بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه تهران بازداشت شد. خبری که خیلی زود واکنش فعالان مجازی را در پی داشت. بیژن قاسمزاده، سابقه بازپرسی دادسرای کارکنان دولت را نیز در کارنامه خود دارد. آن گونه که منابع خبری گزارش دادهاند، قاسمزاده جمعه هفته گذشته با دستور قضایی بازداشت شده است. دیروز غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه بازداشت او را تایید کرد و گفت: درارتباط با پیگیری عناصری که در داخل قوه قضاییه تحت تعقیب قرار گرفتند، دو نفر از قضات که یکی از قضات شاغل و یکی هم اخیرا بازنشسته شده بود تا امروز بازداشت شدهاند.
بیژن قاسمزاده کیست؟
قاسمزاده همان مقام قضایی است که اردیبهشت سال ۱۳۹۷ دستور مسدود کردن پیامرسان تلگرام را صادر کرد. او در مقام، بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران در دستور خود تاکید کرده بود: کلیه ارائهدهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زیر ساخت و اپراتورهای تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف اند از تاریخ ۱۰ اردیبهشت۱۳۹۷ نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وب سایت و اپلیکیشن شبکه اجتماعی تلگرام اقدام کنند.
پس از فیلتر تلگرام، شماری از وکلای مداقع حقوق بشر در ایران علیه بیژن قاسمزاده، بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران، مبنی بر فیلتر تلگرام شکایت کردند.
در آن زمان، عباس جعفری دولتآبادی دادستان وقت تهران، در واکنش به شکایت وکلا از قاسمزاده، گفت:«این افراد علیه بازپرس شکایت کیفری کردند که این شکایت منتهی به صدور قرار منع تعقیب شد.»
وکلا اما در نشستی خبری اعلام کردند که نسبت به قرار صادره از سوی شعبه ۷ دادسرای ویژه کارکنان دولت مبنی بر شکایتشان از قاسمزاده اعتراض کردهاند.
در ادامه و با اعتراض وکلا، پرونده شکایتشان از قاسمزاده برای رسیدگی به اعتراض به شعبه ۱۰۵۷ دادگاه کیفری۲ ویژه کارکنان دولت ارجاع شد، اما این شعبه نیز اقدام بیژن قاسمزاده، بازپرس صادر کننده دستور فیلتر تلگرام، را غیر قانونی تشخیص نداد و قرار صادره مبنی بر منع تعقیب قاسمزاده را تایید کرد.
حالا بعد از گذشت یک سال از دستور مشهور قاسمزاده برای فیلترینگ تلگرام، منابع خبری گزارش دادهاند که بازداشت این بازپرس سابق دادسرای کارکنان دولت در راستای برخورد با فساد در درون قوه قضاییه صورت گرفته است. هر چند هنوز جزئیات اتهام فساد منجر به بازداشت بیژن قاسمزاده از سوی قوه قضاییه تاکنون منتشر نشده است.
در این باره اما، علی مجتهدزاده وکیل دادگستری در توییتی با اعلام خبر بازداشت بیژن قاسمزاده، بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه نوشته است که وی در زندان است.
این وکیل دادگستری در این توییت، به صدور قرارهای سنگین و دستور فیلتر کردن تلگرام از سوی این بازپرس سابق دادسرای فرهنگ و رسانه نیزاشاره کرده است.
او در جایی دیگر مینویسد، یکبار در جریان پیگیری پرونده ادمینهای تلگرامی حامی دولت، آقای بیژن قاسمزاده به من گفت:«بعد از انتخابات دستور میدهم محمود علوی، وزیر اطلاعات را در گونی بیاورند.» حالا اما نمیدانم آقای قاسمزاده را با گونی بردهاند یا با وسیلهای دیگر!!
در سابقه قضایی بیژن قاسمزاده، بررسی پروندههای پرحاشیه زیادی مانند پرونده حمید رسایی نیز به چشم میخورد .
او همچنین درجایگاه رئیس دادسرای ورزش دادسرای کارکنان دولت، قضاوت پروندههای ورزشی زیادی را در رشتههای مختلف بر عهده داشته است .
برای نمونه یکی از پروندهها، مربوط به شرکت سوشا مکانی بازیکن فوتبال، در یک میهمانی شبانه است. این قاضی به دنبال پادرمیانی کریم باقری جهت حل و فصل آن میگوید: دستگاه قضایی باید فارغ از این مسائل به بررسی پرونده بپردازد. جرمی اتفاق افتاده و جنبه عمومی دارد. قوه قضاییه تحت تاثیر شهرت و مال قرار نمیگیرد، آدم مشهور و آدم کارتنخواب نزد قانون یکی هستند.
بازپرس سابق ویژه ورزش دادسرای کارکنان دولت، در آن زمان همچنین از ورزشکاران ملی خواست که مراقب رفتار خود باشند. او ادامه می دهد: ورزشکاری که به رده ملی میرسد، دیگر متعلق به خودش نیست و به میلیونها نفر تعلق دارد. ما از ورزشکاران انتظار داریم رفتارهای پهلوانی انجام بدهند.
دستگیری خواننده زیرزمینی، امیر حسین مقصودلو معروف به تتلو و بازداشت موقت ۶۳روزه او به جرم تشویق جوانان به فساد و فحشا در سال ۹۵ نیز یکی از پروندههایی بود که دستور آن به وسیله بیژن قاسمزاده، صادر شده بود. پرونده ای که توهین متهم پرونده به قاضی، بر حاشیههای آن افزود.
قاسمزاده در نامه اعلام رضایت و گذشت از حق خود در برابر اهانت تتلو مینویسد: از حق خصوصی و آنچه با من آن هم در جایگاه قضاوت رفت، میگذرم تا آیین عفو و گذشت و پهلوانی در جامعه ورزشی که اینجانب نیز علاوه بر کسوت قضا بدان تعلق دارم بماند و بپاید .
این بار اما گویی، قاسمزاده در بند، خود نیازمند به بهرهگیری از آیین عفو و گذشت و پهلوانی است، هرچند او شاید انتظار چنین بخششی را در مقام قاضی و در پیشگاه عدالت نداشته باشد، چه خود همیشه معتقد بوده است که:«دستگاه قضایی باید فارغ از این مسائل به بررسی پروندهها بپردازد. جرمی اتفاق افتاده و جنبه عمومی دارد. قوه قضاییه تحت تاثیر شهرت و مال قرار نمیگیرد و آدم مشهور و آدم کارتنخواب نزد قانون یکی هستند.»
- 18
- 5
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۷/۱۰ - ۱۴:۰۸
Permalink