پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۰۰ - ۲۳ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۵۰۸۹
رفاه و آسیب های اجتماعی

چرا مردم زود عصبانی می‌شوند‌؟

درگیری های خیابانی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
تاب‌آوري مردم در امور روزانه کاهش محسوسي داشته و افزايش مشکلات روحي و رواني‌ آنها مي‌تواند در آينده تبعات خطرناکي به همراه داشته باشد.

در هر جامعه‌اي با بالا رفتن نرخ تورم و کاهش آمار بيکاري، رشد آسيب‌هاي اجتماعي را به همراه خواهد داشت و زماني‌که اميد به آينده در ميان مردم کمرنگ‌‌تر از گذشته ‌شود و شهروندي براي آينده خود و فرزندانش آينده روشني را متصور نشود، مشکلات عصبي و رواني در آن جامعه به بالاترين حد خود مي‌رسد. امروزه اخبار اختلاس‌ها و عدم اطمينان به مسئولان در تصميم‌گيري‌ها باعث کاهش تاب آوري مردم شده است. يک کارمند يا يک فرد کارگر وقتي اميد به ادامه کارش ندارد که آيا با وجود اين مشکلات در سرکارش مي‌ماند يا نه، آن فرد نه مي‌تواند براي خانواده‌اش يک پدر و همسر خوبي باشد و نه همکار آرامي در محيط کار و نه شهروند قانون‌مداري در خيابان. ما از مردم چه انتظاري داريم، وقتي قرار است با توجه به تورم ۴۰ درصدي جامعه، در سال آينده ۱۵ درصد به حقوقش اضافه شود و او ۲۵درصد نسبت به سال قبل فقيرتر مي‌شود و آن فرد چطور مي‌تواند در جامعه خوشحال و اميدوار باشد.

اين کاهش تاب‌آوري در مواجهه با مشکلات فقط مختص قشر کارگر يا کارمند نيست بلکه اساتيد دانشگاه هم امروز زود عصبي مي‌شوند و سر دانشجويانشان داد و فرياد راه مي‌اندازد، چون آنها نيز مجبورند در چند دانشگاه و آموزشگاه تدريس کنند تا زندگي‌شان با مشکل روبه‌رو نشود. از سوي ديگر وقتي مرجع رسيدگي به زورگويي برخي از افراد در کشور کم کاري مي‌کنند نتيجه آن داد و فريادهاي سر يکديگر مي‌شود. به‌عنوان مثال چندي پيش يکي از دوستان ما از اداره بي دليل اخراج شده بود و وقتي به ديوان عدالت اداري مراجعه کرد،

براي رسيدگي به شکايتش پنج سال بعد به او نوبت دادند، يعني آن فرد بايد پنج سال بدون حقوق زندگي کند و آيا بعد از اين مدت مي‌تواند دوباره به محل کارش بازگردد يا خير. وقتي فارغ التحصيلان دانشگاه‌هاي دولتي در مترو دستفروشي مي‌کنند شما از بقيه اقشار جامعه چه انتظاري داريد. ۸۰ درصد فارغ التحصيلان بيکار هستند در حالي که کار به انسان شخصيت مي‌دهد و فرد بيکار در جامعه شخصيتي ندارد و اين فرد مانند انبار باروت است که با هر جرقه‌اي منفجر مي‌شود.

بسياري از مردان چون نمي‌توانند مخارج زندگي‌شان را تامين نمايند، شرمنده زن و بچه‌هايشان هستند و ناتواني در تامين نيازهاي زندگي بار عصبي بر روي ذهن را دوچندان مي‌کند و منجر به افزايش طلاق مي‌شود. افزايش درگيري‌هايي که امروز در کوچه و خيابان و محل کارمان شاهد آن هستيم نگران‌کننده است، چون اين درگيري‌ها به داخل خانواده کشيده مي‌شود.

از سوي ديگر مصرف مواد مخدر در جامعه افزايش پيدا کرده و اين به دليل فشار روحي و رواني بر روي مردم است. قرص‌هاي آرام‌بخشي نيز که توسط دکترها تجويز مي‌شود يک نوع مواد مخدر به حساب مي‌آيد. پس تا وقتي که مشکلات جامعه برطرف نشود و علت عواملي که باعث فشارهاي عصبي بر روي مردم مي‌شود، مورد بررسي قرار نگيرد، تاب آوري مردم هر روز کاهش پيدا مي‌کند و در شکل انفرادي منجر به درگيري‌هاي خياباني و دعوا در محل کار و در سطح جامعه به شکل اعتراضات خود را نشان مي‌دهد که منجر به آتش‌زدن بانک‌ها خواهد شد، مثال اين موضوع را مي‌توان در اتفاقي در چند وقت اخير به وضوح مشاهده کرد.

پس کاهش تاب آوري افراد جامعه معلولي از علت‌هاست و تا زماني‌که علت‌ها برطرف نشود، معلول همچنان در جامعه وجود دارد و اين مي‌تواند بزرگترين تهديد براي جامعه جوان ما باشد.

دکتر مصطفی اقلیما رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران

armanmeli.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش