شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۱۰۰۹۷

آشنایی با اسکیت روی یخ (پاتیناژ) و تاریخچه ی آن

اسکیت روی یخ,پاتیناژ,پاتیناژ زناناسکیت روی یخ نام نوعی ورزش است که با کفش اسکیت روی یخ انجام می‌شود
یکی از زیباترین ورزش ها که در آن از کشش و حرکت بدن، همراه با حفظ تعادل استفاده میشود؛ اسکیت روی یخ نام دارد. در سالن های پوشیده میتوان این ورزش را انجام داد. این ورزش در پیست های باز در کشورهایی با زمستان های پربرف، نظیر کانادا و روسیه انجام می شود.

اسکیت روی یخ

ورزشی که بر روی یخ با استفاده از کفش اسکیت انجام می شود؛ اسکیت روی یخ یا پاتیناژ نام دارد. نحوه ی انجام این ورزش به دو صورت تک نفره و دونفره و گروهی می باشد. هدف از انجام اسکیت روی یخ برای حمل و نقل، سرگرمی یا بعنوان ورزش می باشد. این ورزش در کشورهای اروپایی و سردسیر بر روی یخ دریاچه و رودخانه ها صورت می پذیرد. پاتیناژ در پیست های سرباز یا سرپوشیده در اکثر نقاط دنیا در حال برگزاری می باشد.

تاریخچه اسکیت روی یخ

مردمان کشورهای هلند و انگلستان در قرن های گذشته به اسکیت روی یخ ، توجه بسیاری نشان می دادند و درواقع یکی از ورزش های مورد علاقه این دو سرزمین در زمستان به شمار می رفت. برای نخستین بار ، اسکیت روی یخ بر روی رودخانه ها، حوضچه های طبیعی و دریاچه های یخ زده به منظور سرگرمی انجام میشد ولی با گذشت زمان، خودش را در میان ورزشها جای داد. هنوز هم اطلاعات دقیقی درخصوص روند شکل گیری دقیق پاتیناژ دردست نیست، ولی باستان شناسان بر این باورند که اسکیت روی یخ گسترش جغرافیایی زیادی داشته است. پیدایش ورزش پاتیناژ بر طبق قدیمی ترین مدرک جهان، مربوط به یک راهب اهل کانتربوری به نام ویلیام فیتز استفن بود که بین سال های ۱۱۷۵ تا ۱۱۱۸ در لندن می زیست.

تاریخچه اسکیت روی یخ در ایران

حدود ۵۰ سال قبل ، یعنی در اوایل دهه ۵۰ اسکیت روی یخ به ایران وارد شد. نخستین سالن پاتیناژ، پس از ورود این وررزش به ایران و برگزاری مسابقات آسیایی ۱۳۵۷ در ایران تأسیس شد و مسابقات آسیایی در این سالن، برگزار شد. بانوان ایرانی در ابتدا از این رشته استقبال کردند. ورزش اسکیت روی یخ به دلیل محدودیت های ورزش بانوان در ایران و لاکچری قلم داد شدن این رشته، پس از انقلاب ۵۷ در ایران موردتوجه قرار نگرفت و به دلیل هزینه های بالای نگهداری سالن اسکیت پاتیناژ، پس از گذشت دو الی سه سال، این سالن دچار تغییراتی کاربری شد و کاربرد خود را در رشته های دیگر، نشان داد. این رشته با بهبود وضعیت اقتصادی ایران در دهه ۸۰ شمسی، مجددا در باشگاه قصر یخ پاتیناژ مجددا برگزار شد. در سال های بعد بر تعداد علاقمندان این رشته در ایران افزوده شد.

تاریخچه اسکیت روی یخ,ورزش پاتیناژ,عکس پاتیناژپاتیناژ نام دیگر اسکیت روی یخ میباشد

انواع اسکیت روی یخ

>> پاتیناژ نمایشی یا Figure Skating:

افراد در ورزش اسکیت روی یخ به انجام حرکات پرشی، سرعتی و تعادلی به صورت تک، دو نفره یا گروهی می پردازند و معمولاً با یک قطعه موسیقی مناسب، این حرکات را انجام میدهند.

>> هاکی روی یخ یا Ice hockey:

یکی از ورزش های تیمی به نام هاکی روی یخ میباشد که اعضای هر تیم با کمک چوبدستی هایی با لبه برگشته می کوشند تا یک گوی مخصوص را وارد دروازه حریف کنند. نحوه ی ساخت چوبدستی های این ورزش متناسب با راست دست یا چپ دست بودن بازیکن است.

>> پاتیناژ سرعتی یا Speed skating:

شرکت کنندگان در ورزش پاتیناژ سرعتی باید با سرعت زیادی، مسافت مشخصی را طی کنند.

>> پاتیناژ نوردیک یا Tour skating:

با توجه به هیجان انگیز بودن پاتیناژ نوردیک، شرکت کنندگان بر روی یخ های طبیعی، یک مسافت خیلی طولانی را سپری می کنند و زمان در این نوع ورزش، بدون کاربرد است.

>> رینگیت:

از رشته های جذاب و دوست داشتنی در پاتیناژ که تلفیق هاکی و بسکتبال است، می توان به رینگیت اشاره کرد. شرکت کنندگان این نوع مسابقه، خانم‌ها هستند.

نحوه استفاده از کفش های پاتیناژ

امروزه تیغه های جلویی کفش پاتیناژ برای کنترل حرکات و سرعت بخشیدن به آن در اسکیت پاتیناژ، به سمت جلو خم شده است تا حرکت ورزشکار، بهبود یابد. جنس زیر کفش، از تیغه فولادی است که حرکت این تیغه به سمت اطراف، با کم ترین اصطکاک ایجاد شده با یخ می باشد. چنانچه ورزشکار به میزان کمی، این تیغه را در یخ فشار دهد، تأثير به سزایی در حفظ بهتر اصطکاک و کنترل حرکات دارد. ورزشکار باید برای سرعت بخشیدن به حرکات و استفاده از نیروی جاذبه برای کنترل آنها ، به حرکت بر روی لبه تیغه اقدام کند و با خم کردن زانویش، بدنش را در زاویه ای مناسب قرار دهد. ورزشکار باید تیغه جلویی کفش را برای شتاب بیشتر، بر روی یخ فشار دهد تا یخ بریده شود. اسکیت باز با انجام این کار، با شتاب به سمت جلو هل داده میشود.

خطرات احتمالی ورزش اسکیت روی یخ

یکی از ورزش هایی که خطرات بسیاری را بهمراه دارد اسکیت روی یخ یا پاتیناژ می باشد و چنانچه فرد در این زمینه تجربه ی کافی نداشته باشد، احتمال خطرات جبران ناپذیری را برای او به همراه دارد. یکی از شایع ترین خطراتی که امکان دارد برای اسکیت باز اتفاق بیفتد، سقوط بر روی یخ میباشد. سقوط بر روی یخ به عواملی نظیر کیفیت یخ، تجربه و مهارت بالای او و سرعت اسکیت باز بستگی دارد. میزان آسیب دیدگی در این حالت خیلی کم تر است اما باز هم امکان دارد صدماتی به اسکیت باز وارد شود.

پاتیناژ سرعتی,اسکیت روی یخ,عکس پاتیناژدر کف کفش اسکیت روی یخ از یک تیغه فولادی استفاده شده است

گاهی اوقات امکان دارد با رخ دادن یک اتفاق، اسکیت باز از روی یخ به داخل آب بسیار سرد پرتاب شود که این اتفاق جزء وحشتناک ترین اتفاقاتی است که امکان دارد رخ دهد و به دلیل این که شوکی ممکن است بر بدن وارد شود، مرگ یا آسیب دیدگی خیلی شدید در انسان را بهمراه دارد؛ زمانیکه این اتفاق رخ میدهد بیرون آمدن از آب یک کار بسیار دشوار است، یه این دلیل که کفش های اسکیت وقتی خیس می شوند بسیار وزن سنگینی پیدا می کنند و باعث میشوند که فرد به درون آب کشیده شود. یا این که لبه های یخ بتدریج می شکند و کفش ها به دلیل خیسی سنگین میشوند و شخص را به زیر آب می کشند.

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش