دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۲ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۷۳۷
رفاه و آسیب های اجتماعی

گیلتی پلژری به نام تتلو

چرا تتلیتی‌ها برای امیرشان هر کاری انجام می‌دهند؟

امیر تتلو,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
تتلو همچنان رگ خواب «ارتش تتلیتی» را در دست دارد.

چند روزِ پیش همین تتلیتی‌ها بیش از ۱۶میلیون کامنت پای یک پست اینستاگرامی تتلو ثبت کردند. چیزی بیش از دو برابر رکورد پیشین که متعلق به کیم کارداشیان بود. البته این که چیزی نیست! تتلو الگوی تمام‌عیار هوادارانش به‌شمار می‌رود. تتلیتی‌ها هم برای امیرشان هر کاری انجام می‌دهند.

ماجرای «بغ بغو» کردن همین هواداران مجازی در اینستاگرام، یکی از آنهاست. از طبقات بالای جامعه گرفته تا متوسط و پایین در میان هواداران مجازی تتلو حضور فعالی داشتند و «بغ بغوها» کردند!

عرف حاکم بر جامعه ایرانی تتلو را نمی‌پسندد؛ اما او طرفداران میلیونی و پر و پاقرصی دارد. برایشان بی‌اهمیت است که تتلو برای انرژی هسته‌ای ترانه بخواند، اما یوکیا آمانو را نشناسد! او انسان مشهوری است که در بین گروه‌هایی محبوبیت بالایی هم دارد و به ادعای خودش «سازنده مغز هوادارانش» شده است. طیفی هم او را دورادور لایک می‌کنند و تتلو به گیلتی پلژری ارتقا یافته که پدیده تتلوئیسم را خلق می‌کند.

امیر تتلو از خلاء موجود در جامعه ایرانی که به‌شدت در گیرُ و دارِ تاثیرپذیری از الگوهای سفارشی گیرپاژ زده، به خوبی بهره می‌گیرد. او در هیچ ترازویی همسنگ با ارنستو چگوارا یا الویس پرسلی نیست؛ اما به درست یا غلط سازنده مغز هوادارانش شده و می‌تواند برایشان حکم صادر کند. جزیره خودمختار تتلو و تتلیتی‌ها مجموعه‌ای ناهمگون از تناقض‌هاست. از ورود شوکه کننده به انتخابات و اظهار نظرهای تند درباره حجاب گرفته تا تجویز رژیم‌های گیاه‌خواری و ظاهر شدن در نقش یک معلم بهداشت را در نظر بگیرید تا مواضع چرخشی و تغییریافته او در باب همین موارد.

این پایان سناریوهای حاشیه‌ساز تتلو نیست. «رفتار فارغ از خرد» بیشترین نقش را در «تتلو شدن» دارد. او با خلق رفتارهایی ضد اجتماعی که از هیچ عقل سلیمی برنمی‌آید؛ تا اینجای کار خود را در بورس نگه داشته است. جامعه ما تتلوساز و ایرانی جماعت عاشق ادا و اطوارهای عجیب است. در این مسیر جریان‌های منعکس‌کننده این رفتارها هم به کمک تتلو آمده‌اند. از تتلیتی‌ها گرفته تا رسانه‌های رسمی و غیررسمی، تیتر یک‌شان را بارها به تتلو اختصاص داده‌اند. چیزی که اگر خودش می‌خواست با صرف میلیاردها تومان به چنین شهرتی برسد، عملا غیرممکن بود.

تتلو دقیقا در روزگاری که رو به افول می‌رود با سناریویی تازه دوباره اوج می‌گیرد. خودش را سر زبان‌ها می‌اندازد و ارتش تتلیتی و رسانه‌ها او را خواسته یا ناخواسته همراهی می‌کنند.

در سال‌های ناکامی پرسپولیس، سرزده با پیراهن شماره ۸ سر تمرین سرخپوشان حاضر شد تا «حلالِ مشکلات» قرمزها لقب بگیرد. پیام صادقیانِ پرحاشیه نیز با تیتر«داش امیرم فوتبالش بد نیست» او را در این مسیر تایید کرد! محمود خردبین، او را محترمانه از تمرین بیرون کرد؛ اما این پایان ماجراجویی تتلو در فوتبال نبود. دو سال بعد آسمانِ فوتبالِ تتلو آبی شد! در دوران افول استقلال، می‌خواست جای فرهاد مجیدی را بگیرد. با پستی اینستاگرامی مدعی شد که آماده بازی برای آبی‌هاست تا آنها را قهرمان آسیا کند. جمله آخرش خطاب به منصوریان خارج از دیالوگ‌های حاکم بر عرف ورزش بود:«اگه قهرمان آسیا نشدیم، تف کن تو صورت من.»

تتلو را نمی‌شود حذف کرد. هوادارانش را هم نمی‌توان نادیده گرفت. تتلیتی‌ها از دستورالعمل‌های تتلو پیروی می‌کنند؛ متاثر از او گُل می‌کشند، تاتو می‌کنند و دست به هر کاری می‌زنند تا شبیه به او شوند. تتلو و تتلیتی‌ها محصول «بستر فرهنگی تک‌سلیقه‌ای» جامعه هستند. جایی که سیاستگذاران فرهنگی با پافشاری بر استراتژی‌های خطی، فضا را برای حضور سلایق و تفکرات مختلف محدود کرده‌اند. تکثرگرایی لازمه‌ مدرنیته و تساهل لازمه سیاستگذاری فرهنگی در جامعه ایرانی است. اگر فرصت عرضه برای تتلو ایجاد می‌شد، شاید چنین پدیده‌ای هم شکل نمی‌گرفت. تتلو در برج میلاد جایی ندارد، اما کنسرتش در خارج از کشور به اندازه دلخواه او فروش می‌کند. واقعیت تلخی است!

فعلا دور، دورِ تتلوست. او بلد است که چگونه با ایجاد حاشیه خود را بالا بکشد. بار اولی نیست که چنین کاری می‌کند؛ بار آخرش هم نخواهد بود. در این میان ساختارهای موازی و عریض و طویل فرهنگی عاجزانه صرفا نظاره‌گر هستند. این نقصان و اصرار به برخوردهای قهری، مهم‌ترین عامل در پرو بال گرفتن گیلتی پلژرهایی در تمِ تتلو بوده است. علی‌ای‌حال، رگ خواب تتلیتی‌ها در دست تتلوست و روزگار بر وفقِ مراد او. کسی می‌داند که ماجرای جدید تتلو در چه ژانری خواهد بود؟

مهدی جهاندیده ‬

hamdelidaily.ir
  • 35
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
کارش ۲۰
هم شاعر هم خواننده وبلده کار و هم خوش صدا و بافهم بالا دیگه چی میخوایی هر کاریم میکنه از رو زرنگیش بوده دمش گرم باقیم میتونن باشن مثلش
هم شاعر هم خواننده و...
اره
تتلو بهترینه ❤❤
چون عاشق شدیم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش