چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۵۷

شرایط عمومی و اختصاصی قرارداد پیمانکاری چیست؟

قرارداد پیمانکاری,قرارداد پیمانکاری چیست,قرارداد ساخت و سازقرارداد ساخت و ساز نام دیگر قرارداد پیمانکاری میباشد
هرگاه کار‌فرما قصد داشته باشد که کاری را به شخص دیگری واگذار کند و شخص دیگر، با هزینه خودش کار را پیش ببرد و مقدار پول مشخصی را در مواعد زمانی مقرر در ازای فعالیت و هزینه هایی که متحمل شده دریافت کند؛ از قرارداد پیمانکاری برخوردار می گردد. در این مطلب از سرپوش درباره شرایط قرارداد پیمانکاری توضیحاتی داده شده است.

قرارداد پیمانکاری

یکی از انواع قراردادهایی که بر اساس آن روابط اقتصادی افراد تنظیم می شود، قرارداد پیمانکاری نام دارد. کارفرما در قرارداد پیمانکاری، پروژه ای مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی براساس شرایط، مبلغ و زمان مشخص واگذار می کند.

بر اساس ماده ۱۰ قانون مدنی، مفاد قراردادهای پیمانکاری، محترم شناخته شده و باید حتماً برای طرفین، اجرا شود.

درواقع قرارداد پیمانکاری، روابط میان کارفرما و پیمانکار را تنظیم میکند. کارفرما در یک قرارداد پیمانکاری در یک طرف قرارداد، قرار دارد و بر اساس اسناد و مدارک خاص، مفاد مذکور در قرارداد را به پیمانکار ارائه می دهد. در طرف دیگر قرارداد پیمانکاری، یک شخص حقیقی یا حقوقی به نام پیمانکار قرار دارد و بر اساس اسناد و مدارک، موضوع قرارداد را اجرا میکند.

شرایط عمومی و اختصاصی قرارداد پیمانکاری

در قراردادهای پیمانکاری باید بطور کامل، حقوق و تکالیف هر دو طرف در متن قرارداد گنجانده شود. علاوه بر این، شرایط عمومی و اختصاصی موجود در هر قرارداد پیمانکاری، نقش اساسی در تنظیم قرارداد دارد.

شرایط عمومی پیمان به تعهدات تبعی ای اطلاق میشود که با تحمیل به طرفین قرارداد، به تعيين حقوق و تکالیف طرفین می پردازد. شرایط عمومی پیمان و شرایط اختصاصی پیمان از این نظر با هم تفاوت دارند که شرایط عمومی پیمان به عنوان یک شرایط عام بر تمامی قراردادهای پیمانکاری حاکم، غیرقابل تغيير و غیر قابل اجتناب است در حالی که شرایط اختصاصی پیمان، به شرایطی گفته میشود که طرفین قرارداد با یکدیگر بر اساس شرایط، اوضاع و احوال و ماهیت قرارداد، توافق نموده و بر روابطشان حکم می کنند. توجه داشته باشید که هیچگاه شرایط اختصاصی پیمان، نقض کننده ی مفاد شرایط عمومی پیمان نیست.

شرایط تنظیم قرارداد پیمانکاری,قرارداد پیمانکاری چیست,قرارداد پیمانکاری دائمیقرارداد پیمانکاری یکی از قراردادهای کاری می باشد، که بین طرفین قرارداد منعقد می شود

قرارداد پیمانکاری دائمی

به قراردادی که میان کارفرما و پیمانکار به صورت مستمر و برای مدت زمانی طولانی منعقد می شود، قرارداد پیمانکاری دائمی می گویند.

کاربرد قرارداد پیمانکاری دائمی برای کارهاییست که بطور مداوم و پیوسته انجام می شود و قابل تنظیم به شکل قراردادهای با قابلیت تغيير و قراردادهای سریال و قراردادهای با مدت زمان محدود است.

قرارداد پیمانکاری موقت

به قراردادی که برای انجام پروژه یا کاری مشخص در دوره زمانی محدود، تنظیم می شود؛ قرارداد پیمانکاری موقت میگویند.

این کار بطور کامل در قرارداد، تعيين گردیده و برای انجام آن هزینه معینی در نظر گرفته می شود.

انواع قراردادهای پیمانكاری ساختمان

انواع قرارداد پیمانکاری به شرح زیر میباشد :

- قراردادهای پرداخت کلی:

مبلغ انجام پروژه در قراردادهای پرداخت کلی، مشخص می شود و پیمانکار، پروژه یا کار را بر اساس آن مبلغ پرداخت شده از سوی کارفرما انجام داده و تحویلش می دهد.

- قراردادهای سنجشی:

مبلغ لازم و کلی در قراردادهای سنجشی برای انجام عملیات، تخمین زده می شود و قیمت و مبلغ واقعی آن در پایان پروژه تعيين می شود.

- قراردادهای بازپرداخت هزینه:

کارفرما در قراردادهای باز پرداخت هزینه، برای پرداخت هزینه های اولیه پیمانکار بهمراه مبلغ توافق شده برای پوشش دادن هزینه ها و سود پیمانکار متعهد می شود. درواقع این هزینه های اولیه همان هزینه های واقعی کارگران، کارگاه و مواد مصرفی می باشد.

- قراردادهای مدیریتی:

کارفرما در قرارداد مدیریتی برای انجام پروژه و فعالیت های تخصصی و ویژه شرکت، متخصص را برای فعالیت موردنظر استخدام می کند تا فعالیت خود را همراه با فعالیت های پیمانکار انجام دهد. این قرارداد زمانی بین طرفین تنظیم می شود.

- قراردادهای مدیریتی پروژه:

کارفرما در قرارداد مدیریتی پروژه، با تعيين پیمانکار حرفه ای، اموری را به وی واگذار می کند که از آن ها می توان به مشخص کردن سایت، سرمایه گذاری، تجهیزات کارگاه، طراحی، اجراء، امور بازرگانی و تاییدات پروژه اشاره کرد. پیمانکار باتوجه به درصد پیشرفت پروژه بعنوان مدیر پروژه، مبلغ مشخصی را از قیمت پیمان دریافت می کند.

- قراردادهای مهندسی، اجرا و تجهیزات:

برطبق متن این نوع قرارداد، تمامی مسئولیت طراحی و اجرا و تأمین تجهیزات و مواد اولیه برعهده پیمانکار میباشد و پیمانکار، نیز مسئول کنترل کیفی و عملیات است.

- قراردادهای طراحی و ساخت:

پیمانکار در قراردادهای طراحی و ساخت، به عنوان مسئول طراحی و ساخت پروژه شناخته میشود و کارفرما به صورت شفاف، نیازهایش را تعيين می کند و پیمانکار منتخب، با بررسی و شناسایی این نیازها به انجام موضوع پیمانکاری با رعایت استانداردهای کیفی می پردازد. به عنوان مثال قرارداد با کابینت ساز و نجار، یکی از این نوع قراردادها به شمار می رود.

- قراردادهای ساخت و توسعه:

هزینه های پرداختی در قراردادهای ساخت و توسعه، از سوی کارفرما به صورت درصدی است؛ به این معنی که مبلغ مشخصی پس از درصدی از پیشرفت ساخت و تکمیل پروژه، به پیمانکار می پردازند.

مثلاً مبلغ مشخصی بعد از بیست درصد تکمیل پروژه به پیمانکار پرداخت می شود و مبلغی دیگر را با بیست درصد دیگر از تکمیل پروژه برای پیمانکار درنظر میگیرند و این روند تا پایان کار ادامه دارد.

درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری

> شرایط تنظیم قرارداد پیمانکاری:

شرایط دیگری به شرح زیر در تنظیم قرارداد پیمانکاری وجود دارد ، که رعایت آن ها از اهمیت به سزایی برخوردار است.

قرارداد پیمانکاری موقت,بیمه در قرارداد پیمانکاری,قرارداد ساخت و سازدر قرارداد پیمانکاری برای طرفین قرارداد، تعهداتی ایجاد می شود

> درج مشخصات کامل طرفین:

ذکر مشخصات کارفرما و کارپذیر در این قرارداد، امری الزامیست؛ به این دلیل که درصورت مشخص نبودن یکی از طرفین قرارداد، چگونه قرارداد، منعقد شود؛ لذا باید در قرارداد پیمانکاری، مشخصات کامل طرفین ذکر شود.

> موضوع قرارداد:

درصورت تمایل به تنظیم قرارداد پیمانکاری، حتماً موضع قرارداد را مشخص کنید درغیر این صورت، قرارداد، فاقد اعتبار است و وظایف پیمانکار به تبع آن مشخص نمی باشد.

> محل انجام کار:

چنانچه قرارداد پیمانکاری شما مربوط به ساخت و ساز یک ساختمان باشد باید حتماً نسبت به مشخص کردن پیمانکار و محل انجام کار، اقدام کنید که اگر به تخلفی مرتکب شد، بتوانید او را بواسطه ی قرارداد خود محکوم کنید.

> تعهدات طرفین:

مشخص بودن تعهدات طرفین، از مهم ترین رکن در تنظیم قرارداد پیمانکاری به شمار می رود؛ درصورت مشخص نبودن تعهدات طرفین، نمی توان او را مجبور کرد که کاری را انجام دهد. لذا حتماً تعهدات طرفین را در قراردادهای خود، مشخص نمایید.

بیمه در قرارداد پیمانکاری

بر طبق ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی، کارفرمایان و پیمانکاران در قرارداد پیمانکاری وظیفه دارند که کارگران خود را بیمه کنند، از این رو بیمه در قراردادهای پیمانکاری اجباری می باشد.

البته رعایت حال کارفرما در این ماده قانون تامین اجتماعی لحاظ شده است، بگونه ای که کارفرما برطبق این ماده وظیفه دارد پنج درصد کل مبلغ قرارداد پیمانکاری را نزد خود نگهدارد تا پیمانکار از تامین اجتماعی، مفاصاحساب( تسویه حساب) را دریافت کند و سپس آن پنج درصد را بپردازد.

اگر پیمانکار، مفاصاحساب را دریافت نکند و وظیفه اش( بیمه کردن کارگران) را انجام ندهد یا به تامین اجتماعی بدهی داشته باشد، کارفرما مسئول این پرداخت بدهی به سازمان تامین اجتماعی است و باید نظارت های لازم را در این مورد بر پیمانکارش داشته باشد تا چنین مشکلی برای شما بروز ندهد.

قرارداد پیمانکاری ساختمان,قرارداد پیمانکاری بنایی,انواع قرارداد پیمانکاریدر قرارداد پیمانکاری، طرفین کارفرما و پیمانکار خطاب می شوند

گردآوری: بخش جامعه سرپوش

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش