به گزارش سرپوش، این روزها چالش عکس ۱۰ سال قبل بسیار معروف شده است و بسیاری از مردم و افراد مشهور تصاویری از ده سال پیش و امروز خود به اشتراک می گذارند.
در میان تمامی این عکس ها، تصاویر مفهومی و جالب زیادی که مربوط به وضعیت جامعه امروزی هست نیز به اشتراک گذاشته شده است.
با سرپوش همراه باشید.
حکایت دریاچه ارومیه از ١٠ سال پیش، رفتن تا دم مرگ و تلاش دوباره برای زنده ماندن در اغماست. مرگ دریاچه ارومیه از دهه ٨٠ به چشم آمد و از اواخر دهه ٨٠ این خشکسالی سرعت گرفت. از سال ٩٢ که تلاش برای احیای ارومیه آغاز شده، این دریاچه توانسته به شرایط اثبات برسد اما با این وسعت بزرگ خشکی، به سختی می توان به تراز اکولوژیک و شرایط گذشته این دریاچه بازگشت. بیژن فرهنگ دره شوری، از پیشکسوتان محیط زیست، سال گذشته در گفت و گو با مجله شبکه آفتاب، از زوال این دریاچه اینطور گفته بود:«آدم آنجا می رود دلش می خواهد یقه پیراهنش را پاره کند و بزند توی سر خودش. آخر یک دریاچه ٥٠٠ هزار هکتاری را چطور خشکاندیم؟»
«زاینده رود را هم اضافه کنید، شاید بعضی ها به فکر بیفتند.» کاربران توییتر، عکسی از زاینده رود خشکیده را، کنار تصویری از زندگی این رود گذاشته اند و آه حسرت سرداده اند بر زمان و خشکسالی و صنعت که با زنده رود چه کرده. یکی نوشته:« چالش عکس ده سال پیش برای خیلی ها شاید شیرین باشد و پرخاطره اما برای ما که تار و پودِ وجودمان عشق به طبیعت و محیط زیست است، چیزی جز درد و اندوه نیست؛ دریاچهها، جنگلها، رودهای خروشانمان، مراتعی که یک زمانی پر بودند از سرسبزی امروز نفسی برای ادامه حیات ندارند.» دریاچه پریشان در استان فارس هم خشکیده، به پریشانی زاینده رود. دریاچه ها و تالاب های بسیار دیگری هم حال و روزی شبیه این دارند؛ مثل هامون و هورالعظیم. زمان با زمین چنین کرده است.
برای خوزستانی که نسبت به ١٠ سال پیش، گرد و خاک بیشتر به چشم مردمانش می رود، کارون نمادی از سالهای رفته است. مگر باران های زمستان، کارون را برای چند ماه زنده کند. کارونِ خروشان، در تابستان و در خشکسالی این سالهای خوزستان، از حرکت باز می ایستد. برای همین است که کاربران بسیاری تصاویری از این رودخانه خشکیده و فاضلابی که در آن رها شده منتشر کرده اند، برای گله کردن از این وضع. اهواز به لب کارونش اهواز است و انتشار این عکس ها، مخالفان انتقال آب کارون به نقاط دیگر کشور را هم به میدان آورده است.
آنها که به ادعای وجود آب مازاد در خوزستان معترض اند، نخل های خشکیده جزیره مینو را هم منتشر کرده اند؛ نخل هایی زنده و سرسبز در سال ٨٧ و نخلستانی خشکیده و بی جان در سال ١٣٩٧.
بیشتر بخوانید:
- 54
- 6
ناشناس
۱۳۹۷/۱۰/۳۰ - ۱۳:۰۳
Permalink