر به‌تازگی پذیرفته شدند و به جمع افراد کارآموز اضافه خواهند شد. همچنین در سال آینده با افراد زیادی مواجه خواهیم شد. البته گفتنی است عدم حضور وکلا در دادگاه‌ها بیشترین تخلفات وکلا است.

رئیس کانون وکلا دادگستری اصفهان، اضافه کرد: در سال جاری در دادسراها ۵۵۸ پرونده وارده تخلفات و ۵۳۱ پرونده مختومه داشتیم که از این موارد ۳۰۶ مورد منع پرونده صادر شد، ۲۰۲ پرونده کیفرخواست خورد و پرونده به دادگاه ارسال شده و ۲۳ پرونده عدم صلاحیت شده است که ممکن است در این مورد دادسرا اصفهان صلاحیت انجام نداشته باشند و باید دادسرا دیگری رسیدگی کند.

وی ادامه داد: جرائمی که برای وکلا متخلف در شعب دادگاه صادر می‌شود شامل است از ۲ سال محرومیت از شغل وکالت، ۳ ماه ممنوعیت ابطال پروانه وکالت و کارآموزی، یا تنزل درجه صورت می‌گردد، البته گاهی هم تعلیق وکلا را خواهیم داشت و پس از رسیدگی تعیین تکلیف می‌شوند.

ادیب در خصوص پرونده‌های تسخیری اعلام کرد: در سال جاری تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۱، حدود ۳۵۰۰ پرونده تسخیری داشتیم که نسبت به سال گذشته تعداد پرونده‌ها افزایش چشمگیر پیدا کرده و یکی از دلایل آن مسائل اخیری بود که در کشور رخ داد. در این جهت باید برای دفاع از پرونده‌ها وکلایی را تعیین می‌کردیم. همچنین هرماه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ پرونده معاملتی خواهیم داشت که در سال مجموعاً هزار پرونده می‌شوند.

وی با اشاره وضعیت حق وکالت‌ها، توضیح داد: پرونده‌های تسخیری حق وکالت ندارند، اما در پرونده‌های معاملاتی قرارداد امضا می‌شود و اگر موکل به حقوق قانونی رسید می‌تواند بعد از وصول پرونده بر اساس تعرفه، حق‌الوکاله دریافت کنند. مبلغ وکلا بر اساس آیین‌نامه تعیین حق‌الوکاله کانون‌های وکلا پیش‌بینی می‌شود و قوه قضاییه تصویب می‌کند و نوع دریافت حق‌الوکاله بر اساس مبلغی خواهد بود که تصویب شده است.

رئیس کانون وکلا دادگستری اصفهان، در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا مبنی بر آمار وکلا بیکار، گفت: در حال حاضر حدود ۲۰۰ وکیل تودیعی داریم که پروانه‌های خود را به کانون سپرده‌اند و فعالیت نمی‌کنند، اما وکلایی هم داریم که تودیع نکردند و فعالیتی هم ندارند یا شاید در سال به تعداد انگشتان هم‌دست پرونده ندارند. البته برخی از وکلا هم تمدید پروانه تمدید نمی‌کنند، چراکه هزینه تمدید ۱میلیون و ۵۰۰ تومان است و خیلی از افراد به علت عدم توان پرداخت انجام نمی‌دهند. امسال  ۳۵۰ نفر تمدید پروانه نکرده‌اند و این در آینده خطرآفرین است.

شهرام محقق، نایب‌رئیس کانون وکلا دادگستری اصفهان، نیز در این نشست  با اشاره هفتادمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و پاسداشت مقام وکیل، اظهار کرد: طبق قانون اساسی مردم به‌منظور تحقق بخشیدن به دادرسی عادلانه از حق دفاع برخوردار هستند و این حق به جهت اینکه لازمه آن داشتن تخصص در امر دفاع است، باید به دست افراد متخصص که دارای توان کافی هستند، انجام شود که  آن افراد وکلای دادگستری هستند.

وی با تأکید بر اینکه مردم حق دارند که در امر دادرسی از وکیل مستقل کانون وکلا که مستقل پروانه دریافت کرده باشد، بهره‌مند شوند، افزود: وکیلی مستقل است که با استقلال و شهامت از حقوق دفاع کند، وکیلی که از کانون مستقل پروانه دریافت نکند نمی‌تواند این وظیفه را انجام دهد. اگر ما دایره‌ای داریم در اجرای تحقق دادرسی عادلانه است.

نایب‌رئیس کانون وکلا دادگستری اصفهان، این کانون بر اساس قانون کیفیت اخذ پروانه در سال ۱۳۷۶ ملزم شد سالیانه بر اساس استانداردهای لازم برای جذب کارآموز آزمون برگزار کند، تصریح کرد: اما با اجرای قانون تسهیل صدور مجوز کسب‌وکارها این الزام برای کانون‌های وکلا ایجاد شد که سالیانه تعداد مشخصی کارآموز را بر اساس نمره تراز تحت پوشش قرار دهد که این کار آسیب‌هایی را برای جامعه در پی خواهد داشت.

وی اضافه کرد: کارآموزانی که از طریق آزمون جذب می‌شوند طبیعتاً از صلاحیت علمی و تجربی بیشتری برخوردار خواهند بود، اظهار کرد: آن‌ها به مدت ۱۸ ماه تحت نظارت کمیسیون آموزش و همچنین کمیسیون کارآموزی و اختبار کانون تحت نظارت و آموزش قرار می‌گیرند و پس از قبولی در آزمون کتبی و شفاهی پروانه وکالت برای آن‌ها صادر می‌شود.

به گزارش ایسنا، محقق اضافه کرد: تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار را یک معضل و بحران در فعالیت کانون برای پرورش نیروهای متخصص است، مجلس با تصویب این قانون و نگاه بنگاه‌داری به حوزه وکالت مبنا و ساختار پذیرش کارآموزان را نادیده گرفت. در کانون وکلا اصفهان از زمان تشکیل ۳۵۰۰ وکیل فعالیت دارند البته که در سراسر کشور ۹۲ هزار وکیل داریم و اگر این اشتغال را دولت می‌خواست فراهم کند بار مالی زیادی داشت.

وی در خصوص وکلایی که پرونده‌های تسخیری کار می‌کنند، توضیح داد: هر وکیل باید در سال باید ۳ پرونده معاملتی و تسخیری انجام دهد، به افرادی که با نهادهای مربوطه ارتباط دارند امکانات رایگان ارائه می‌دهیم. کانون وکلا در خدمات‌رسانی پیشگام بوده هرجایی در کشور هر فردی احتیاج به وکیل دارد و توانایی حق وکلا ندارد به کانون مراجعه کند تا از خدمات معضلاتی و حمایت کانون بهره‌مند شود.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش