جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۸:۲۷ - ۲۸ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۶۸۰
حقوقی، قضایی و انتظامی

خاموش بودن تقریباً نیمی از «دوربین‌های طرح ترافیک» در پایتخت

دوربین طرح ترافیک,خاموش بودن دوربین‌های طرح ترافیک
سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور بیست و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: بیست و ششم آذرماه که به نام روز حمل و نقل نام‌گذاری شده است، فرصتی برای بیان مسائل حمل و نقل و ترافیک شهر تهران است.

به گزارش تسنیم، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آلودگی هوای تهران گفت: اکنون روز‌های سخت تنفس تهران را پشت سر می‌گذاریم و با تعطیل شدن مدارس ابتدایی این پیام به جامعه منتقل شد که شرایط خوبی نیست و هوای تهران و زندگی در این آلودگی‌ها ناشی از وسایل نقلیه سلامت شهروندان را تهدید می‌کند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در برنامه ۴ ساله شهرداری تهران تصمیمات کلیدی گرفته شد، افزود: تکمیل و توسعه کامل خطوط ۱ تا ۷، سامانه مترو ساخت و بهره‌برداری خطوط ۸ تا ۱۱ مترو با اولویت تامین مالی از طریق مولدسازی، جلب مشارکت و منابع دولتی، افزایش ناوگان تحت بهره‌برداری مترو از ۱۵۰۰ واگن به ۱۸۹۳ واگن، افزایش تعداد اتوبوس‌ها به ۷۵۰۰ دستگاه، توسعه موتورسیکلت‌های برقی، نوسازی ۴۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده و ۲۵ هزار دستگاه ون، اتمام پایانه شرق، توسعه سامانه حمل و نقل ویژه معلولان و... از جمله مهمترین محور‌های حوزه حمل و نقل عمومی در برنامه چهارم توسعه شهری است.

تشکری هاشمی با اشاره به بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: ۲۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از بودجه سال جاری شهرداری تهران به حوزه حمل و نقل عمومی تخصیص یافت که از این میان ۲۱۴۰ میلیارد تومان از بودجه به بازسازی و تعمیرات اساسی واگن‌ها تعلق یافت تا وضعیت ریلی مطمئن شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: ۱۳۵۰ میلیارد تومان به منظور اورهال ناوگان اتوبوسرانی، ۶۱۰۰ میلیارد تومان به توسعه ناوگان اتوبوسرانی، ۱۰۰۰ میلیارد تومان به خرید اتوبوس سه‌کابین، ۱۵۰۰ میلیارد تومان از بودجه به عنوان کمک هزینه برای خرید ون و ۶۰۰ میلیارد تومان به منظور توسعه موتور سیکلت‌های برقی با مشارکت بخش خصوصی در نظر گرفته شد.

وی با تاکید بر اینکه در تبصره بیستم قانون بودجه امسال نیز منابعی پیش‌بینی شد، گفت: در این تبصره پیش‌بینی شده تا ۲۷۰۰ میلیارد تومان برای توسعه ناوگان و تجهیزات خطوط مترو، ۵۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه، تکمیل خطوط مترو پایانه‌ها و پارکینگ‌ها، ۲۰۰۰ میلیارد تومان به توسعه ناوگان سبک ون و تاکسیرانی ۵۰۰ میلیارد تومان به توسعه سامانه‌های هوشمند، ۲۰۰ میلیارد تکمیل پایانی شرق و ۱۰۰ میلیارد تومان به توسعه موتور‌های برقی اختصاص یابد.

تشکری هاشمی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مترو اظهار کرد: ۴۶۰۰ میلیارد تومان در بخش زیرساخت‌های مترو بودجه در نظر گرفته شد همچنین ۱۸۰۰ میلیارد تومان نیز از محل اوراق مشارکت برای توسعه مترو در نظر گرفته شد و در نتیجه مجموعا ۶۴۰۰ میلیارد تومان برای توسعه مترو در نظر گرفته شد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران افزود: در حال حاضر مترو تهران ۱۵۶ ایستگاه و ۳۱۰ کیلومتر طول دارد و این توسعه یافتگی به معنای آن است که گستردگی لازم را به وجود آورده‌ایم. در سال جاری علاوه بر افتتاح ایستگاه علامه جعفری و یک و نیم کیلومتر از خط ۴، چند ایستگاه در خط ۶ و ۷ متروی تهران به علاوه ایستگاه پرند افتتاح شدند.

وی با بیان اینکه تکمیل خطوط فعلی اولویت مدیریت شهری است و باید حتماً اجرا شود، تصریح کرد: در بخش توسعه مترو محدودیتی در حوزه بودجه وجود ندارد و ۶۰۰۰ میلیارد تومان در این بخش منابع در نظر گرفته شده، اما باید توسعه بیشتر شود اکنون در خطوط ۴، ۷، ۶، توسعه جنوبی خط ۶ تهران و پرند ایستگاه‌های باقی مانده است که باید هرچه سریعتر تکمیل شوند.

تشکری هاشمی با بیان اینکه در بخش بهره‌برداری مترو بودجه خوبی در نظر گرفته شده است، گفت: از ۵۸۰۰ میلیارد تومانی که برای توسعه مترو در نظر گرفته شده است، ۱۵۵۰ میلیارد تومان آن برای نوسازی ناوگان در نظر گرفته شده است، اما از ۲۱۴۰ میلیارد تومان بودجه ابلاغی برای بازسازی واگن‌ها تنها ۸۸۰ میلیارد تومان معادل ۴۱ درصد قرارداد بسته شده و از این میان نیز تنها ۱۷۳ میلیارد تومان به کار گرفته و در سامانه ثبت شده است.

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: مبلغ فوق به معنای آن است که دوستان شهرداری باید به کار خود سرعت ببخشند، منطقی نیست که تا آذرماه و با توجه به پیش‌بینی‌ها هنوز قراردادی منعقد نشده باشد و بر همین اساس امیدواریم همکاران شرکت مترو تلاش جدی‌تری در این بخش داشته باشند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اورهال ناوگان مترو گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۱ رام قطار‌ای سی، ۲ رام قطار DC و ۲ واگن دوطبقه اورهال شدند و این حاکی از آن است که ۱۵ درصد کار پیش رفته و عملکرد موجود دارای نقص است.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد ۷۱۳ واگن مترو گفت: خوشبختانه این کار اکنون به نتیجه رسیده و پیش پرداخت به طرف خارجی داده شده و عملیات ساخت آغاز شده است و ان‌شاءالله نخستین قطار‌ها در سال آینده تحویل داده می‌شود البته در همین جا باید از وزارت کشور نیز تشکر کنم که نهایت تلاش را داشته است.

تشکری هاشمی ادامه داد: در حوزه مترو باید به وضعیت کارتخوان‌ها اشاره‌ای داشته باشم همانطور که بار‌ها نیز تذکر داده‌ایم نزدیک به ۹۰۰ کارتخوان در ایستگاه‌های مترو تهران وجود دارد و این کارتخوان‌ها متاسفانه در بخش خروجی عمدتاً دارای نقص هستند و وقتی مسافران می‌خواهند ایستگاه را ترک کنند متوجه می‌شوند که دستگاه کارت آن‌ها را نمی‌خواند و حداکثر هزینه را از مسافران دریافت می‌کند این به معنای آن است که کارت‌ها در ورود خوانده می‌شوند، اما هنگام خروج از این کار انجام نمی‌شود و هزینه کامل از کارت شهروندان دریافت می‌شود و یکی دیگر از مشکلات این است که مانده کارت‌های قدیمی باقی مانده به افراد تحویل داده نشده است.

عضو شورای شهر تهران گفت: عدم صدور کارت بلیط المثنی نیز از جمله موضوعاتی است که اقشار خاص از آن گله‌مند هستند و نمی‌توانند از کارت المثنی بعد از مفقودی یا خراب شدن استفاده کنند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه اتوبوسرانی اظهار کرد: ۱۲۷۷۰ میلیارد تومان بودجه برای شرکت واحد در نظر گرفته شده است و در حوزه اتوبوس‌های فعال باید بگویم هرچند گزارش دوستانمان در شهرداری حاکی از ۲۱۰۰ اتوبوس فعال است، اما آنچه اکنون حدود ۱۹۰۰ دستگاه اتوبوس فعال در شهر تهران وجود دارد و هنوز ناوگان فرسوده در حال کار هستند.

وی با اشاره به ناوگان بازسازی شده گفت: در حال حاضر ۱۶۵ دستگاه ناوگان بازسازی شده است و مبالغی که برای این کار پرداخت شده ۱۵۷ میلیارد تومان است و با وجود آنکه ۱۲۶۵ میلیارد تومان برای بازسازی اتوبوس‌ها در نظر گرفته شده بود، اما آنچه تا اکنون عملیاتی شده قراداد ۱۵۷ میلیارد تومانی است یعنی تقریباً ۱۰ درصد از بودجه برای نوسازی به کار گرفته شده و این به معنای آن است که عقب‌ماندگی جدی در این حوزه وجود دارد.

تشکری هاشمی ادامه داد: تاکنون قرارداد ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی، ۲۱۴۰ دستگاه اتوبوس دیزل تک‌کابین، ۵۰۰ دستگاه مینی‌بوس، و ۴۰ دستگاه مینی‌بوس سامانه جانبازان با بخش داخلی منعقد شده و هر زمان سازندگان داخلی به تعهد خود عمل کنند وارد ناوگان می‌شود در بخش خارجی نیز با فاینانس خارجی به توافق رسیده‌ایم و خرید ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی در دست پیگیری است البته خرید خارجی باید تبدیل به لایحه و به شورای اسلامی شهر تهران داده شود.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به قرارداد خرید اتوبوس با سازندگان داخلی اظهار کرد: متوجه شده‌ایم که یک شرکت داخلی به دلیل آنچه نتوانسته است به تعهدات خود عمل کند قرارداد را لغو کرده است، اما جای سوال است که چرا شهرداری تهران با شرکت ایران خودرو دیزل که یک شرکت ملی است قرارداد نمی‌بندد که این دسته از مشکلات پیش نیاید.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۲۹۵ دستگاه اتوبوس به شرکت اتوبوسرانی تحویل داده شده، اما از این میان تنها ۱۴۴ دستگاه فعال هستند و ۱۵۱ دستگاه در پارکینگ‌ها خوابیده‌اند و نکته حائز اهمیت این است که برای اتوبوس‌هایی که در پارکینگ‌ها خوابیده‌اند ۱۱۵۰ راننده جدید جذب و ۱۲۶۰ نفر نفر بازنشسته شده‌اند.

تشکری هاشمی با اشاره به در سیستم پرداخت الکترونیک‌ها ادامه داد: در گذشته نیز به وضعیت سیستم پرداخت الکترونیک و کارتخوان‌ها اشاره داشته‌ام درحال حاضر ۳۱۵ ایستگاه بی آر تی در خطوط ده‌گانه تهران وجود دارد که از این میان فقط ۱۶۰ ایستگاه دارای کارتخوان است و مابقی ایستگاه‌ها فاقد کارتخوان هستند و مردم نمی‌توانند در آن‌ها کارت بلیط خود را پرداخت کنند.

وی گفت: ۲۲۰۶ دستگاه اتوبوس دارای کارتخوان‌های قدیمی هستند که عمدتاً آن‌ها غیرفعال هستند، با این کار به ۵۰ سال قبل بازگشته‌ایم و مشت مشت پول بلیط پول به رانندگان داده شود و آنچه باعث تعجب شده این است که چرا باید نیمی از ایستگاه‌های تهران فاقد دستگاه کارتخوان باشند.

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: مردم ما با شرافت هستند و قرار نیست از پرداخت بلیط فرار کنند، اما هیچ امکانی وجود ندارد تا بلیط خود را پرداخت کنند دو سال است که به صورت صلواتی در حال حمل و نقل شهروندان هستیم با وجود اینکه روزانه بیش از یک میلیون سفر انجام می‌شود، اما روزانه ۳۵۰ هزار تراکنش ثبت می‌شود.

تشکری هاشمی به سازمان تاکسیرانی اشاره کرد و گفت: تا ۲۰ آذر ماه امسال ۱۲۲۸ تاکسی به صورت نقدی نوسازی و تحویل داده شده است و گفته شده ۳۷۷ دستگاه تاکسی در شرف تحویل تا پایان آذرماه است درحال حاضر ۴۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده وجود دارد و سالیانه نفر ۱۰ هزار تاکسی باید نوسازی شود درخصوص ۶۳۰ دستگاه با مشارکت وزارت کشور نیز ۱۹۲ مورد تحویل داده شده که اکنون ۵۰ مورد آن در حال فعالیت هستند و امیدوار هستیم شهرداری تهران دیگر نقش رانندگان تاکسی را انجام ندهد و فکر خود را به کار‌های با اهمیت‌تر معطوف کند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: متاسفانه ردیف‌هایی که در شورای شهر مصوب می‌کنیم در شهرداری ردیف‌های دیگری پیدا می‌کنند که کاملاً با مصوبات شورای شهر دارای انحراف است ۸۶ میلیارد تومان برای حمایت از رانندگان تاکسی تخصیص داده شده، اما این مبلغ درجای دیگر خرج می‌شود.

وی با اشاره به بخش کنترل ترافیک گفت: در برنامه‌های ۴ ساله خود به موضوع هوشمندسازی اشاره داشته‌ایم و در طول دو سال گذشته و در دوره ششم مدیریت شهری چندین بار تذکر داده شد که وضعیت سیستم‌های هوشمند شهر خوب نیستند از ۲۴۲ مورد دوربین‌های طرح ترافیک ۱۳۴ مورد تنها فعال هستند، از ۲۱۰ دوربین‌های طرح کنترل آلودگی هوا تنها ۵۶ مورد فعال هستند، از ۱۸۷ دوربین ثبت تخلفات چراغ قرمز تنها ۷۶ مورد فعال هستند، از ۱۶ دوربین پلاک خوان مسیر ویژه اتوبوس تنها ۵ مورد فعال هستند، از ۴۲ دوربین پلاک خوان لایل اضطرار تنها ۲۲ مورد فعال هستند از ۲۳ دوربین پلاک خانه بهشت زهرا تنها ۸ مورد فعال هستند از ۱۰ دوربین پلاک خوان پسماند هیچ موردی فعال نیستند از ۴۰ مورد دوربین پلاک خوان تاکسیرانی تنها ۱۸ مورد فعال هستند از ۱۳ دوربین پلاک خوان تره بار تنها ۱۰ مورد فعال هستند از ۳۵ دوربین پلاک خوان رینگ تهران تنها ۱۴ مورد فعال هستند از ۱۴ دوربین پلاک خوان خودرو سنگین تنها یک مورد فعال هستند از ۸ مورد دوربین مراکز معاینه فنی هر هشت مورد فعال هستند و از ۳۹۱ دوربین سامانه‌های ثبت تخلف سرعت تنها ۵۰ مورد فعال هستند.

وی ادامه داد: البته این وضعیت هم وقتی یک شرکت در طول یک سال ۶ مدیر عوض می‌کند پیش میاید و بیش از این نمی‌توان از این شرکت انتظار داشت.

تشکری هاشمی با اشاره به بودجه ۶۰۰ میلیارد تومانی برای توسعه موتور سیکلت‌ها گفت: با وجود این بودجه تا این لحظه عملکرد صفر بوده است وقتی دم از آلودگی هوا می‌زنیم و می‌گوییم موتور سیکلت‌ها عامل اصلی آلودگی هوا هستند باید برای حل چالش آن‌ها نیز اقدام کنیم، اما عملکرد صفر چه معنایی دارد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: نقشه آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که احتراق گازوئیل کمترین میزان آلودگی را داشته است، اما آلاینده قالب pm دو و نیم هستند و تقریباً تمام آلودگی‌های هوا به این دلیل است که ۸۸ درصد علت اصلی پیداش آن نیز منابع آلودگی متحرک یعنی موتور سیکلت و خودرو‌ها هستند و امیدواریم در این خصوص اقدامات جدی انجام شود.

وی گفت: در یک دوره زمانی روز‌های پاک تهران به ۳۰ روز می‌رسید، اما اکنون به دو روز و سه روز رسیده است و این نشان از آن دارد که روز‌های پاک تهران از دست رفته‌اند و روز‌های قابل قبول نیز از ۲۵۰ روز به ۱۹۰ روز رسیده و متقابلاً روز‌های ناسالم برای گروه‌های حساس از ۳۰ روز به ۱۳۲ روز رسیده است ما در سال‌های اخیر رکورددار بوده‌ایم و روز‌های ناسالم اکنون به ۳۴ روز رسیده است و نشان از آن دارد که سیاست‌های درستی که ما داشته‌ایم اجرای درست نیز می‌خواسته است و شهرداری تهران می‌خواهیم آن‌ها را اجرایی کند.

تشکری هاشمی تصریح کرد: یکی از برنامه‌هایی که در برنامه ۴ ساله به تصویب رساندیم تکمیل پایانه شرق بوده است و برای آن ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه مستقیم و ۲۰۰ میلیارد تومان در تبصره در نظر گرفته شده بود، اما اکنون ۱۰ میلیارد تومان از ۱۰۰ میلیارد تومان خرج شده است و از آبان ماه تاکنون این پروژه متوقف شده است طبق برنامه باید ۹۴ درصد فاز اول تکمیل می‌شد، اما ۳۵ درصد آن تکمیل شده است.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش