جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۱۵۷
حقوقی، قضایی و انتظامی

۳۰۰۰ هزار کلاهبرداری دیواری

کلاهبرداری در دیوار,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

کنترل‌کردن در فضای مجازی، کنترل‌کردن یک صفحه مجازی، یک سایت یا کانال یا هر چیزی که بر بستر اینترنت فعالیت می‌کند، کنترل کردن خروجی‌ها و ورودی‌ها و... کار سختی نیست. شاهدش را هم همه می‌دانیم، کافی است مطالب خلاف منفعت جریانی را آپلود کنیم، آنهایی که باید از جایی ما را پیدا می‌کنند و... این مقدمه باشد برای ورود به بحثی در ارتباط با یکی از سایت‌هایی که هم سرگرمی است، هم به‌اصطلاح خرید بی‌واسطه.

 

«دیوار» را همه می‌شناسیم، همین حالا اگر قرار بر خرید چیزی باشد، از شیرمرغ تا جان آدمیزاد، صفر کیلومتر و دست‌نخورده‌اش را از دیجی‌کالا و دست‌دوم و کارکرده‌اش را از دیوار کسب قیمت می‌کنیم. با نوسانات بازار و این بالا و پایین‌شدن‌های فضایی و غیرمنتظره قیمت‌ها هم رجوع به این سایت‌ها و مشابه آنها بیش از پیش شده است. همین چند هفته پیش که یکی از دوستان قصد خرید خانه داشت، قبل از دوره‌افتادن بین این مشاور املاک و آن مشاور املاک کسب قیمتی از دیوار کردیم و البته تومانی چندمیلیون قیمت‌ها از بازار واقعی بالاتر بود.

 

احتمالا علت آن هم این باشد که خود مشاوراملاکی‌ها در این فضا بازار را دست گرفته‌اند و آگهی‌ها را هم خودشان منتشر می‌کنند. این را از شماره‌های آخر آگهی‌ها و فایل‌های زیاد و شماره‌های مشابه فایل‌های مختلف و البته این جمله «لطفا مشاور املاک تماس نگیره» می‌توان فهمید. باز هم سوای این کاربرد‌ها، چرخ‌زدن‌ها و سرک‌کشیدن‌های از سر بیکاری عده‌ای هم این سایت فروش بدون‌واسطه را به محلی برای گذران فراغت تبدیل کرده است تا عده‌ای از همان شیرمرغ تا جان آدمیزاد، اطلاع قیمتی داشته باشند.

 

 ۳۰۰۰ هزار کلاهبرداری دیواری

با این همه و فارغ از کاربردهایی که اوایل بیشتر و حالا کمتر دارد، زمزمه‌هایی برای مسدود‌شدن این سایت به گوش می‌رسد. روز گذشته خبری منتشر شد که پلیس فتا از دادستانی تهران درخواست کرده با توجه به افزایش جرائم در سایت دیوار و ناتوانی مدیران سایت در کنترل آگهی‌ها، این سایت را مسدود کند. بنا بر آمار موجود در ۱۰ماهه نخست امسال ۳۰۰۰ پرونده کلاهبرداری مرتبط با سایت دیوار در پلیس فتا تشکیل شده که بیش از ۳۰ متهم در این رابطه دستگیر شدند.

 

 آگهی‌های عجیب و غریب!

سایت‌ها را که بالا و پایین می‌کنی و حواشی موجود پیرامون استفاده از اپلیکیشن دیوار را که می‌خوانی به موارد مختلف و البته متعددی برمی‌خوری که ذهن می‌تواند از این همه حاشیه موجود متوجه چرایی ۳۰۰۰ کلاهبرداری در ۱۰ ماه بشود؛ از مشکلات اخلاقی و اجتماعی که ذیل انتشار آگهی‌های نامناسب و نامربوط ایجاد می‌شود تا دزدی و فرار و از دست‌رفتن اموال مردم.

 

 مسدودسازی دیوار راه مقابله با جرائم؟

کلاهبرداری از ۳۰۰ نفر در سایت دیوار، آیا می‌توان از مالباختگان در سایت دیوار شکایت کرد؟ آگهی‌های غیراخلاقی در سایت دیوار، پلیس فتا چند کلاهبردار فعال در سایت دیوار را شناسایی و دستگیر کرد و... اینها بخشی از جملات و کلیدواژه‌هایی است که با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت در ارتباط با سایت دیوار به آنها برمی‌خوریم. اما واقعا راهکار مقابله چیست؟ آیا واقعا مسدودسازی علاج برخورد با کلاهبرداری‌هاست؟ همواره در طول تاریخ اینطور بوده است که خلافکاران و کلاهبرداران با بروز و ظهور ابزار جدید به به‌روز‌رسانی فعالیت‌های خلاف خود روی آورده‌اند و این مهم در ارتباط با سایت‌های فروش کالا‌ها هم دور از ذهن و انتظار نیست. در ارتباط با دیوار اگر تجربه درج آگهی و فروش کالایی را در آن داشته باشید متوجه می‌شوید به راحتی و با هویت جعلی هم می‌توان چنین اقدامی کرد.

 

شاید دیوار با این سازوکار می‌تواند متن و محتوای آگهی‌ها را کنترل کند و البته خیلی از اوقات و بنا بر شواهد موجود در اینترنت این را هم نمی‌کند، اما در ارتباط با حضور کلاهبرداران چه سازوکاری می‌تواند اتخاذ کند؟ احتمالا اصلی‌ترین آنها احراز هویت افرادی است که در سایت آگهی را درج می‌کنند. صرفا با یک شماره تماس و ایمیل حتما دامنه ایجاد فضا برای کارهای خلاف باز خواهد بود و این سه‌هزار پرونده‌ای هم که ایجاد شده است دور از ذهن نیست.

 

اما مسدود‌سازی یک امکان جهت مبادله بدون واسطه کالا شاید راهکار موقتی باشد اما دیوار تنها سایت ارائه‌دهنده چنین خدمتی نیست و چه‌بسا بعد از این هم سایت‌های دیگری چنین اقدامی را انجام بدهند، بنابراین تهیه یک سازوکار صحیح، نظارت و راهنمایی نهاد‌های انتظامی و امنیتی و شکل کار و اجرایی بهتر می‌تواند گره‌گشای وضعیت فعلی باشد و مانع از آن شود که به اموال و دارایی‌های مردم آسیبی برسد.

 

 

 واکنش دیوار

بعد از انتشار خبر احتمال مسدودسازی سایت دیوار، روابط‌عمومی این مجموعه طی جوابیه‌ای پاسخ داد که دیوار ماه‌های گذشته روزانه نزدیک به ۴۰۰هزار آگهی ثبت کرده، به این معنا که امسال تعداد آگهی‌های دیوار از مرز ۱۴۰میلیون آگهی عبور خواهد کرد. در دیوار بیش از ۳۸۰هزار کسب‌وکار مشغول فعالیت هستند و این نشان از اعتماد عمومی به این سرویس است. آیا بهتر نیست به خاطر عده‌ای سودجو که به گفته رئیس پلیس فتای تهران تنها نزدیک به ۳۰ نفر بوده‌اند، نزدیک به حداقل ۲۰میلیون کاربر دیوار را نگران نکرد؟ دومیلیارد تومان مبلغ کلاهبرداری مورد‌اشاره رئیس‌پلیس فتا در مقابل هزاران معامله روزانه موفق و امن بین مردم که با صرفه اقتصادی همراه است، آیا می‌تواند معیار یک تصمیم‌گیری باشد؟ آیا تضمینی وجود دارد که با مسدود‌شدن دیوار این جرائم دیگر در متن جامعه رخ ندهد؟

 

در عین حال دیوار در تعامل با دادستانی و ابزارهای نظارتی وعده داده‌شده توسط دستگاه‌های ذیربط در دولت سعی می‌کند معاملاتی نه‌تنها به‌صرفه، بلکه ایمن‌تر فراهم کند. ما افزایش امنیت کاربران‌مان را همواره از وظایف خود دانسته‌ایم و باز هم در این زمینه تلاش خواهیم کرد. حال باید منتظر ماند و دید که واکنش دادستانی و پلیس فتا به این اظهارات چیست و عاقبت دیوار مسدود خواهد شد یا با اقداماتی جهت ایمن‌ترشدن فضای مبادلات به کار خود ادامه می‌دهد.

 

 

newspaper.fdn.ir
  • 23
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش