شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۴ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۲۶۱۳
رفاه و آسیب های اجتماعی

جلوی سیل بی‌اعتمادی گرفته شود

اثرات ناشی از سیلاب,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

در حالی مردم برای تخلیه استان خوزستان که در معرض سیلاب‌های بی‌امان قرار گرفته است مقاومت می‌کنند که گفته می‌شود خطر سیلاب برای استان خوزستان بیش از سایر استان‌هاست. وجود رودخانه‌های متعددی همچون کارون، کرخه، مارون و سایر رودخانه‌های استان و سرریز شدن سیلاب استان‌های همجوار، خوزستان را در وضعیت بحرانی قرار داده است.

 

سدهای استان به گفته مسئولان احتمال سرریز شدن دارد و حتی همجواری با خلیج‌فارس و مواج پیش‌بینی شدن آن، شرایط خطر را برای خوزستانی‌ها صد چندان کرده است. با اینحال نباید از نظر دور داشت که چند سال گذشته، سال‌های سختی برای سراسر کشور بوده است، سال‌هایی که از یکسو تحریم و فشارهای اقتصادی بر مردم فشار وارد کرد و از سوی دیگر مخاطرات طبیعی همچون سیل و زلزله و دیگر حوادث طبیعی امان مردم را برید.

 

در همه این مشکلات نیز نیز مردم پا به پای دست‌اندرکاران تلاش کردند تا با ایجاد روحیه امید و همدلی شرایط بحرانی و سخت را پشت سر بگذارند. حالا اما در ابتدای سال ۱۳۹۸ سیل و سیلاب و برخی از سهل انگاری‌ها در رعایت قوانین و ضوابط ساخت و ساز هم در بخش عمرانی و هم سازه‌ای و هم واحدهای مسکونی، اثرات ناشی از سیلاب را دو چندان کرده است.

 

پیش‌تر بخشی از بدنه متخصص جامعه همچون جامعه‌شناسان نسبت به جلب اعتماد عمومی توصیه‌هایی کرده بودند که به‌نظر می‌رسد چندان مورد اقبال قرار نگرفت. با این حال، به گفته برخی از جامعه‌شناسان بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از سلب اعتماد عمومی در عمل نشدن به وعده‌هایی است که به مردم در بحران‌های بی‌شماری داده شده است؛ وعده‌هایی که بعضا جامه عمل نپوشیدند و حالا نتایج آن به سلب اعتماد عمومی منجر شده است.

 

اعتماد عمومی خدشه‌دارشده است

در همین ارتباط سعید معیدفر جامعه‌شناس به «آرمان» گفته است: سلب اعتماد عمومی متاسفانه واقعیتی است که در طی سالیان و با عمل نشدن به وعده‌هایی که داده شده رقم خورده است. از دید ما جامعه‌شناسان زمانیکه معادله‌ای چند مجهولی است قابل‌حل است اما وقتی معادله‌ای سراسر مجهول باشد و معلومی نداشته باشد امکان حل آن عملا غیرممکن است.

 

عوارض جبران ناپذیر بی‌‌‌اعتمادی

این جامعه‌شناس ادامه می‌دهد: سال‌های سال است که هشدارهایی که عموما از سوی جامعه‌شناسان و منتقدان داده می‌شود و راهکارهایی که گروه‌های متخصص عنوان می‌کنند، نادیده گرفته می‌شود. در عین‌حال، رسانه ملی و رسانه‌هایی که رابط بین مردم با دست‌اندرکاران هستند همواره به جای بیان واقعیت‌ها و سعی در حل مشکلات، به بیان برخی از مطالبی پرداخته‌اند که موردنظر بخش عمده‌ای از مردم نبوده است و همین سهل‌انگاری‌ها به نتایجی ختم شده است که امروز شاهد هستیم به رغم تذکرات بی‌شماری که برای تخلیه استان خوزستان و سایر شهرها و روستاهاداده می‌شود، بخشی از مردم آن را نادیده می‌گیرند و در برابر آن مقاومت می‌کنند.

 

وی خاطر نشان می‌کند: شاید قطع ارتباط واقعی مردم و بیان نکردن خواست‌های به حق آنها دلیلی باشد بر سلب اعتماد عمومی. به واقع نادیده گرفتن درخواست‌های به حق جامعه به سلب اعتماد عمومی می‌انجامد و این واقعیتی غیرقابل انکار و بدیهی است. معیدفر توصیه می‌کند: بیان دقیقی از واقعیت‌های موجود، استفاده بهینه از ظرفیت‌های تخصصی و نخبگان، نظارت بر عملکردهایی که مستقیما با زندگی مردم در ارتباط است می‌تواند به ترمیم بخشی از زخم‌هایی که طی سالیان بر بخشی از بدنه جامعه وارد آمده است، بینجامد. ولی قطعا این موضوع، زمانبر است. این جامعه شناس تصریح می‌کند: پذیرش مصیبت‌های دائمی و زندگی همواره دشوار برای انسان امروزی بسیار دشوار است.

 

وقتی آسیب دیدگان از سیل و سایر حوادث طبیعی این تصور را دارند که سرمایه اندوخته شده آنها که با مرارت نیز همراه بوده است به آنها بازگردانده نمی‌شود، انتخابشان ماندن در خانه هایشان که زمانی مامنی بر دردهایشان بوده است، خواهد بود.

 

امان از وعده‌های توخالی

وی به زبان راندن مکرر وعده‌ها را و عمل نشدن به وعده‌ها را دلیلی بر بی‌‌‌اعتبار شدن تدریجی وعده‌ دهندگان برمی‌شمارد و می‌گوید: وقتی وعده دادن و عمل نکردن به وعده‌ها امری رایج می‌شود، بی‌‌‌آنکه نظارتی بر آنها باشد، بی‌‌‌اعتبار شدن نتیجه‌ای طبیعی و منطقی است که می‌توان انتظار داشت. معید فر با اعلام اینکه جامعه آیینه‌ای از آنچه است که به آن تابانده شده، توضیح می‌دهد: ماجرای امروز برخی ماجرای چوپان دروغگوست. وعده‌های توخالی داده شد و آنقدر رسانه ملی تکرار کرد که دیگر افراد به هم اعتمادی ندارند، این هم نتیجه‌اش که در شرایط بحران، مردم جان خود را نادیده می‌گیرند. وی در پایان با انتقاد از به حاشیه راندن برخی از نخبگان و منتقدان، بی‌‌‌اعتمادی را محصول عملکرد دست‌اندرکاران برمی‌شمارد.

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش