شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۳۵ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۸۲۲
رفاه و آسیب های اجتماعی

۵۰ درصد معتادان متاهل هستند

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی,معتادان
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیش از ۵۰ درصد معتادان کشورمان متأهل و بیش از ۵۵ درصد معتادان شاغل هستند. ضمن اینکه متأسفانه میزان اعتیاد در بین محیط‌ های کاری هم بالا است.

به گزارش فارس، پرویز افشار درباره تعداد و نوع روانگردان‌های موجود در جهان و ایران گفت:‌ طبق گزارش رسمی سازمان ملل بیش از ۴۵۰ نوع روانگردان جدید در دنیا وجود دارد که نام آن به صورت اختصاری NPS است.

 

وی با بیان اینکه ۴ دسته مواد مخدر شناخته شده در دنیا وجود دارد، افزود: مواد نارکتیک یا مخدر شامل تریاک، مرفین و مشتقات طبیعی و مصنوعی ناشی از تریاک مانند متادون و...، مواد روانگردان، مواد توهم‌زا و مواد محرک این ۴ دسته هستند که از قدیم‌الایام هم وجود داشته‌اند

 

وجود ۴۵۰ نوع مواد محرک جدید در دنیا 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: علاوه بر این ۴ ماده که هر کدام از آنها چندین ماده زیرمجموعه دارند ماده جدیدی به نام مواد محرک جدید در دنیا ساخته شده که اختصاراً NPS نامیده می‌شود.

وی گفت: در هر گوشه از دنیا مانند چین، مالزی و... مشکلات مختلفی وجود دارد که این ماده با ایجاد تغییرات شیمیایی در مولکول‌های آن ایجاد می‌شود و این تغییرات مولکولی‌ توسط شیمیدان‌‌ها صورت گرفته که استفاده از آن تخریب روانی یا مغزی بسیار زیادی دارد.

 

افشار گفت: براساس گزارش سازمان ملل ۴۵۰ نوع NPS غیر از مواد قدیمی در ۴ دسته مواد مخدر ذکر شده در دنیا وجود دارد اما این امر عمومیت نداشته که بتوانیم اعلام کنیم تمامی این ۴ دسته در دنیا وجود دارد چرا که ممکن است در یک نقطه‌ای یک یا چند دسته وجود داشته باشد اما در نقطه دیگری تعداد دیگری اما در مجموع می‌توانیم بگوییم که این مواد در حال تسری به دیگر نقاط دنیا است.

 

هیچ نوعی از مواد محرک جدید وارد کشورمان نشده است

وی تصریح کرد:‌ براساس گزارشات رسمی که از تیم‌های درمانگر اعتیاد، تحلیل بازار مصرف، رصد میدانی، گزارش پلیس و پزشکی قانونی درباره گزارش مرگ و میرهای ناشی از مصرف مواد مخدر و نمونه‌برداری انجام شده از اجساد حاکی است که از بین این ۴۵۰ نوع ماده محرک، هیچ ماده جدیدی به صورت تجاری وارد کشورمان نشده البته ممکن است که یک مسافر از برخی نقاط دنیا این ماده را در جیبش به مقصد ایران حل کرده باشد.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: ما به هیچ عنوانی غفلتی از ناحیه ورود یکی از ۴۵۰ نوع ماده مخدر نوع NPS به ایران نباید داشته باشیم لذا باید در آینده این موضوع را همچنان رصد کرده تا در این باره مشکلی به وجود نیاید.

 

کار پژوهشی برجسته‌ای درباره اقتصاد مواد مخدر در ایران نشده 

وی خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصمیم گرفته که کمیته پیشتازهای این ستاد به کمیته کنترل پیشتازها و مواد صناعی جدید تغییر نام پیدا کند و سامانه رصدی جدید بین اورژانس‌های بیمارستان، مراکز درمان اعتیاد و پلیس ایجاد شود تا آن سامانه اگر ردی از وجود این مواد در کشور یافت سیستم بلافاصله هشدار سریع داده تا ضمن در جریان قرار گرفتن تمامی اعضا اقدامات دیگر انجام شود.

 

افشار درباره خسارات سالیانه مواد مخدر در ایران افزود: ما در خصوص اقتصاد مواد مخدر کارهای متعدد و متنوعی انجام نداده‌ایم و تنها در ۱۰-۱۵ سال قبل پژوهشی درباره اقتصاد مواد مخدر انجام شده و متأسفانه تاکنون کار پژوهشی برجسته‌ای صورت نگرفته اما ۲ سال پیش دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر دستوری مبنی بر انجام کار تحقیقی اساسی و پژوهش وسیع در خصوص اقتصاد مواد مخدر صادر کرد و یکی از محققین به نام هم این کار را با حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام داد اما نتایج آن تاکنون منتشر نشده است.

 

۶۵۰ میلیارد دلار سود خالص سالیانه مواد مخدر در دنیا

وی با بیان اینکه گردش مالی مواد مخدر در دنیا بسیار سنگین‌ است، تصریح کرد: حدود ۶۵۰ میلیارد دلار در طول سال سود خالص مواد مخدر در دنیا است. اما گردش مالی این مواد بین ۱۵۰۰ تا ۲ هزار میلیارد دلار در سال است.سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران در کریدور ترانزیتی مواد مخدر از افغانستان به کشورهای بالکان است مطمئناً گردش مالی مواد مخدر و رسوب این مواد باعث بروز صدمات و عوارض جدی برای کشورمان شده است.

 

افشار خاطرنشان کرد: یکسری از هزینه‌ها و خسارت‌های مواد مخدر در کشورمان پیدا و آشکار و قابل محاسبه است مانند جوانانی که باید بال اجتماع باشند تبدیل به بار اجتماع شده‌اند، مواد مصرفی روزانه معتادان، خسارت بهداشتی به سیستم‌های سلامت و ابتلا به انواع بیماری‌های عفونی، خسارت‌های ناشی از رفتارهای بزهکارانه و مجرمانه که باعث تشکیل پرونده‌های قضایی شده، هزینه‌های نگهداری معتادین در مراکز درمانی و زندان‌ها بخشی از این هزینه‌های آشکار است.

 

غیر قابل محاسبه بودن خسارت‌های پنهان مواد مخدر در ایران 

وی گفت:‌احساس ناامنی اجتماعی، کاهش سرمایه اجتماعی، احساس عدم حفظ مشارکت‌جوی اجتماعی را به هیچ وجه نمی‌توان محاسبه کرد و این هزینه و خسارت اصلاً به چشم نمی‌آید.سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: میزان خسارت مواد مخدر در کشورمان بسیار بالا است و به همین دلیل طبق دستور مقام معظم رهبری و فرمایش ایشان اولویت اصلی کشورمان باید کاهش آسیب‌های اجتماعی مواد مخدر و در رأس آن اعتیاد باشد.

 

افشار درباره آمار معتادین تحصیلات تکمیلی به ویژه در بین دانشجویان فوق لیسانس و دکترا گفت:‌آمار جداگانه‌ای که حکایت از میزان اعتیاد بین دانشجویان فوق‌لیسانس و دکترا باشد نداریم اما طبق آمار سال ۱۳۹۰ و طرح شیوع‌شناسی سال ۱۳۹۴ که هنوز نتایج آن بیرون نیامده توانسته‌ایم براساس تقسیم‌بندی صورت گرفته بین بی‌سواد و کم‌سواد، تحصیلات تا سطح سیکل، تحصیلات تا سطح دیپلم، تحصیلات تا سطح فوق‌دیپلم، تحصیلات تا سطح لیسانس و تحصیلات بالاتر از لیسانس تفکیکی را در خصوص اعتیاد بین افراد داشته باشیم و بر این اساس به هیچ‌وجه در این رده آماری را به صورت جداگانه بین دانشجویان لیسانس و دکترا استخراج نکرده‌ایم.

 

هیچ کسی در قبال اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی آن مصون نیست

وی با بیان اینکه اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی در همه اقشار بدون استثنا وجود دارد که متأسفانه در بین تحصیلکردگان هم دیده می‌شود، گفت: ما به همه افراد اعلام می‌کنیم که هیچ‌کس تصور نداشته باشد که مصونیتی در قبال اعتیاد و آسیب‌های در اجتماع دارد چرا که ممکن است اعتیاد گریبان پزشک و روانپزشکی که عالم بر مضرات اعتیاد هست را هم بگیرد. ضمن اینکه اعتیاد می‌تواند در بین بازاریان، مهندسان و نظامیان هم وجود داشته است.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: می‌توانیم تخمین بزنیم که وجود اعتیاد بین کسانی که تحصیلات عالیات تکمیلی شامل فوق‌لیسانس، دکترا و فوق‌دکترا دارند هم متأسفانه وجود دارد و این شاخص که اعتیاد خاص افراد بی‌سواد، مجرد و بیکار است در کشور ما نسبت به دنیا متفاوت است.

 

۵۵ درصد معتادان شاغل هستند

وی تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد معتادین کشورمان متأهل هستند ضمن اینکه بیش از ۵۵ درصد معتادین هم شاغل هستند. همچنین متأسفانه میزان اعتیاد در بین محیط‌های کاری هم بالا است.

 

افشار اظهار داشت: شاخص‌هایی که در دنیا وجود دارد در ایران متفاوت است چرا که اعتیاد در کشورمان رابطه نزدیکی با بی‌سوادی دارد شاید ما سواد را موضوعی مصون‌کننده و محافظ در برابر اعتیاد می‌دانیم در حالی که چنین چیزی نیست.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مهارت‌های زندگی، مهارت‌های حل مسئله، مداخله در بحران، سبک فرزندپروری و موضوعات دیگر را ما باید به افراد مختلف یاد می‌دادیم که البته از آن غفلت شده و تنها در چند سال اخیر به آن پرداخته شده است.

 

تفاهم برای تدریس درس روان‌شناسی اعتیاد در دانشگاه‌ها

وی درباره تدریس درس روان‌شناسی اعتیاد در دانشگاه‌های مطرح کشور و بین دانشجویان فوق‌ لیسانس و دکترا افزود: تفاهم‌نامه خوبی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شده که این تفاهم‌نامه ناظر بر مداخلات پیشگیرانه و همچنین برحسب مورد مداخله مختصر در افراد دارای مشکل یا مشکل‌ساز در دانشگاه‌ها است.

 

افشار در همین راستا تصریح کرد: مراکز مشاوره موجود در دانشگاه‌ها اجرای این تفاهم‌نامه را برعهده گرفته‌اند ضمن اینکه بخش دیگری از این تفاهم‌نامه هم ناظر بر تربیت کادر متخصص است که براساس آن کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توسط کارشناسان ستاد مبارزه با مواد مخدر آموزش‌های لازم را می‌بینند که از ابتدای شروع برنامه پنجم توسعه حدود ۱۵ هزار کادر متخصص آموزش‌های لازم را در این خصوص دیده‌اند.

 

وی گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تفاهم‌نامه دیگری پیش‌بینی ۲ واحد درسی درباره پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد را به عنوان دروس انتخابی داشته‌اند.

 

تحصیل ۴ دانشجو در رشته پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با تمرکز بر اعتیاد 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: راه‌اندازی رشته‌های مرتبط با روان‌شناسی اجتماعی در مقطع دکترا هم براساس تفاهم‌نامه منعقده با وزارت علوم صورت خواهد گرفت ضمن اینکه اخیراً هم برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا هم رشته پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با تمرکز بر اعتیاد راه‌‌اندازی شده که فعلاً در دانشگاه شهید بهشتی جذب دانشجو خواهد داشت.

 

افشار اظهار داشت: در مقطع دکترا هم موفق شده‌ایم در سال گذشته ۴ دانشجو را در رشته‌ پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با تمرکز بر اعتیاد جذب کنیم و آنها کارهای آکادمیک و تئوری تحصیل‌شان را در دانشگاه گذرانده و کارهای عملی خود را با مراجعه به ستاد مبارزه با مواد مخدر و واحدهای تابعه می‌گذرانند.

 

وی تصریح کرد: علاوه بر تفاهم‌نامه با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با دانشگاه‌های پیام نور، جامع علمی کاربردی و همچنین دانشگاه‌های تربیت مدرس، علامه طباطبایی، هنر، سوره، خوارزمی و... تفاهم‌نامه‌های ۲ جانبه‌ای امضا شده که توانسته کمک زیادی به ما برای اجرای مداخلات پیشگیرانه از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد کند.

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش