پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۴۰ - ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۱۲۶۱
حقوقی، قضایی و انتظامی

دكل ٣٣ساله‌ای که هیچگاه به ایران نرسید!

سيدمحمود عليزاده‌طباطبايی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

حدود يك سال از آغاز به كار دولت يازدهم و رياست‌جمهوري حسن روحاني گذشته بود كه يك مقام آگاه در وزارت نفت اعلام كرد با وجود پرداخت كل بهاي ۸۷ ميليون دلاري يك دستگاه دكل حفاري نفتي از سوي يك شركت ايراني به يك فروشنده خارجي، هنوز خبري از اين دكل نيست و دو نهاد نظارتي احتمال وقوع فساد در اين پرونده را بررسي مي‌كنند.

 

صحبت‌ از دكل ٣٣ساله‌اي بود كه علاوه بر ٨٧ ميليون دلار قيمتي كه داشت به دليل تحريم‌ها حدود ٢٠ ميليون دلار بابت رسيدن آن به ايران حق دلالي پرداخت شد اما با اين حال هيچگاه به ايران نرسيد! با روي كارآمدن دولت حسن روحاني با موضع‌گيري بيژن نامدار زنگنه، وزير نفت دولت يازدهم در تيرماه سال ٩٤ و تاييديه او بر گم شدن دكل نفتي در دولت احمدي‌نژاد، پيگيري و شكايت درباره مفقود شدن دكل نفتي در دستگاه قضايي آغاز شد.

 

تاكنون ١٠ جلسه دادگاه اين دكل برگزار شده است. با وجود آنكه براساس اطلاع قبلي قرار بود جلسات دادگاه علني باشد اما در هيچ‌كدام از جلسات اجازه ورود خبرنگاران داده نشد. اما ديروز دهمين جلسه رسيدگي به پرونده دكل نفتي در حالي برگزار شد كه سيدمحمود عليزاده‌طباطبايي، وكيل‌ مدافع يكي از متهمان در گفت‌وگو با «اعتماد» از احتمال علني شدن جلسه بعدي دادگاه خبر مي‌دهد. طباطبايي پيش از اين در گفت‌وگو با اعتمادآنلاين از عدم بازگشت خسارت ١٠٧ ميليون دلاري شركت تاسيسات دريايي اظهار نگراني كرده بود؛ نگراني‌اي كه به گفته او هنوز هم وجود دارد و تنها در صورتي رفع مي‌شود كه نوع اتهامات از خيانت در امانت به اختلاس تغيير پيدا كند.

 

جلسه دكل نفتي برگزار شد؟

بله،اين جلسه ديروز برگزار شد.

 

چند جلسه ديگر به صدور حكم نهايي مانده است؟

مشخص نيست. قاضي گفت در جلسه آينده آخرين دفاع از متهمان و وكلا گرفته مي‌شود و اظهاراميدواري كرد كه در دو سه جلسه آخرين دفاعيات گرفته و حكم صادر شود.

 

جلسه بعدي دادگاه چه زماني تعيين شد؟

مشخص نشد. دادگاه گفت بايد تمام اظهارات و دفاعيات را مطالعه كند و پس از آن تاريخ جلسه بعدي را مشخص مي‌كند.

 

يعني روز گذشته آخرين جلسه دفاع متهمان بود؟

دفاع متهمان تمام شد و فقط آخرين دفاع مانده است.

 

از جزييات جلسه بيشتر مي‌گوييد؟

برخي از متهمان به من اعتراض كردند كه چرا مصاحبه مي‌كنم كه در پاسخ من گفتم هنوز خودم را برنامه و بودجه‌اي مي‌دانم و دنبال برگرداندن بيت‌المال هستم. البته من قبلا مطلبي گفته بودم كه برخي نهادها اجازه نداده‌اند دادگاه علني برگزار شود كه ديروز در جلسه دادگاه قاضي به من گفت من دادگاه را غيرعلني اعلام نكردم.

 

قاضي از من پرسيد اينكه برخي نهادها اجازه ندادند را از قول من گفتي كه به ايشان گفتم خير. قاضي توضيح داد ما مكان براي تشكيل جلسه علني نداريم؛ بنابراين علت علني برگزار نشدن جلسه دادگاه اين مساله بوده است. در همين جلسه مديرحقوقي شركت تاسيسات دريايي هم درخواست كرد كه دادگاه بعدي علني برگزار شود كه رييس دادگاه گفت من با مسوولان صحبت مي‌كنم اگر امكان داشته باشد در مكان ديگري جلسه دادگاه را برگزار كنيم من با علني برگزار شدن مشكلي ندارم.

 

با اين توضيح پس احتمال اينكه از جلسه بعدي (كه جلسات آخر هم هست) دادگاه علني شود، وجود دارد؟

بله اين احتمال هست. رييس دادگاه اين اظهارات من كه نهادهاي ديگر مانع علني برگزار شدن دادگاه شدند را رد كرد و گفت: علت؛ نبود مكان مناسب بوده است. البته من توضيح دادم بعد از جلسه اول كه بنده اعلام كرده بودم دادگاه علني برگزار مي‌شود. خبرنگاران و دوربين راديو و تلويزيون آمدند اما آنان را داخل مجتمع راه ندادند كه قاضي بعد از سخنان من گفت من از اين مساله اطلاع نداشتم ولي مانعي براي حضور خبرنگاران وجود ندارد جز اينكه ما سالن مناسب نداريم.

 

شما تاكنون روند برگزاري دادگاه را چطور ارزيابي مي‌كنيد؟

دادگاه با دقت كامل پيش مي‌رود، پرونده در اختيار بوده است و هيچ محدوديتي نه براي متهمان، نه وكلا و نه شكات وجود ندارد. روند دادگاه روند خوب و قاضي هم انسان عادل و ارزشمندي است.

 

شما يك بار گفته بوديد اميدوار نيستيد با توجه به كيفرخواست صادرشده ١٠٧ ميليون دلار به شركت تاسيسات دريايي بازگردد.

 

من هنوز هم اميدوار نيستم مگر اينكه با استدلالاتي كه وكلاي تاسيسات دريايي ارايه كردند نوع اتهام تغيير كند. وكلاي شركت تاسيسات دريايي توضيح دادند اين شركت در سال ٩٣ دولتي بوده چون صندوق بازنشستگي نفت اساسنامه نداشته و مديران آن را وزير نفت انتخاب كرده است. آنها با ارايه اين مستندات قانوني دليل آوردند كه شركت تاسيسات دريايي در زمان وقوع جرم دولتي بوده است.

 

اينكه اثبات شود شركت تاسيسات دريايي آن زمان دولتي بوده چه تاثيري در صدور حكم دارد؟

اگر اثبات شود شركت تاسيسات دريايي دولتي بوده اتهام از خيانت در امانت به عنوان ديگري مانند اختلاس تغيير مي‌كند. وقتي اتهام، اختلاس باشد ردمال مطرح مي‌شود اما تا زماني كه در كيفرخواست اتهام، خيانت در امانت باشد رد مال ندارد و حبس آن هم قابل تعديل هست. بنابراين اين نگراني هنوز براي ما وجود دارد كه با حكم اين دادگاه نه كسي زندان برود و پولي بازگردد.

 

يعني اگر اين روند رسيدگي پيش رود پولي بازنمي‌گردد؟

روند رسيدگي گرچه خوب است ولي اگر همين روند ادامه يابد نهايت حكمي كه صادر مي‌شود دو تا شش سال حبس است و پولي برنمي‌گردد اما در صورتي كه نوع اتهام تغيير كند آن زمان امكان برگرداندن پول فراهم مي‌شود.

 

آيا الان اين امكان وجود دارد كه نوع اتهام تغيير كند؟روند قانوني آن چطور است؟

بله، اگر دادگاه دولتي بودن شركت تاسيسات را در زمان وقوع جرم بپذيرد اتهام، از خيانت در امانت به عنوان ديگري مانند اختلاس تغيير پيدا مي‌كند كه آن زمان رد مال مطرح مي‌شود.

 

پيش‌بيني شما چيست؟ احتمال دارد كه نوع اتهام تغيير كند؟

نمي‌دانم. قاضي انسان فاضل، دانشمند و همچنين مستقل و مقتدر است بنابراين اميدواريم كه اين اتفاق بيفتد.

 

به جز اين راه قانوني ديگري وجود ندارد؟

شركت تاسيسات دريايي مي‌توانست براي مالي كه برده شده دادخواست دهد اما اين كار را نكرد.

 

چرا؟

علت آن هم اين بود كه خسارت وارد شده نزديك به ١٠٠ ميليون دلار است كه مي‌شود ٤٢٠ ميليارد تومان بنابراين شركت تاسيسات دريايي بايد ٤ درصد اين مبلغ را هزينه دادرسي مي‌داد كه چنين امكاني براي آنها وجود نداشت ولي اگر نوع اتهام در دادگاه تغيير كند ديگر نياز به پرداخت هزينه دادرسي از سوي شركت تاسيسات دريايي هم وجود ندارد.

 

فكر مي‌كنيد حتي اگر حكم دادگاه بدون تغيير نوع اتهام صادر شود بعد از صدور حكم باز راهي براي تغيير نوع اتهام و تبديل آن به اختلاس وجود دارد؟‌

بله، در مرحله تجديدنظرخواهي مي‌توان نوع اتهام را تغيير داد و دادگاه تجديدنظر مي‌تواند اين كار را انجام دهد. علاوه بر اين شركت تاسيسات دريايي هم مي‌تواند براي رد مال درخواست ارايه كند.

 

قاضي گفت، در جلسه آينده آخرين دفاع از متهمان و وكلا گرفته مي‌شود و اظهاراميدواري كرد كه در دو، سه جلسه آخرين دفاعيات گرفته و حكم صادر شود.

 

اگر همين روند رسيدگي ادامه يابد نهايت حكمي كه صادر مي‌شود دو تا شش سال حبس است و پولي برنمي‌گردد اما اگر نوع اتهام تغيير كند آن زمان امكان برگرداندن پول فراهم مي‌شود.

 

اگر اثبات شود شركت تاسيسات دريايي دولتي بوده اتهام از خيانت در امانت به عنوان ديگري مانند اختلاس تغيير مي‌كند.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش