تست شخصیت شناسی مایرز بریگز( Myers- Briggs) چارچوبی قوی برای تجزیه و تحلیل ارتباط بین شخصیت و درآمد ارائه می کند، آن هم به شیوه ای که درک آن برای خیلی ها آسان و آشنا است. مایرز بریگز نوعی ابزار خودگزارشی است که برای تشخیص تیپ شخصیتی، نقاط قوت و ترجیحات شخصی افراد در قالب پرسشنامه طراحی شده و بعنوان یک ابزار روانشناختی استفاده گسترده ای در سطح دنیا دارد.
بر اساس پاسخ هایی که افراد در تست شخصیت شناسی پر می کنند، افراد به ۱۶ تیپ شخصیتی تقسیم بندی می شوند. هدف تست این است که پاسخ دهندگان ویژگی های شخصیتی خود، از جمله علاقه مندی ها، چیزهایی که دوست ندارند، نقاط ضعف و قوت، اولویت های شغلی احتمالی و سازگارپذیری با دیگران را تشخیص دهند.
چهار بعد شخصیتی و نقطه مقابل آن، که مایرز بریگز به صورت خلاصه لیست می کند، عبارتند از:
برونگرا( E) در برابر درونگرا( I):برونگراها از طریق تعامل با دیگران انرژی به دست می آورند، در حالیکه درونگراها با صرف زمان به تنهایی انرژی می گیرند.
حسی( S) در برابر شهودی( N):افراد حسی یا مشاهده گر، اطلاعات واقعی و حقیقی را ترجیح می دهند ، در حالیکه تیپ های شخصیتی شهودی از تصور خود یا الگوهای گسترده تر برای تفسیر اطلاعات استفاده می کنند.
متفکر( T) در برابر احساسی( F):متفکرها تصمیم های منطقی طبق استدلال و برهان می گیرند، در حالیکه افراد احساسی با توجه به نیازهای دیگران، تصمیم های همدلانه و احساسی می گیرند.
قضاوت کننده( J) دربرابر ادراکی( P):تیپ های شخصیتی قضاوت کننده، زندگی خود را به شیوه ای ساختاریافته سازماندهی می کنند، در حالیکه افراد ادراکی، منعطف تر و خودانگیخته تر هستند.
به عنوان مثال، کسی که برونگرا، حسی، متفکر و قضاوت کننده است، تیپ شخصیتی ESTJ دارد.
پژوهشگران از ۷۲ هزار نفر نظرسنجی کردند تا اولویت های این چهار مدل شخصیت و همچنین ویژگی های منحصر به فرد ، سطوح درآمد و داده های مرتبط با شغل آنها را اندازه بگیرند.
ویژگی هایی با بالاترین پتانسیل درآمد
بر اساس چهار بعدی که گفته شد، برونگراها، حسی ها، متفکرها و قضاوت کننده ها، از نظر مالی موفق تر هستند. وقتی در برخی ویژگی های شخصیتی خاص بیشتر جست وجو می کنیم، یکسری از آنها رابطه مستقیم نزدیک تری با درآمد بالاتر دارد.
به عنوان مثال، برونگراها به خاطر اینکه سریعتر افکار خود را به اشتراک می گذارند، انرژی بیشتری دارند و دوست دارند در چشم عموم قرار بگیرند، به احتمال بیشتر درآمد بالاتری دارند. متفکرها هم امتیاز بالایی در پتانسیل درآمدزایی بالا دارند، به ویژه آنهایی که از بحث کردن لذت می برند، تصمیم های منطقی می گیرند و احساسات خود را تعدیل می کنند.
شخصیت و شکاف دستمزد جنسیتی
با در نظر گرفتن همه این فاکتورها، پژوهشگران بررسی نموده اند که آیا تفاوت های شخصیتی بر شکاف دستمزد جنسیتی اثرگذار است یا نه.
وقتی میانگین حقوق زنان و مردان به صورت مجزا بررسی شد، نتایج واضح بود:مردان تقریباً درهمه تیپ های شخصیتی بیشتر از میانگین درآمد کل نمونه گیری صورت گرفته، حقوق می گیرند و این در حالیست که به جز دو تیپ شخصیتی، بقیه تیپ ها در زنان همگی کمتر از میانگین، درآمد دارند.
در واقع، زنانی که تیپ های شخصیتی با امکان درآمدزایی بالا دارند، همچنان از مردانی که تیپ شخصیتی آنها پتانسیل درآمد کم دارد، کمتر درآمد دارند. به عنوان مثال ، زنان برونگرا سالانه حدود ۵۵ هزار دلار درآمد دارند، در حالیکه میانگین درآمد سالانه مردان درونگرا ۶۴ هزار دلار است.
به حداکثر رساندن پتانسیل
آیا شخصیت های درونگرای دنیا، محکوم به دریافت حقوق کمتر هستند؟ نه لزوما. درست است که ویژگی های شخصیتی نقش دارند، اما خیلی از شاخص های دیگر هم در سطح درآمد اثرگذارند، از جمله :
سطح تحصیلات
تعداد سال های تجربه کاری
بازار کار محلی
نوع صنعت
شغل مورد نظر
علاوه بر آن، هر کسی میتواند روی دو ویژگی شخصیتی خاص که بیشترین ارتباط را با میزان درآمدزایی دارند کار کند تا به درآمد بیشتر برسد:تعیین اهداف جاه طلبانه و مواجه شدن مستقیم با تعارض ها برای اطمینان از اینکه صدای شما شنیده می شود.
- 14
- 4