مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۲۶ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۸۴۶
المپیک و پارالمپیک

شاهین ایزدیار: ۳ بازیکن پرسپولیس را خیلی دوست دارم

شاهین ایزدیار
۶ طلا و یک نقره ماحصل تلاش پرافتخارترین ورزشکار کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا بود.

شاهین ایزدیار، شناگر ۲۵ ساله کشورمان اولین و تنها شناگر ایرانی است که دو سال پیش در پارالمپیک ریو به فینال راه پیدا کرد اما این پایان کار این شناگر جوان نبود و او در جاکارتا خوش درخشید و توانست با کسب ۷ مدال به رکورد تاریخی در ورزش معلولان ایران دست یابد. او با درخشش در جاکارتا، نقش پررنگی در کسب جایگاه سوم کاروان ایران ایفا کرد و نه تنها قهرمان یک کشور بود بلکه در روزهای آخر بازی‌ها به قهرمانی برای همه آسیا تبدیل شد. ایزدیار هر بار که درون آب می‌پرید، یک مدال صید می‌کرد و توانایی‌اش را به رخ می‌کشید. در پایان این دوره از بازی‌ها «ژو‌های ‌جیائو» شناگر ۲۴ ساله چینی توانست به ۶ طلا و ۳ نقره دست یابد و پس از او ایزدیار ستاره کاروان ایران به عنوان دومین ورزشکار برتر بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ معرفی شد. در مصاحبه‌هایی که از ایزدیار در جریان مسابقات منتشر شد، در مورد فوتبال و علاقه‌اش به پرسپولیس صحبت کرد و پس از کسب ۵ مدال طلا گفت که به خاطر علاقه‌اش به پرسپولیس، دوست دارد ۶ طلا بگیرد، نه ۷ طلا!

 

پسر طلایی و شناگر پرافتخار در مورد کسب عنوان دومین ورزشکار برتر بازی‌های پاراآسیایی به ایران می‌گوید: «افتخار خیلی بزرگی است که یک ورزشکار ایرانی بتواند پرافتخارترین ورزشکار بازی‌هایی چون پاراآسیایی شود. خدا را شکر می‌کنم که این افتخار به یک ورزشکار از کشورمان رسید و خوشحالم که این اتفاق برای جامعه شنا افتاد و یک شناگر توانست به آن دست یابد.»

 

شاهین ایزدیار درخصوص کسب ۶ مدال طلا و یک نقره مسابقات پاراآسیایی و علاقه‌اش به تیم فوتبال پرسپولیس می‌افزاید: «از اول پیش‌بینی‌ام این بود که در ۷ ماده‌ای که شرکت می‌کنم، ۶ مدال طلا بگیرم. اینکه برخی گفته‌اند به خاطر پرسپولیس و به عمد یک مدال طلا را از دست دادم، درست نیست. با این حال خوشحالم که با کسب ۶ مدال طلا به عدد ۶ که نماد باشگاه پرسپولیس است، رسیدم.»

 

او دلیل از دست دادن یک طلا و تبدیل آن به نقره را چنین توضیح داد: «حقیقتاً کسب هفتمین مدال طلا برای من بسیار سخت بود چرا که آن مسابقه در ماده استقامت برگزار شد و من شناگر سرعتی و نیمه استقامت هستم، نه یک شناگر کاملاً استقامتی. شنای ۴۰۰ متر تخصص اصلی رقیبم از کشور قزاقستان بود که در ۶ ماده دیگر از من شکست خورد به همین دلیل آن مدال طلا را از دست دادم.»

 

شناگر طلایی کشورمان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا برای تماشای بازی پرسپولیس تاکنون به استادیوم رفته‌ای، پاسخ داد: «در سال‌های گذشته برای تماشای بازی پرسپولیس به استادیوم رفتم اما اگر از مسئولان باشگاه پرسپولیس دعوتم کنند، بازی پرسپولیس و السد قطر به ورزشگاه آزادی می‌روم و این بازی را از نزدیک تماشا می‌کنم.»

 

ایزدیار به تماشای بازی‌های پرسپولیس از تلویزیون اشاره کرده و از علاقه خود به سرخپوشان می‌گوید: «راستش خیلی فرصت نمی‌کنم که همه بازی‌ها را دنبال کنم، فقط نتیجه بازی‌های تیم محبوبم را چک می‌کنم. بازی‌های پرسپولیس و استقلال را کاملاً دنبال می‌کنم و علاوه بر این لیگ قهرمانان را هم دنبال می‌کنم و بازی پرسپولیس و السد را نگاه کردم و از این بازی لذت بردم. نام پرسپولیس را خیلی دوست دارم چون نام بزرگ و پرافتخاری است. از بازیکنان پرسپولیس، منشا را که به الماس سیاه معروف است، علی علیپور و علیرضا بیرانوند را خیلی دوست دارم.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا دوست داری فوتبالیست شوی؟ می‌افزاید: «من تنها به عنوان یک هوادار فوتبال را دنبال می‌کنم و اصلاً دوست ندارم فوتبالیست شوم. رشته خودم را خیلی دوست دارم و سال‌ها برای رسیدن به این جایگاه تلاش کردم. در این سال‌ها که در شنا فعالیت داشتم، به مدال‌های رنگارنگی دست یافتم و این برای من یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.» او ادامه می‌دهد: «رشته شنا اولین رشته مورد علاقه من است و در وهله اول دوست داشتم یک شناگر باشم که خوشبختانه به هدفم رسیدم. بعد از شنا به تکواندو علاقه دارم. البته کشتی‌های حسن یزدانی را هم دوست دارم و تماشا می‌کنم. یزدانی خیلی خوب و مقتدرانه کشتی می‌گیرد به همین دلیل همیشه دوست دارم کشتی‌های او را ببینم.»

 

۶ مدال طلای ایزدیار تأثیر زیادی در صعود ایران به جایگاه سوم بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا داشت. این شناگر پرافتخار کشورمان در این خصوص می‌گوید: «خوشحالم که توانستم در رنکینگ تأثیرگذار باشم و کاروان‌مان به رتبه سوم برسد. هدف کاروان هم همین بود تا از جایگاه چهارم دوره قبل به جایگاه سوم صعود کند، خدا را شکر که ۶ مدال طلای من کمک کرد تا کاروان کشورمان در این جایگاه قرار بگیرد.»

 

قرار است پاداش ورزشکاران پاراآسیایی همانند ورزشکاران آسیایی باشد؛ یعنی به ازای هر مدال طلا ۱۶۰ سکه. حال با وجود کسب ۶ مدال طلایی که ایزدیار کسب کرده پاداش این شناگر کشورمان بدون احتساب تک مدال نقره‌اش چقدر می‌شود؟ ایزدیار اینگونه به این سؤال پاسخ می‌دهد: «براساس قانونی که وزارت ورزش تصویب کرده، جایزه طلای اول ۱۶۰ سکه، طلای دوم ۵۰ درصد، طلای سوم ۲۵ درصد، طلای چهارم ۱۰ درصد و از آن به بعد چیزی تعلق نمی‌گیرد اما جایزه پای سکو که به هر طلا ۵ هزار دلار تعلق می‌گیرد را ۶ بار دریافت کردم.»پاسخ او به این سؤال که بعد از کسب ۶ مدال طلا خانواده‌ات چه گفتند؟ چنین است: «خیلی خوشحال بودند چرا که ۷ سال است از خانواده‌ام دور هستم. بالاخره این دوری‌ها، زحمات و فشارها جواب داد. خانواده‌ام با تمام مدال‌هایم که پرچم کشورمان به اهتزاز درمی‌آمد، اشک شوق ریختند. خوشحالم که نه تنها پدر و مادرم بلکه تمام مردم کشورم را شاد کردم.»

او درخصوص پارالمپیک توکیو و اهدافی که دارد هم صحبت کرد: «مدال‌آوری در پارالمپیک بسیار سخت است چرا که فاصله شناگران پارالمپیکی با المپیکی بسیار نزدیک است، با وجود  این کسب مدال در پارالمپیک هم دور از دسترس نیست. در صورتی که امکانات در اختیارمان قرار بگیرد و به کمپ‌های خارجی اعزام شویم، نمی‌گویم طلا بلکه حداقل می‌توانیم روی سکو برویم و قرار گرفتن روی سکوی پارالمپیک در صورت حمایت‌های بیشتر به هیچ وجه دور از دسترس نیست.»

 

 

iran-newspaper.com
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش