به گزارش ایسنا، مهدی اولاد و نورمحمد آرخی در مرحله نهایی پرتاب دیسک F11 پارالمپیک امروز پنجشنبه با هفت حریف دیگر خود به رقابت پرداختند.
در پایان این مرحله، اولاد با پرتاب ۴۰ متر و ۶۰ سانتی متر به عنوان دوم رسید و مدال نقره را از آن خود کرد.
در این ماده، «الساندرو رودریگو» با پرتاب ۴۳ متر و ۱۶ سانتیمتر قهرمان شد.
نورمحمد آرخی هم در این رقابت دیسک خود را به طول ۳۳ متر و ۳۷ سانتیمتر پرداخت کرد و از رسیدن به مدال بازماند.
رکورد این ماده پیش از این هم در اختیار الساندرو رودریگو با ۴۶ متر و ۱۰ سانتی متر در مسابقات جهانی و ۴۳ متر و ۶ صدم سانتی در پارالمپیک بود و وی توانست رکوردش در پارالمپیک را ارتقا بدهد.
نتیجه شش پرتاب اولاد و آرخی به این ترتیب است:
مهدی اولاد
پرتاب اول: ۳۹ متر و ۲۲ سانتیمتر
پرتاب دوم: خطا
پرتاب سوم: ۳۹ متر و ۶۸ سانتیمتر
پرتاب چهارم: ۴۰ متر و ۶۰ سانتیمتر
پرتاب پنجم: خطا
پرتاب ششم: ۳۸ متر و ۲۱ سانتیمتر
نورمحمد آرخی
پرتاب اول: ۲۸ متر و ۷۸ سانتیمتر
پرتاب دوم: خطا
پرتاب سوم: ۳۰ متر و ۱۹ سانتیمتر
پرتاب چهارم: خطا
پرتاب پنجم: ۳۱ متر و ۷۷ سانتیمتر
پرتاب ششم: ۳۳ متر و ۳۷ سانتیمتر
***
پایان کار تیم بسکتبال با ویلچر با کسب رتبه نهم
ملیپوشان بسکتبال با ویلچر کشورمان با عنوان نهمی به کار خود در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو پایان دادند، یک رتبه پایینتر از چیزی که برای آنها تصور میشد.
این چهارمین حضور بسکتبال باویلچر کشورمان در بازیهای پارالمپیک بود و کمیته ملی پارالمپیک پیشبینی میکرد که این تیم در رده هشتم بازیهای توکیو قرار بگیرد.
این تیم بازیها را با باخت دور از انتظار ۸۱ بر ۳۹ مقابل استرالیا آغاز کرد و در ادامه با بازی بهتر و باخت نزدیکتر مقابل آمریکا (۶۵ بر ۴۱) امیدوارتر به آینده شد. شاگردان آقاکوچکی که مقابل تیمهایی چون استرالیا و آمریکا از پیش بازنده بودند، از ابتدا برای مصاف با الجزایر و آلمان برنامهای ویژه داشتند که در سومین بازی خود در توکیو با نتیجه ۸۱ بر ۴۷ مقابل نماینده قاره آفریقا پیروز شدند.
شکستهای ۶۹ بر ۵۷ و ۶۵ بر ۵۳ به ترتیب مقابل بریتانیا و آلمان هم پایان کار تیم ملی بسکتبال باویلچر کشورمان در مرحله گروهی پارالمپیک ۲۰۲۰ بود و این تیم برای عنوان نهمی باید به مصاف کره جنوبی میرفت که در این بازی با نتیجه ۶۴ بر ۵۴ پیروز و نهم شد.
با توجه به سابقه و توانایی دیگر کشورها و امکاناتی که از آنها بهره میبرند، رسیدن به جمع تیمهای برتری پارالمپیک شاید فعلاً برای تیم بسکتبال باویلچر ایران دور از دسترس باشد. تیمی که به زعم مربیاش در برخی از دیدارها نتایجی غیرقابل تصور کسب کرد و البته از غیبت برخی نفرات تأثیرگذار خود (بازیکنان شاغل در لیگهای اروپایی) ضربه خورد.
دستاورد بسکتبال باویلچر ایران از پارالمپیک توکیو میتواند تقویت این باور باشد که فاصله ما با قدرتهای جهان زیاد است و رسیدن به آنها نیازمند کسب تجربه و بهرهگیری از امکانات بهتر. جابجایی بین رتبههای هشتم تا دهم در چهار بار حضور در پارالمپیک نشاندهنده این است که هنوز کار جدی و ریشهای در بسکتبال با ویلچر صورت نگرفته است.
ذکر این نکته هم ضروری است که بسکتبال باویلچر ایران جزو آخرین رشتههایی بود که مجوز کمیته ملی پارالمپیک را برای حضور در توکیو دریافت کرد و اگر برخی تلاشها نبود، شاید این تیم اصلاً میدان توکیو را تجربه نمیکرد.
بسکتبال با ویلچر ایران که در پارالمپیک ۲۰۰۴ آتن در نخستین حضور خود در این بازیها با یک برد و چهار باخت نهم شده بود، در پارالمپیک پکن ارتقای یک پلهای را تجربه کرد و هشتم شد. ملیپوشان بسکتبال با ویلچر کشورمان در پارالمپیک ریو نیز با دو برد و شش باخت به عنوانی بهتر از دهمی نرسیدند.
***
زهرا نعمتی طلا گرفت
زهرا نعمتی با شکست حریف ایتالیایی خود به مدال طلای ریکرو انفرادی تیراندازی با کمان پارالمپیک ٢٠٢٠ توکیو دست یافت.
به گزارش ایسنا، در پایان رقابتهای ریکرو انفرادی بازیهای پارالمپیک توکیو که در پارک تیراندازی یومنوشیما توکیو برگزار شد، زهرا نعمتی موفق شد نهمین مدال طلای کاروان سردار دلهای ایران در رقابتهای پارالمپیک ٢٠٢٠ را کسب کند.
زهرا نعمتی در مسابقه فینال و در یک رقابت نفسگیر با نتیجه ۶ بر ۵ و در تیر طلایی وینسنزا پتریلی حریف ایتالیایی خود را شکست داد.
در دیدار رده بندی این رقابتها نیز وو چونیان از چین توانست ۶ بر ٢ بر دورسئا پویمندو پیروز شود و به مدال برنز دست یابد.
زهرا نعمتی با این مدال، سومین مدال طلای ادوار پارالمپیک خود را کسب و از این حیث هت تریک کرد. او در لندن، ریو و حالا در توکیو موفق به کسب مدال طلا شده است.
نعمتی در این رقابتها پس از اینکه در دور اول با قرعه استراحت روبرو شده بود، در مرحله یک هشتم پایانی و در تقابل با سوتلوا بارانتسوای روس توانست با نتیجه ۶ بر ۵ پیروز شود. او سپس در یکچهارم نهایی نیز ٧ بر یک حریف برزیلی را مغلوب کرد. نعمتی در نیمه نهایی هم ۶ بر ٢ حریف یونانی خود را شکست داد.
***
صعود والیبال نشسته ایران به فینال پارالمپیک/ بوسنی هم حرفی برای گفتن نداشت
تیم والیبال نشسته ایران با برتری سه بر صفر برابر بوسنی به فینال رقابتهای این رشته در شانزدهمین دوره بازیهای پارالمپیک رسید.
به گزارش ایسنا، تیم والیبال نشسته ایران که در مرحله گروهی مسابقات این رشته در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو موفق شده بود با شکست تیمهای آلمان، برزیل و چین جواز حضور در مرحله نیمهنهایی را کسب کند، در این مرحله برابر تیم بوسنی قرار گرفت.
داود علیپوریان، رمضان صالحی، سیدمحمد حسین حسینی، صادق بیگدلی، مجید لشکری، محمد نعمتی، مرتضی رمضانی، مرتضی مهرزاد، مهدی بابادی، مهرزاد مهروان و میثم علیپور نفراتی بودند که سرمربی در این دیدار بهتناوب از آنان استفاده کرد. حسین گلستانی با مصدومیت در بازی نخست ادامه رقابتها را از دست داد.
شاگردان «هادی رضایی» که در مرحله گروهی حتی یک ست را به حریف واگذار نکرده بودند در این دیدار حساس با نتیجه سه بر صفر موفق شدند تیم والیبال نشسته بوسنی را شکست داده و به فینال این بازیها راه پیدا کنند.
ایران در ست نخست این دیدار مقتدرانه و با نتیجه ۲۵ بر ۱۶ بوسنی را از پیش رو برداشت. تلاش بازیکنان تیم والیبال نشسته بوسنی در ست دوم نیز نتیجهای در برنداشت و این ست را با نتیجه مشابه ۱۶ بر ۲۵ به ایران واگذار کردند.
در حالی که انتظار بود تیم بوسنی برای بازگشت به مسابقه تلاش کند اما ملی پوشان ایرانی با یک باز مقتدرانه توانستند این ست را نیز با نتیجه ۲۵ بر ۱۷ به پایان برسانند تا ایران برای نهمین دوره متوالی به دیدار نهایی پارالمپیک برسد.
این دیدار در سالن ماکاهوری شهر توکیو برگزار شد.
تیم بوسنی که در چند دوره گذشته همواره در فینال رقابتها حریف سختی برای ایران بود این تیم در پارالمپیک ۲۰۰۴ آتن و ۲۰۱۲ لندن با شکست ایران به مدال طلا رسیده بود.
دیگر دیدار این مرحله را تیمهای روسیه و برزیل برگزار کردند که تیم روسیه موفق شد با نتیجه سه بر صفر برزیل را شکست دهد. تیم بوسنی در گروه دوم با تیمهای مصر، ژاپن و روسیه همگروه بود.
تیم والیبال نشسته بوسنی در مرحله گروهی از تیم روسیه شکست خورد تا به عنوان تیم دوم صعود کند.
دیدار فینال این دوره از بازیها روز شنبه (سیزدهم شهریور) بین تیمهای روسیه و ایران برگزار خواهد شد. تیمهای برزیل و بوسنی دیدار ردهبندی را برگزار خواهند کرد.
تیم ایران والیبال نشسته ایران در هشت دوره حضور در پارالمپیک موفق به کسب ۶ مدال طلا و ۲ نقره شده است.
- 9
- 6