یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۱:۴۹ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۸۱۹
سایر حوزه های اجتماعی

امسال سبزه‌ای متفاوت برای نوروز بکاریم

سبزه نوروز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه
ایرانیان از سال‌های دور تا به امروز برای تهیه سبزه سفره هفت‌سین حبوبات را سبز می‌کردند و با رسیدن به روز سیزدهم فروردین در روز طبیعتف سبزه را دور می‌انداختند که سالانه باعث هدر رفتن حجم بسیار زیادی حبوبات و آب شیرین می‌شود و همچنین با شعار این روز در تناقض است.

به گزارش فارس، این روزها کوچه پس کوچه‌های شهر، حال و هوای سال جدید و عید نوروز را به خود گرفته است، خانواده‌ها و به ویژه بانوان در پی آماده‌سازی سفره هفت‌سین خود برای زمان تحویل سال ۹۸ هستند، یکی از هفت‌سین این سفره، سبزه است که نماد خرمی و شادی است.

 

ایرانیان از سال‌های دور تا به امروز برای تهیه سبزه سفره هفت‌سین، حبوبات را سبز می‌کردند و با رسیدن به روز سیزدهم فروردین در روز طبیعت، سبزه را دور می‌انداختند که سالانه باعث هدر رفتن حجم بسیار زیادی حبوبات و آب شیرین می‌شود و همچنین با شعار این روز در تناقض است، به همین دلیل بهتر است که به جای سبز کردن حبوبات و هدر دادن آن‌ها، هسته مرکبات را سبز کنیم و به علاوه اینکه برای عید نوروز سبزه زیبایی داشته باشیم، در روز طبیعت هم نهالی کاشته و به پاک شدن هوا و سلامت محیط زیست کمک کنیم.

 

نه به سبزکردن حبوبات

افرادی که نگران هدر رفتن حبوبات و همچنین نابود شدن درختان هستند، از امسال برای سبزه سفره هفت‌سین، از گندم، ماش، عدس و یا حبوبات دیگر استفاده نکنند و زمانی که پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش یا نارنج مصرف می‌کنند، هسته‌های آن‌ها را به صورت کامل و سالم جدا کنند و برای کاشتن در ظرف آب بریزند، از هسته مرکباتی که مزه خوبی دارند استفاده کنید، زیرا هسته‌ای که کاشته می‌شود، در آینده درختی می‌شود که همان میوه را می‌دهد.

 

سبزکردن هسته مرکبات برابر است با داشتن درختان سودمند در آینده

روش سبز کردن هسته‌های مرکبات یکسان است، برای تهیه این سبزه‌های زیبا از هسته‌هایی استفاده کنید که شکسته نشده باشند و ظاهر خوب و سالمی داشته باشند، هسته‌ها را ۲۴ ساعت داخل آب قرار دهید و سپس پوست ضخیم آن‌ها را بدون اینکه آسیبی به مغز آن برسد، جدا کنید، پس از اینکه پوست‌ها را جدا کردید، هسته‌ها را به مدت ۲۴ ساعت داخل حوله خیس قرار دهید و سپس داخل گلدان مورد نظر بکارید.

 

سبزه نوروز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

برای کاشت هسته‌ها، بهتر است از خاک برگ استفاده کنید، گلدانی به ارتفاع ۱۰ سانتی‌متر و دارای سوراخ‌های زهکشی را با خاک پر کنید و هسته‌ها را به صورت منظم و با فاصله یک سانتی‌متر از یکدیگر قرار دهید، به طوریکه تمام سطح گلدان پر شود و پس از آن با لایه‌ یک سانتی‌متری خاک، روی هسته‌ها را بپوشانید، توجه داشته باشید که خاک گلدان نباید خشک شود، پس همیشه آن را مرطوب نگهدارید.

 

از زمانی که هسته‌ها را می‌کارید بسته به نوع میوه بین ۱۵ تا ۴۵ روز زمان می‌برد که گلدان شما پر از جوانه‌های زیبا شود تا بتوانید برای زمان تحویل سال گلدان سبزه خود را سر سفره هفت‌سین قرار دهید، فراموش نکنید که پس از اینکه ارتفاع جوانه‌ها به ۶ تا ۷ سانتی‌متر رسید، جوانه‌ها را به آرامی از یکدیگر جدا کنید تا ریشه‌های آن‌ها آسیب نبیند و هر جوانه را داخل گلدانی مجزا بکارید و پس از گذشت ۲ سال که به نهال‌های زیبا تبدیل شدند، می‌توانید آن‌ها را به باغچه منتقل کنید و باغ کوچکی در حیاط خود داشته باشید.

 

سبزه نوروز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

 

سبزکردن سبزیجات برای سفره هفت‌سین

پیشنهاد دیگر برای تهیه سبزه، استفاده از بذر سبزیجاتی مانند ریحان، شاهی و نعناع است که در عین حال که می‌توانید نوروز را با داشتن سبزه زیبا بگذرانید، در پایان تعطیلات نوروزی هم می‌توانید از سبزیجاتی که خودتان پرورش داده‌اید مصرف کنید و لذت ببرید، برای این کار کافی است که یک گلدان به قطر حداقل ۱۰ سانتی‌متر و بذر یکی از این سبزیجات را به انتخاب خود، تهیه کنید.

 

شاهی یک از بذرهایی است که سالانه به عنوان سبزه استفاده می‌شود ولی در پایان نوروز خراب و دور انداخته می‌شد، خرابی آن به دلیل این بود که اکثراً این بذر را روی پارچه یا اسفنج می‌کاشتند ولی پیشنهاد ما این است که امسال این بذر مقوی را داخل خاک بکارید و تجربه متفاوتی از سبزه داشته باشید.

 

سبزه نوروز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

 

شاهی سبزی که سریع رشد می‌کند

یکی از مزایای سبزکردن سبزیجات و به خصوص سبزکردن شاهی نسبت به سبزکردن هسته مرکبات این است که زمان کمتری برای جوانه زدن و سبز شدن نیاز دارند و چون ۱۴ روز بیشتر به آغاز سال ۹۸ نداریم، احتمالاً گزینه مناسب‌تری خواهد بود، ولی در سال‌های آینده از ۴۰ تا ۵۰ روز قبل از پایان سال می‌توانید با خیال راحت سبزه هسته مرکبات را تهیه کنید.

 

برای سبز کردن شاهی در خاک گلدان، مقدار کمی بذر شاهی که بسیار ریز و نارنجی رنگ هستند را به مدت ۲ تا ۱۲ ساعت داخل آب ریخته تا لعاب‌دار شوند و پس از آن داخل گلدانی که با خاک زهکشی شده مناسب پر کرده‌اید، بذرها را بپاشید و با ۲ میلی‌متر خاک روی بذرها را بپوشانید و روی سطح خاک تکه‌ای پارچه نخی قرار دهید و آن را نمدار کنید، با وجود اینکه شاهی بسیار سازگار و کم توقع است ولی به آب فراوان احتیاج دارد.

 

به یاد داشته باشید که سطح خاک همیشه باید نمدار بماند و گلدان هم در محیطی گرم قرار داشته باشد تا بذرها جوانه بزنند، زمانی که بذرها جوانه زدند، گلدان را در محیطی با نور کافی قرار دهید، هرچه نور بیشتری به جوانه‌های شاهی بتابد بهتر رشد می‌کنند و آماده برداشت می‌شوند.

 

سبزه نوروز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

 

معمولاً ۳ تا ۶ هفته پس از کشت، گیاه شاهی قابل برداشت است، وقتی جوان‌ترین برگ‌ها سبز رنگ شدند، آن را برداشت کنید، زیرا با گل‌دادن گیاه، برگ‌های آن سفت و گس می‌شود، برای برداشت جوانه‌های شاهی از قیچی استفاده کنید و هنگامی که اندازه شاهی به ۷ تا ۱۲ سانتی‌متر رسید، می‌توانید آن را با قیچی جدا و مصرف کنید، برای این کار سبزی را از ۳ سانتی‌متر بالای خاک بچینید تا سبزی شما دوباره برگ دهد و می‌توانید حداقل ۳ تا۴ مرتبه برداشت داشته باشید.

 

سبزه نوروز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

امیدواریم امسال با سبز کردن شاهی،ریحان، نعناع یا هسته مرکبات از جمله نارنج، لیموترش، پرتقال و لیموشیرین، سبزه‌های زیبایی که واقعاً نماد خرمی و شادی است را شاهد باشیم و از هدر رفت حجم عظیمی از حبوبات که قسمتی از سبد غذایی انسان است، جلوگیری شود و با این روش بتوانیم تا چند سال آینده، درختان شهر و کشورمان را افزایش دهیم و برای نسل‌های آینده جنگل و درخت به یادگار بگذاریم که بهترین و باارزش‌ترین ثروت است.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش