به گزارش ایسنا، سلیمان پاک سرشت در آیین تجلیل از مهارت آموختگان برتر نیروهای مسلح اظهار کرد: با توجه به برنامه جدید مهارت آموزی افزایش پنج برابری در مهارت آموزی سربازان داشتیم و پتانسیل مهارتآموزی در جامعه سربازان وجود دارد.
وی افزود: این برنامه را با قوت و اثربخشی بیشتری دنبال خواهیم کرد تا چرخه کامل مهارت آموزی از مهارت تا اشتغال را تامین کنیم و خرسندیم که تا کنون ۲۰۰ هزار سرباز را آموزش دادهایم.
پاک سرشت گفت: امروز پیام مهارت آموزی به عنوان یک ملی در سخنان مقامات عالی کشور شنیده میشود و به زودی ثمرات و نتایج مهارت آموزی اثربخش را خواهیم دید.
معاون وزیر کار تاکید کرد: اقتدار اقتصادی در شرایط کنونی به اندازه اقتدار نظامی مهم است و موضوع مهارت آموزی سربازان به عنوان یک پروژه ملی جاافتاده است.
به گفته رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای، دو سال زمان سربازی فرصت خوبی برای مهارت آموزی است تا بعد از دو سال و پایان دوره سربازی، سربازان توانمندی را به جامعه عرضه کنیم.
راه اندازی سامانه سرباز مهارت
همچنین سیدمهدی فرحی، فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح نیز در این مراسم از راه اندازی سامانه سرباز ماهر با کمک سازمان وظیفه عمومی خبر داد و گفت: از طریق سامانه سرباز ماهر بیش از پانصد و دوازده هزار مهارت را اعلام کردیم.
وی ادامه داد: وظیفه نیروهای مسلح این نیست که بیکاری را ریشه کن کند ولی در راستای ایجاد امنیت در کشور این امر را وظیفه خود دانسته است. ما به دنبال دادن گواهینامه نیستیم بلکه هدف ما مهارت آموزی است و در این راستا سلسله مراتبی را ترسیم کردیم.
هدفگذاری آموزش ۲۰۰ هزار سرباز در سال ۹۸
فرحی از هدفگذاری آموزش دویست هزار سرباز در سال ۹۸ خبر داد و گفت: سهم دستگاههای مربوط برای آموزش مشخص شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح تکاپو در کشور اظهار کرد:طرح تکاپو را معاونت اشتغال وزارت کار طراحی و اجرا کرده که به موجب آن بر اساس استعدادها و ظرفیتهای هر منطقه و استان اشتغالزایی شده و مشخص می کند که در کدام استانها کدام مهارتها شانس بیشتری دارند و ما بر طبق آن ظرفیتها در هر استان به سربازان مهارتهایی را اموزش می دهیم که شانس بیشتری برای ورود به بازار کار داشته باشند.
سربازان از ۱۴۰۱ همراه با کارت پایان خدمت، کارت مهارت میگیرند
معاون مهارتآموزی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: از سال ۹۶ به این سو ۳۰۰ هزار سرباز دورههای مهارت را گذراندهاند.
سیدمهدی فرحی فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح امروز در حاشیه برنامه روز ملی سرباز، مهارت و اقتدار ملی اعلام کرد: مهارتآموزی بین سربازان در داخل پادگان به صورت رایگان انجام میشود که با اجرای این طرح، در سال ۹۶ و ۹۷ در مجموع ۳۰۰ هزار سرباز آموزش مهارت دیدهاند و عمده آنها مدارک مهارتی نیز دریافت کردند.
وی گفت: طبق برنامه در سال جاری ۲۰۰ هزار نفر سرباز دورههای مهارتی را به صورت رایگان و در پادگانها خواهند گذراند.
وی با بیان اینکه آموزش مهارتی هزینه دارد، گفت: نیاز به اسپانسر مالی برای گذراندن این دورهها داریم.
۱۷ میلیون جوان بعد از انقلاب خدمت سربازی گذراندند و ۷ میلیون نفر هم معاف شدند
معاون سرمایه انسانی نیروهای مسلح گفت: بعد از انقلاب ۱۷ میلیون جوان دوره سربازی را در نیروهای مسلح گذراندند.
به گزارش فارس، سردار موسی کمالی امروز در همایش روز ملی مهارت با عنوان سرباز، مهارت و اقتدار ملی گفت: بعد از انقلاب تاکنون ۱۷ میلیون جوان وارد دوره سربازی نیروهای مسلح شدند و ۷ میلیون هم معافیتهای مختلفی مانند معافیت سنی، جریمه مشمولان غایب، کفالت، ایثارگری و پزشکی دیدهاند که در مجموع ۲۵ میلیون نفر از نیروهای مسلح گذشتند که اگر برنامهریزی میشد، امروز ۲۵ میلیون جوان ماهر برای کشور وجود داشت، ولی کوتاهی شد. البته در سه سال اخیر با همت رئیس ستاد نیروهای مسلح، برنامه مهارتآموزی به سربازان به جدیت پیگیری شد.
وی گفت: همچنین مقام معظم رهبری تاکنون با همه اشتغالات خود ۱۷۶ تدبیر برای سربازان اعلام کردهاند.
به گفته کمالی، ایران امروز کشوری است که با بیشترین تهدیدات مواجه است و کشور ما با کشوری که هیچ تهدیدی ندارد مقایسه میشود.
معاون سرمایه انسانی سرباز نیروهای مسلح، گفت: سالانه ۵ هزار نفر جوان تحصیلکرده در خدمت سربازی کارهای تحقیقی و پژوهشی انجام میدهند و بسیاری از مسائل پژوهشی نیروهای مسلح توسط سربازان انجام میپذیرد. همچنین ۲۰ هزار نفر نیروی متخصص در سازمانهای تخصصی مانند انرژی اتمی و سازمانهای علمی، کار پژوهشی میکنند.
وی همچنین گفت: سربازان در دورترین نقاطی که هیچکس حضور ندارد، از مرزهای کشور حراست میکنند.
* نیمی از نیروهای مسلح سرباز هستند
به گفته کمالی، نیمی از نیروهای مسلح سرباز هستند که در آمادگی رزمی نیروهای مسلح نقش کلیدی و حساس دارند و حیف است کسانی که وارد نیروهای مسلح میشوند، بدون مهارت خارج شوند، لذا بحث مهارتآموزی سربازان را دنبال میکنیم.
سردار کمالی گفت: با تدبیر ستادکل نیروهای مسلح، قرارگاه مهارتآموزی شکل گرفت و به گونهای برنامهریزی شد که هر سربازی که وارد نیروهای مسلح میشود، علاوه بر گرفتن کارت پایان خدمت، یک گواهینامه مهارت هم دریافت کند.
* جوانانی که خدمت میکنند یا معاف میشوند باید مهارت بیاموزند
سردار کمالی همچنین طبق برنامهریزی در آینده، جوانانی که از مسیر سربازی عبور میکنند، چه خدمت کنند و یا معاف شوند، باید حتما توانمند شده و یک مهارت را پیدا کنند تا نیروی کار برای جامعه فراهم شود.
وی دفاع از کشور و استقلال کشور را منوط به داشتن توانمندی جوانانی دانست که در قالب بسیج و یا سرباز وارد نیروهای مسلح میشوند و گفت: ما میخواهیم نشاط و انگیزه را در سربازان ایجاد کرده و دوره سربازی را به صورت کیفی تبدیل کنیم.
به گزارش فارس، در این برنامه تعدادی از سربازان و مربیان مهارتی که دورههای مهارت را با موفقیت گذراندند، توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح، سردار فرحی، رئیس سازمان فنی و حرفهای، نماینده وزارت دفاع، نماینده ناجا و نماینده ارتش و سردار کمالی مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین سربازانی که علاوه بر خدمت سربازی، مهارتهایی مانند پرورش قارچ، دوربینهای مداربسته، کشت گیاهان دارویی و مهارتهایی دیگر آموخته بودند، تقدیر شدند.
- 15
- 3