به گزارش سرپوش و به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت خانم دکتر شهین علیایی زند (روانشناس و هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی) در گفتگو با برنامه نیم نگاه در مورد موضوع آشنایی با دلائل تغییر وضعیت کودک آزاری گفت: اگر بخواهیم تعریف مشخصی از کودک آزاری ارائه دهیم باید بگوییم، هر گونه ارتباط با کودک به منظور کسب لذت ،کودک آزاری محسوب می شود. با توجه به اینکه در اکثر جوامع سن ۱۸ سال را ، سن قانونی می دانند، اگر فردی در سنین کمتر از این سن مورد آزار قرار بگیرد، می توان به آن عنوان کودک آزاری جنسی اطلاق کرد. اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که هر چه سن فرد آسیب دیده کمتر باشد، میزان تاثیر این اتفاق شوم بر زندگی آن فرد بیشتر است، مضاف بر اینکه اگر این آسیب از جانب نزدیک ترین اشخاص زندگی فرد به او وارد شده باشد ،افرادی نظیر پدر، مادر، خواهر و یا برادر میزان آسیب وارد شده به مراتب بیشتر خواهد بود.
وی در ادامه افزود: یکی از دلایلی که در چند سال اخیر شاهد افزایش این آسیب بوده ایم این است که والدین بخصوص مادران، حضور کمتری در کنار فرزندان دارند و این غیبت، فرصت مناسبی را برای افراد سودجو مهیا کرده است تا به انجام این عمل غیر اخلاقی که به شدت می تواند موجب آزار روحی و روانی فرد شود، بپردازند. ناگفته نماند که مقصود از حضور والدین تنها حضور فیزیکی آنها نیست، به دلیل استفاده بیش از حد نیاز از شبکه های اجتماعی، والدین حتی زمانی که در منزل حضور دارند نیز از توجه به فرزند خود غافل می مانند که این امر آسیب بسیار جدی را به کودکان وارد میکند. یکی دیگر از دلایل ایجاد این آسیب بی قراری افراد جامعه است، به طوری که در چند سال اخیر به وفور شاهد این آسیب جدی بوده ایم ،به شکلی که حتی شاهد بوده ایم که آزار جنسی به قتل فرد آسب دیده نیز منجر شده است واین نشان از عدم وجود سلامت روان در برخی افراد است.
اگر والدین سعی کنند آموزش های لازم را به فرزندان خود رائه دهند و حضور بیشتری در کنار فرزندان خود داشته باشند ،می توان تا حد بسیار زیادی از بروز این آسیب ها جلوگیری به عمل آورد.
- 14
- 5