فری رانینگ
حس ترس به عنوان نخستین حسی محسوب میشود که شخص در حین انجام فری رانینگ تجربه میکند. اگر انجام چنین ورزشی را تابحال امتحان نکرده اید و نمی دانید که چگونه آن را انجام دهید؛ این حس کاملاً طبیعی است.
در ورزش فری رانینگ، حرکات بسیار خطرناکی وجود دارد که اگر نسبت به آنها آشنایی داشته باشید و به صورت مدام، تمرین کنید و بطور اصولی، آنها را اجرا کنید؛ بسیار راحت و بی خطر است. برای یادگیری فری رانینگ باید به صورت پله به پله و اصولی و صحیح انجام دهید و در انجام این تمرینات بحدی مداومت کنید تا مثل راه رفتن و نشستن و برخاستن تبدیل به یک عادت شود. دو نکته ی قابل توجه، پیش از انجام فری رانینگ اینست که اولا با قسمت هایی از بدن که در حین انجام این ورزش بکار گرفته میشوند؛ حرکات نرمشی و آمادگی و گرم کردن را انجام دهید و ثانیا مکانی که قصد انجام فری رانینگ در آن را دارید؛ با دقت، ارزیابی کنید حتی اگر این ورزش را قبلا در آن مکان چندین مرتبه انجام داده اید.« تراسور» به کسانی میگویند که در زندگی خود از اصول فری رانینگ برخوردار می شوند.
انواع حرکات فری رانینگ
فری رانینگ دارای حرکات متنوعی شامل فرانت :پشتک از جلو، وارو :پشتک از عقب، ساید :پشتک از بغل، گینر :پشتک از عقب اما به سمت جلو، فرنگی :پشتک از جلو اما به سمت عقب می باشد.
محل تمرین فری رانینگ
شما برای انجام فری رانینگ به محل تمرین خاصی نیاز ندارید و در هرجایی میتوانید آن را تمرین کنید. از محل تمرین تراسورها در محیط های شهری می توان به سالن های ورزش، زمین های بازی و سازه ها، پارک ها و ساختمان های رها شده اشاره کرد که نگرانی هایی همچون آسیب رساندن به اموال عمومی، تجاوز به حریم شخصی و تمرین در اماکن نامناسب را بوجود آورده است.
محدودیت سنی فری رانینگ
محدودیت سنی خاصی برای انجام فری رانینگ وجود ندارد ولی بهتر است افراد زیر ۱۰ سالی که قصد انجام این ورزش را دارند؛ ژیمناستیک کار باشند و بعد به پارکور بروند.
وسایل و تجهیزات فری رانینگ
به وسایل و تجهیزات خاصی در ورزش فری رانینگ نیاز نیست و تراسورها با پوشیدن لباسهای ورزشی یا معمولی سبک و راحت می به انجام این ورزش می پردازند. تنها وسیله ی موردنیاز برای فری رانینگ، داشتن یک کفش ورزشی سبک با چسبندگی زیاد می باشد. برخی از تراسورها برای محافظت از مچ هایشان از مچ بند استفاده می کنند. بعضی دیگر برای حفاظت از کف دستهایشان از دستکش های نازکی استفاده می کنند که مخصوص ورزش است و باعث موضع منفی بعضی از تراسورها می شود بدین دلیل که چسبندگی را کم میکند.
تفاوت بین فریرانینگ با پارکور
ورزش فری رانینگ، تفاوت های بسیار کمی با پارکور دارد. فریرانینگ در لغت به معنای دوی آزاد می باشد. ورزشکار در پارکور می کوشد تا با سرعت و خلاقیت از موانع، عبور کند درحالیکه دونده ها در فریرانینگ به رقابت با هم با استفاده از چرخش های هوایی و چرخیدن به دور خود می پردازند. در ورزش پارکور، هدف اینست که در مسیری مستقیم، سریعا به مقصد برسید ولی در ورزش فری رانینگ، هدف اینست که به صورت دلخواه و در مسیر دلخواه در محیط اطراف حرکت کنید. دوندگان آزاد، تمرین کردن بعضی از حرکات را صرفا برای غلبه بر موانع انجام نمی دهند.
مشخصه های ورزش پارکور
ورزش پارکور دارای دو ویژگی اصلی نظیر دویدن و سرعت می باشد. دونده با انتخاب راه مستقیم در این ورزش سعی می کند با مهارت خاصی، موانع را بردارد و از تمامی آنها عبور کند و با سلامت به مقصد برسد. یکی از نکات مهم در این فعالیت که کارایی آن را افزایش میدهد؛ دوری کردن از آسیب دیدگی های سطحی یا شدید و داشتن آگاهی از فاصله می باشد. شعار این ورزش، سالم ماندن و اجتناب از آسیب دیدگی میباشد ، یعنی می گوید که بمان و باقی بمان. کارایی حرکات در پارکور، بسیار مهم است و تنها تفاوتش با فری رانینگ، همین ویژگی می باشد.
اصطلاحات مورد استفاده در پارکور
واژه پارکور، برگرفته از یک واژه فرانسوی می باشد. دیوید بل، برای این ورزش از واژه فری رانینگ استفاده کرد و در ارتش به یک روش قدیمی اموزشی اشاره کرد. در ورزش پارکور، معنای چنین اصطلاحی، هنر جابجایی می باشد. واژه ترِیس در این ورزش، یکی از دیگر اصطلاحات قابل استفاده میباشد که هدف آن بر جای گذاشتن اثر و رد از خود میباشد و معنی این واژه در زبان عامیانه، حرکت سریع می باشد.
نکاتی در مورد فری رانینگ و پارکور
در زیر به نکات قابل توجه، پیش از انجام ورزش پارکور و فری رانینگ اشاره شده است:
- برخورداری از ماهیچه های قوی، یکی از لازمه های فری رانینگ به شمار می رود. اگر دونده از چنین خصلتی برخوردار نباشد؛ فشار زیادی به مفصل هایش وارد میشود و آن ها را دچار ساییدگی و پوکی میکند. پس ابتدا تمرینات بدن سازی را برای تقویت ماهیچه هایتان انجام دهید.
- قبل از اینکه فری رانینگ انجام دهید باید بدن خود را گرم کرده باشید و مطمئن شوید که برای انجام حرکات کششی، آماده هستید وگرنه احتمال دارد که فیبرهای عضلانی شما پاره شود.
- رعایت نکات ایمنی لازم از دیگر نکات قابل توجه در فری رانینگ به شمار می رود. علاقه و شجاعت، تنها لازمه های این ورزش نیست و اگر اصول ایمنی را رعایت نکنید؛ خسارت ها و اسیب های جبران ناپذیری به بدنتان وارد میشود.
- از دستها و زانو ها در فری رانینگ، استفاده ی بسیاری میشود؛ به این ترتیب توصیه میشود که نسبت به تقویت این قسمت ها بپردازید.
- بهتر است که در اماکن خلوت و آرام، فری رانینگ را انجام دهید بدین دلیل که اگر در اماکن شلوغ و پرهیجان، آن را انجام دهید؛ باعث حواس پرتی و بروز حادثه می شود.
مزیت های ورزش فری رانینگ
افراد ماهر در ورزش فری رانینگ بر این باورند که فرد به قدرت تشخیص و تصمیم گیری سریع نیاز دارد تا بتواند موانع را بطور سریع، پشت سر بگذارد. از مزایای انجام این تمرینات می توان به تقویت قوه تفکر فرد، افزایش اعتماد به نفس، تصمیم گیری در مواقع بحرانی و غلبه بر موانع ذهنی و جسمی اشاره کرد. پارکور کارها براساس تحقیقات انجام شده، هدایت و هیجان بیشتری در مقایسه با ژیمناست ها دارند.
گردآوری: بخش ورزش سرپوش
- 16
- 4