پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۴ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۴۶۹۰
سایر حوزه های اجتماعی

مقایسه روزهای تعطیل در ایران با سایر کشورها؛ تعطیلاتی که هدفمند نیست!

تعطیلات رسمی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
با توجه به تعطیلات سال ۱۳۹۷، ۵۱ روز تعطیلات آخر هفته و ۲۵ روز تعطیلات رسمی در ایران داریم. یعنی در کل ۷۶ روز که در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بسیار کم است.

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از کارمندان صبح امروز را در حالی شروع می‌کنند که پس از گذراندن تعطیلات ۵ روزه به محل کار خود آمده‌اند و همزمان در این روزهای تعطیل، بسیاری از کاربران و دیگر مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی نسبت به تعداد روزهای بالای تعطیلات در ایران انتقاد می‌کنند.

 

اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در ایران آنقدر که گلایه و انتقاد می‌شود، روزهای تعطیلات زیاد نیست. در واقع در ایران روز پنجشنبه روز کاری است، اما نیمه وقت. البته گروه زیادی از کارمندان هستند که در این روز تعطیل هستند اما، پنجشنبه‌ها در ایران رسما تعطیل نیست و همین مساله باعث می‌شود ایران در مقایسه با نرم جهانی روزهای تعطیل در طول یک سال، روزهای تعطیل کمتری داشته باشد. این هفته هم براساس بررسی‌های رسانه‌ها،مشخص شد.

 

با توجه به تعطیلات سال ۱۳۹۷، ۵۱ روز تعطیلات آخر هفته و ۲۵ روز تعطیلات رسمی در ایران داریم. یعنی در کل ۷۶ روز که در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بسیار کم است.

 

به این نمودار توجه کنید؛

 

تعطیلات رسمی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

تعطیلاتی که هدفمند نیست!

اطلاعات این نمودار نشان می‌دهد ایران در مقایسه با دیگر کشورها روزهای تعطیل کمتری دارد. اما نکته‌ای که درباره تعطیلات در ایران از سوی برنامه‌ریزان و متخصصان امور اجتماعی و اقتصادی مطرح می‌شود این است که تعطیلات در کشور به شکلی هدفمند وجود ندارد و بخش زیادی از این روزهای تعطیل بدون برنامه و در شرایطی رخ می‌دهد که روزهای بین التعطیلین را هم شامل می‌شود و برای روزها کشور در شرایط تعطیلی غیر رسمی قرار می‌گیرد. جاده‌ها بدون آمادگی‌های قبلی شلوغ می‌شود، وسایل حمل و نقل عمومی ظرفیت و آمادگی این تعطیلات را ندارند، خدمات رسمی به مردم در مراکز دولتی با چالش مواجه می‌شود و حتی در بسیاری از موارد مدارس و دانشگاه‌ها و برنامه‌های آنها را هم تحت شعاع قرار می‌دهد، چالشی که نشان می‌دهد در ایران تعطیلات زیاد نیست اما به صورت هدفمند برای آن برنامه ریزی نمی‌شود!

 

همچنین آنچه در ادامه می‌خوانید بخش‌های از تجربه‌های دیگر کشورها از روزهای تعطیل است.

 

چین، هنگ کنگ

برای کارگران چینی، علاوه بر تعطیلات آخر هفته، در طول سال روزهای دیگری همچون روز سال نو، جشنواره بهار، روز کارگر و روز ملی نیز به عنوان روزهای تعطیل محاسبه می شود. در بین کارگران آنهایی که در شرکت های چندملیتی مشغول به کار هستند علاوه بر روزهای گفته شده از تعطیلات کریسمس نیز بهره می برند. تعطیلات سالیانه نیز که بین یک تا دو هفته است معمولا به صورت توافقی میان کارگران و کارفرمایان تعیین می شود. اینگونه تعطیلات که جمعا ۱۶ روز هستند چین را به عنوان یکی از اولین کشورها با تعطیلی زیاد معرفی می‌کنند.

 

مصر

۲۱ تعطیلی برای شغل های رسمی، ۱۶ روز تعطیلات عمومی در طول سال و دو روز تعطیلات آخر هفته، مجموع تعطیلات ثابت و متغیر را در مصر تشکیل می دهند. در صورت همزمانی تعطیلات عمومی با تعطیلات آخر هفته، این روزها در هفته آتی کارمندان دولتی محاسبه می شود. شرکت های خصوصی نیز تعطیلات آخر هفته را نیز جزو روزهای تعطیل عمومی خود در نظر می یرند. از این رو این روزها در زمره تعطیلات سالیانه کارمندان قرار گرفته و باعث کاهش آن می شوند.

 

هند

تعطیلات سالیانه به صورت میانگین برای کارمندان شرکت های خصوصی بین ۱۵ تا ۲۰ روز است. شلوغ ترین فصل مسافرت برای شهروندان هندی، تعطیلات تابستانی مدارس در ماه ژوئن است که در آن بسیاری از خانواده ها به سفرها و تفریح های متعدد می پردازند.

 

اندونزی

جشن عید فطر در آخرین روز ماه مبارک رمضان یکی از برجسته ترین اعیاد و تعطیلات اندونزی محسوب می شود. در اینر وز که در زبان محلی لباران نامیده می شود، بسیاری از کلان شهرنشینان به ویژه مسلمانان به زادگاه های خود که اغلب مناطق روستایی هستند، بازمی گردند. دولت نیز معمولا تعطیلاتی یک هفته ای (پنج روزه) را برای بهره گیری کامل شهروندان از عید درنظر می گیرد.

 

تایلند

مرخصی سالانه کارمندان تایلندی ۴۰ روز است که ۱۰ روز آن را تعطیلات ۱۰ روز را مرخصی های استحقاقی و ۲۰ روز را مرخصی های استعلاجی تشکیل می دهند. علاوه بر مرخصی سالانه، ۱۳ روز نیز به هعنوان تعطیلات مذهبی و ملی به جمع ایام غیرکاری شهروندان تایلندی اضافه می شود.

 

مراکش

بیشتر روزهای تعطیل به دو یا سه هفته ماه اوت مربوط است که معمولا صرف تفریح در کنار سواحل اقیانوسی و مدیترانه ای این کشور می شود. در این بین شاید خانواده هایی با سطح درآمد متوسط به دیگر مناطق کشور مسافرت کنند.

 

مالزی

کارمندان این کشور معمولا از ۱۴ تا ۲۴ روز مرخصی سالیانه و از ۳۰ روز مرخصی پزشکی بهره می برند. اکثر این تعطیلی ها یا به نوعی مرخصی ها، در پایان یا آغاز سال که مصادف با جشن ها و مراسم سنتی و تعطیلات رسمی همچون عید مبارک، کریمس، سال نو چینی و دیپاوالی است، گرفته می شوند. فصل تعطیلات مالزی معمولا از ماه نوامبر آغاز و تا فوریه سال بعد ادامه دارد.

 

شیلی

تعطیلات عمومی شیلی ۱۳ روز است. برخی از این تعطیلت که در روزهای کاری قرار می گیرند، معمولا به یکشنبه ها نزدیک می شوند تا به این وسیله کارمندان از سه روز تعطیلی استفاده کنند. اکثر رویدادهای فرهنگی و سنتی شیلی رابطه اهی نزدیک با جشن روز استقلال این کشور دارد؛ جشنی که هرساله در هجدهم ماه سپتامبر برگزار می شود.

 

ترکیه

تابستان مهم ترین زمان برای تعطیلات در ترکیه است. تعطیلات مذهبی نیز یکی دیگر از ایام تعطیل ترکیه محسوب می شوند. دو جشنواره مذهبی و سه روز تعطیلات ملی ازجمله روزهای غیرکاری این کشور هستند که شمار ایام تعطیل ترکیه را به ۱۳ روز می رسانند.

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش