سیف الله ابوترابی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: افرادی که فاقد هرگونه کارت ملی هستند و تاکنون هیچ نمونه کارت ملی (نمونه قدیم و کارت هوشمند ملی) را دریافت نکرده اند، در اولویت دریافت کارت هوشمند ملی هستند.
وی خاطر نشان کرد: متقاضیان دریافت کارت هوشمند ملی می توانند برای دریافت این کارت به ادارات پست، ثبت احوال و دفاتر پیشخوان در سراسر کشور مراجعه کنند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: در حال حاضر هیچگونه تغییری به دلیل افزایش نرخ ارز در هزینه کارت هوشمند ملی نداریم و مراجعه کنندگان برای دریافت این کارت باید همان مبلغ گذشته را که از سوی سازمان ثبت احوال اعلام شده بود، پرداخت کنند.
وی گفت: مراجعه کنندگان برای دریافت کارت هوشمند ملی حداکثر ۳۱ هزار تومان باید پرداخت کنند؛ از این رقم ۱۱ هزار تومان بابت هزینه صدور کارت و تحویل آن است و ۲۰ هزار تومان هم به خزانه دولت واریز می شود. دریافت هزینه بیشتر خلاف است و مردم می توانند موارد خلاف را به ادارات ثبت احوال اعلام کنند.
ابوترابی اضافه کرد: تاکنون ۴۳ میلیون و ۴۸۵ هزار و ۱۵۹ کارت هوشمند ملی از ابتدای پروژه صدور کارت هوشمند ملی (سال ۱۳۹۴ تا پایان شهریور امسال) برای ایرانیان واجد شرایط صادر شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال ادامه داد: از کل کارت های صادرشده ۴۱ میلیون و ۶۳۲ هزار و ۸۶۱ قطعه کارت هوشمند ملی به متقاضیان تحویل داده شده است.
ابوترابی خاطرنشان کرد: همچنین در ۶ ماهه نخست امسال هفت میلیون و ۳۹۱ هزار و ۷۱۶ ثبت نام برای دریافت کارت هوشمند ملی انجام که از این شمار ثبت نامی برای ۶ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۹۰۳ کارت صادر شده است.
وی گفت: ظرفیت روزانه درخواست کارت هوشمند ملی ۱۶۷ هزار و ۳۵ کارت است که در قالب ۱۶ هزار و ۷۸ ایستگاه کاری تعریف شده در کشور دارای ۱۷ هزار و ۶۰۸ کاربر فعال است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال ادامه داد: در دی و بهمن ماه سال گذشته حدود ۹ تا ۱۱ میلیون نفر برای دریافت کارت هوشمند ملی به سازمان ثبت احوال مراجعه کردند که این میزان مراجعه کننده زیاد و ظرفیت تولید کارت نیز محدود بود.
وی گفت: نخستین کارت هوشمند ملی تولید داخل به زودی وارد بازار می شود؛ تمام نکات ایمنی و فنی در تولید این کارت رعایت شده است و با ورود این کارت، مشکلات صدور کارت هوشمند ملی حل خواهد شد.
ابوترابی اعلام کرد: از ابتدای پروژه کارت هوشمند ملی از سال ۹۴ به دنبال تولید داخل بودیم تا اینکه اکنون تولید این کارت به نتیجه رسید، چناچه اعتبارات لازم مالی که منتظر آن هستیم به موقع تامین شود، پیش بینی می شود تا پایان سال ۹۷ همه جامعه هدف (واجدان دریافت کارت هوشمند ملی) تحت پوشش قرار گیرند.
صدور کارت هوشمند ملی به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک که موجب توزیع عادلانه فرصتها، کاهش بسیاری از هزینههای دولت و مردم خواهد شد، از سال ۱۳۹۱ آغاز شده است و بر اساس هدف گذاری، قرار بود این کارت تا پایان سال ۱۳۹۷ برای تمام واجدان شرایط صادر شود.
همچنین کارت هوشمند ملی مهمترین کارت هویتی است که افراد باید برای دریافت آن خود به مراکز اعلام شده مراجعه کنند زیرا اثر انگشت آنها به منظور احراز هویت اخذ میشود. همچنین در این کارتها امضای الکترونیکی نیز درنظرگرفته شده است که باید توسط خود افراد ثبت شود.
حدود ۶۴ میلیون نفر بالای ۱۵ سال در کشور واجد دریافت کارت هوشمند ملی هستند.
- 12
- 3