مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۲۷ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۷۰۲۸
المپیک و پارالمپیک

پشت پرده المپیک زمستانی چه می‌گذرد؟

اشخاص سیاسی و ورزشی در المپیک زمستانی
تصمیم پیونگ یانگ برای اجرای رژه نظامی بزرگ در ۸ فوریه یعنی یک روز قبل از افتتاحیه بازی‌های زمستانی المپیک، نشانه‌ای خوب برای بهبود فضای سیاسی نبود.

بازی های المپیک زمستانی روز جمعه با رژه مشترک ورزشکاران کره شمالی و کره جنوبی زیر پرچم واحد کره به جای پرچم های ملی آنها افتتاح شد. این لحظه نقطه عطفی امید بخش در جهت ایجاد آشتی و کاهش تنش در شبه جزیره کره بود. مایک پنس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، خواهر ارشد رهبر کره شمالی و کیم یونگ نام، رئیس مجمع عالی جمهوری خلق کره شمالی و مرد شماره دو این کشور نیز در مراسم افتتاحیه حضور داشتند و می توان حدس و گمان زد که نشست هایی دوجانبه در سطح رهبران دو کشور اتفاق افتاده باشد. واشنگتن درباره احتمال چنین مساله ای گفت: «خواهیم دید که چه اتفاقی می افتد.»

 

اما چشم انداز کره ای ها با توجه به ویران شدن تمامی تلاش های قبلی در استفاده از رخدادهای ورزشی یا فرهنگی برای ایجاد یک مسیر دیپلماتیک چندان خوشایند نیست. در المپیک تابستانی ۲۰۰۰ سیدنی نیز چنین رژه مشترکی انجام شد، برگزاری کنسرت ارکستر فیلارمونیک نیویورک در پیونگ یانگ یک نمونه فرهنگی بود و بازی های آسیایی ۲۰۱۴ در کره جنوبی نمونه دیگری از این دست تلاش های شکست خورده است.

 

تصمیم پیونگ یانگ برای اجرای رژه نظامی بزرگ در ۸ فوریه یعنی یک روز قبل از افتتاحیه بازی های زمستانی المپیک، نشانه ای خوب برای بهبود فضای سیاسی نبود. در طول رژه سال گذشته، رژیم این کشور سیستم های هجومی موشکی جدیدی را پرده برداری کرد و انتظار می رود که این بار نیز تصاویری از قابلیت های جدید موشک های بالستیک این کشور به جهان مخابره شود. کیم جونگ اون در سخنرانی سال نو خود از قدرت برنامه موشکی اش با افتخار صحبت کرد و آن را «نیروی قدرتمند و اطمینان بخش برای بازدارندگی از جنگ» معرفی کرد که «کل سرزمین اصلی ایالات متحده را در تیررس حملات موشکی این کشور» قرار می دهد. همزمانی رژه المپیک و رژه نظامی کره شمالی نشانه ای از آن است که آنها می خواهند به طور همزمان نشان دهند که نیروی نظامی قابل توجهی دارند اما اگر به عنوان یک کشور هسته ای پذیرفته شوند می توانند آماده تعامل دوباره با جامعه بین المللی باشند. این رژیم یک روز خود را ببری ترسناک نشان می دهد اما روز دیگر گربه ای مهربان و دوست داشتنی.

 

پیونگ یانگ امیدوار است که تصویر در آغوش هم بودن دو کره حمایت جهانی از تحریم های سازمان ملل را تضعیف کند. به هرحال اگر سئول می تواند تهدیدات نظامی همسایه شمالی را نادیده بگیرد، پس واشنگتن چرا آن قدر در تلاش است تا این رژیم را منزوی کند؟ کره شمالی هوشمندانه از این رقابت ها برای شکستن تحریم اشخاص استفاده کرد. خواهر رهبر و کیم یونگ نام در نقش رهبری هیات اعزامی کره شمالی از سوی آمریکا به دلیل نقض حقوق بشر در لیست تحریم قرار دارند اما در هر دو مورد سئول از جانب پیونگ یانگ خواستار معافیت آنها از تحریم های بین المللی برای شرکت در این مسابقات شد. در واقع حضور مایک پنس در این رقابت ها نیز از ترس موفقیت پروپاگاندای کره شمالی بود. پنس نگرانی شدیدی داشت که رهبر کره شمالی با این کار پیام رقابت های المپیک را به نفع خود مصادره کند. برای اینکه حضور رهبران کره شمالی در رقابت ها و احتمال وقوع ملاقات هایی دو طرفه به یک پیروزی برای پیونگ یانگ تعبیر نشود ایالات متحده آشکار کرد که در پی تصویب «سخت ترین و خشن ترین» تحریم هایی است که تا کنون علیه کره شمالی تصویب شده است.

 

ملاقات با یک فراری کره شمالی در کره جنوبی و سپس ملاقات با پدر اوتو وارمبیر، دانشجوی آمریکایی که در اسارت کره شمالی بود و سپس خبر درگذشت او اندکی پس از آزادی اش منتشر شد، پیام مایک پنس در راه برگشت به خانه بود. عکس های غمناک خانواده داغدار وارمبیر برای این پخش شد که دونالد ترامپ با ارائه کیفرخواستی جانسوز و سرشار از تهمت ماهیت واقعی رژیم کره شمالی را به تصویر بکشد.

 

اگر کیک یو جونگ (خواهر رهبر کره شمالی) پیام آشتی کره را از سوی برادرش آورده باشد و رئیس جمهور کره جنوبی، مون جائه این وسوسه شده باشد تا امتیازاتی بیتشر از جمله به تعویق انداختن مانور سالیانه کره جنوبی و ایالات آمریکا را به همسایه شمالی اهدا کند آن گاه چه خواهد شد؟ یک مقام ارشد کره جنوبی در سئول به من گفت که این مانور به تعویق نخواهد افتاد اما پیونگ یانگ هشدار داده است که از مانور مشترک تهدیدی جدی در بهبود روابط دو کره خواهد بود. درحالی که بازی های المپیک مهلتی برای کاهش تنش به وجود آورده اما این مهلت به احتمال زیاد بسیار کوتاه خواهد بود. علاوه بر این نیاز است تا همکاری های میان واشنگتن و سئول به خوبی مدیریت شود تا از حرکتی تهدید آمیز در قبال کره شمالی که می تواند سیاست های خصمانه دوجانبه و تفاوت میان دو کره را بیشتر کند، جلوگیری شود.

 

روزبه آرش

 

 

irdiplomacy.ir
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش