مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۳۱

آشنایی با پاورلیفتینگ و حرکات مربوط به آن

پاورلیفتینگ,مسابقات پاورلیفتینگ,پاورلیفتینگ کارپاورلیفتینگ از سه حرکت اسکات، پرس سینه و ددلیفت تشکیل شده است
نوعی وزنه برداری قدرتی به نام پاورلیفتینگ وجود دارد که در بین رشته های ورزشی و بدنسازی از محبوبیت زیادی برخوردارست. به این دلیل به آن وزنه برداری قدرتی می گویند که شبیه به وزنه برداری است. این ورزش شامل سه حرکت، مشابه وزنه برداری است. در این مطلب از سرپوش با ورزش پاورلیفتینگ آشنا خواهید شد.

پاورلیفتینگ

به یک ورزش رقابتی که شامل سه حرکت پرس سینه، اسکوات و حرکت ددلیفت است و بر روی بلند کردن وزنه با هالتر، تمرکز دارد؛ پاورلیفتینگ می گویند. بهترین روش افزایش حجم و قدرت، پاورلیفتینگ است. پاورلیفتینگ میتواند برای مبتدی ها و حرفه ای ها به عنوان ورزشی فوق العاده محسوب شود. پاورلیفتینگ با هدف افزایش قدرت حداکثری بوجود آمد، بنابراین برنامه ای که برای پاورلیفترها تعیین میشود باید بتواند قدرت عضلانی را افزایش دهد.

تاریخچه پاور لیفتینگ

از سال ۱۹۷۳ رشته پاورلیفتینگ، فدراسیون بین المللی مستقل دارد ولی این رشته زودتر از این موعد یعنی دوران یونان باستان و ایران باستان بوجود آمد و محبوبیت بسیاری داشت. درواقع برای نخستین بار در یونان باستان، ایده پاورلیفتینگ مطرح شد؛ به این دلیل که مردان، سنگ های سنگین را برای اثبات قدرت و مردانگی خود بلند می کردند. مردی قوی تر محسوب میشد که بتواند سنگ سنگین تری را بلند کند. محبوبیت این مسابقه ها و نمایش ها از زمان قدیم، بسیار زیاد بود اما وزنه برداری و لیفت در سال ۱۸۹۶ رسماً به بازی های المپیک اضافه شد.

در دهه ۱۹۵۰ پاور لیفتینگ، به صورت مدرن در انگلستان و ایالات شکل گرفت. کشورهایی که مسابقات پاورلیفتینگ را به صورت حرفه ای برگزار می کنند؛ شامل سوئد، ایالات متحده ، انگلستان، کانادا و بعضی کشورهای اروپای شرقی هستند. فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ که مخفف آن IPF است، مسئولیت برگزاری مسابقات این ورزش را برعهده دارند.

حرکات مربوط به ورزش پاورلیفتینگ

حرکات مربوط به ورزش پاورلیفتینگ عبارتند از:

* اسکات:

نحوه ی انجام حرکت اسکات یا اسکوات به این صورت است که ورزشکار با قرار دادن هالتر در پشت گردن خود، یک بار می نشیند و مجددا برمی خیزد. تمام عضلات بدن در این حرکت، درگیر می شوند؛ بدین جهت از این حرکت، تحت عنوان مادر کار با وزنه یاد می کنند.

* پرس سینه:

یکی دیگر از حرکات پاورلیفتینگ به نام پرس سینه است. درواقع پاورلیفتر بر روی نیمکتی دراز میکشد که مربوط به پرس سینه است. سپس هالتر تعبیه شده بر روی پایه های مخصوصش را تا نزدیک سطح سینه می آورد و مجددا آن را به جای قبلی اش برمیگرداند.

* ددلیفت:

ددلیفت نیز از دیگر حرکات پاورلیفتینگ به شمار میرود که ورزشکار با خم شدن از ناحیه باسن، هالتر را از روی زمین بلند می کند و آن را تا سطح زانویش بالا می آورد.

مسابقات پاورلیفتینگ

رقبا قدرت خود را در مسابقات پاورلیفتینگ، در پرس سینه، اسکوات و ددلیفت به نمایش می گذارند. از صفحات وزنه ای، در هر بار لیفت کردن با هالتر استفاده می شود. یکی از کارهای پاورلیفترها در هرروز اینست که حداکثر سه نوبت وزنه می زنند. لیفترها تمام سه حرکت( پرس سینه، اسکوات و ددلیفت) را در طول یک مسابقه در روز، سه نوبت انجام می دهند.

پاورلیفتینگ,لباس پاورلیفتینگ,انواع پاورلیفتینگپاورلیفتینگ یک ورزش قدرتی است که شباهت‌هایی با ورزش وزنه‌برداری دارد

هر لیفتر می تواند هر حرکت را ۳ مرتبه وزنه بزند، که مجموعا به آن ها ۹ تکرار داده می شود. بیشترین وزنه ای که ورزشکار در پایان مسابقه، در هر ۳ حرکت لیفت کرده را جمع می کنند تا برای هر سه حرکت بتوانند مجموع رکوردش را حساب کنند. فردی برنده می شود که بتواند امتیاز بیشتری را در رده وزنی خود کسب کند. معمولاً طبقه بندی تمام رقبا در گروه‌های وزنی بر اساس جنس و وزن می باشد.

انواع پاورلیفتینگ

پاورلیفتینگ« کلاسیک» به پاورلیفتینگ سبک بدون تجهیزات اطلاق می شود. در صورت استفاده از تجهیزات مخصوص، شامل سوت اسکوات، سوت سینه و زانوبند، به آن پاورلیفتینگ با لوازم می گویند. سبک های مختلفی از پاورلیفتینگ وجود دارد ولی سبک IPF( مخفف فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ) به عنوان معتبرترین سبکی شناخته میشود که توسط وادا و ای او سی تائید شده است.

معمولاً از وزنه های آزاد مثل هالتر و دمبل برای تقویت پاورلیفتینگ و افزایش قدرت استفاده میشود و حرکات پرسی بهمراه تمرینات چند مفصلی، بسیار مهم هستند که از این حرکات می توان به پرس سرشانه، پرس سینه و… اشاره کرد.

تجهیزات پاورلیفتینگ

در سراسر دنیا مجموعه ها و شرکتهای زیادی، اقدام به تولید تجهیزات و لوازم ورزشی می کنند. این تولید کننده سال هاست که تجارت خود را به دلیل محبوبیت و جامعه آماری پاورلیفتینگ، به این بخش انتقال داده است. تجهیزات و لوازم تولید شده در این زمینه از تنوع بالایی برخوردار است؛ بگونه ای که هر پاورلیفتیر ترغیب میشود که از آنها استفاده کند ولی استفاده از هر نوع تجهیزاتی صحیح نیست، بدین دلیل که آسیب دیدگی های شدیدی را بهمراه دارد.

درواقع سلامتی به عنوان مهم ترین دلیل ورزش کردن محسوب میشود که اهمیت بسیاری برای فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ دارد، برای استفاده از تجهیزات، قوانینی وضع شده است. در رقابت های پاورلیفتینگ و پرس سینه، یکسری محدودیت هایی برای ورزشکاران در نظر گرفته شده است. ورزشکاران نباید از هر نوع تجهیزاتی استفاده کنند. یک پاورلیفتر صرفا می تواند از تجهیزاتی که کمیته فنی فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ تائید کرده است؛ استفاده کند. کمیته فنی، چنین تجهیزاتی را با نام لیست تجهیزات تائید شده منتشر می کند.

لباس پاورلیفتینگ

طراحی لباس پاورلیفتینگ به دو صورت حمایت کننده و ساده می باشد. لباس‌های حمایت کننده، لباس هایی هستند از جانب شرکتهای معتبری تائید شده که می توان در مسابقات Powerlifting و پرس سینه با تاییدیه کمیته فنی مسابقات از آن ها استفاده کرد اما لباس‌های ساده به دوبنده ورزشی شباهت دارند که در مسابقات می توان از آن استفاده کرد و نیازی نیست که کمیته فنی مسابقات، آن ها را تأیید کند.

لباس پاورلیفتینگ باید به گونه ای باشد که دقیقا اندازه تن ورزشکار است و درواقع به صورت یک تکه و تک لایه و فاقد هر گونه وصله باشد و شل نباشد و روی شانه های ورزشکار توسط آستین لباس بطور کامل پوشیده شود. ورزشکار میتواند این لباس را به رنگ دلخواهش در مسابقات استفاده کند و چنانچه بر روی لباس، علامت و نشانه هایی از قبیل نام ورزشکار، ملیت، و یا اسپانسر مالی وجود داشته باشد؛ اشکالی ندارد.

فدراسیون ها و تشکل های جهانی پاورلیفتینگ

تشکل ها و فدراسیون های فراوانی در سرتاسر دنیا، مشغول به فعالیت در پاورلیفتینگ هستند. قوانین و سیاست های مخصوصی برای هر کدام از تشکل ها تعيين شده است ولی همه ی آن ها در تلاشند تا پاورلیفتینگ را توسعه و گسترش دهند. ورزشکاران با حمایت از یک تشکل می خواهند جایگاه بهتری به این ورزش بدهند.

فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ در سراسر دنیا، به عنوان بزرگ ترين نهاد و مرجع حاکم بر پاورلیفتینگ شناخته میشود. فدراسیون بین المللی پاورلیفتینگ در بین دیگر تشکل ها با بیشترین عضو، تبدیل به محبوب ترین فدراسیون در این ورزش شده است. لازم به ذکر است که فدراسیون پاورلیفتینگ ایالات متحده در ۵۰ ایالت این کشور، زیر نظر IPF حضور دارد.

ورزش پاورلیفتینگ,فواید پاورلیفتینگ,مسابقات پاورلیفتینگوزنه‌برداری قدرتی نام دیگر پاورلیفتینگ است

نکات مهم و موارد احتیاط در پاورلیفتینگ

>> اگر طبق برنامه و متناسب با توان بدنی و شرایط بدنی خود، تمرینات پاورلیفتینگ و کار با وزنه را انجام ندهید و از متخصصان و مربیان مربوط به این رشته مشورت نگیرید؛ احتمالا بر مفاصل و عضلات شما آسیب جدی وارد میشود. از آسیب های ورزش های قدرتی می توان به مچ درد، زانو درد، کمر درد، گرفتگی، کشیدگی و پارگی عظلات و تاندونها اشاره کرد.

>> بدن سازان و پاورلیفتر ها باید حتماً استراحت و ریکاوری داشته باشند. بدن شما باید استراحت کند تا بتواند خود را از نو بسازد، عضلاتتان رشد کند و در نتیجه توانایی های قدرتی شما زیاد شود. شما باید حداقل ۱ شبانه روز، در ازای تمرین دادن به هر گروه عضلانی استراحت کنید و علاوه‌براین ۶- ۸ ساعت خواب شبانه داشته باشید.

مقایسه پاورلیفتینگ و بدنسازی

دو ورزشی که به هم شباهت دارند ولی در عین حال، متفاوت هستند؛ پاورلیفتینگ و بدنسازی می باشد. این دو ورزش با استفاده از هالتر، دمبل و سایر تجهیزات مقاومتی، متکی بر تمرینات مقاومتی هستند. با این حال، تمرین با وزنه برای هر ورزشی با هدفی متفاوت، ایجاد شده است که همین امر باعث شده تا در برنامه های تمرینی، تفاوت اساسی داشته باشند. این دو ورزش در عین حال که مشابه هم هستند؛ تفاوتهایی از نظر اهداف، نوع رقابت و عملکرد ورزش ها با یکدیگر دارند.

تمرکز پاور لیفتینگ بر حداکثر قدرت در سه حرکت با هالتر سنگین میباشد در حالیکه بدنسازی، توده عضلانی را به حداکثر می رساند و چربی بدن را بطور فوق العاده ای کاهش می دهد.

فواید پاورلیفتینگ و بدنسازی برای سلامتی، بسیار زیاد است اما بهتر است بدانید که این ورزش ها دارای معایبی نیز می باشند که در سطح حرفه ای و رقابتی اتفاق می افتند. با این حال، درصورت قرار دادن تمرینات پاورلیفتینگ یا بدنسازی در یک روال تناسب اندام متعادل، میتوانید به مزایای آن دست یابید و به بهبود قدرت و تناسب اندام کلی خود کمک کنید.

فواید پاورلیفتینگ

به هنر مبارزه قدرت محض انسان با نیروی جاذبه زمین، پاورلیفتینگ می گویند.

- بهبود قدرت و تقویت کامل عضلات:

پاورلیفتینگ، موجب تقویت عضلات پائین تنه، پشت و بالاتنه بدن انسان میشود. تقریباً یک تمرین پاورلیفتینگ به تقویت همه عضلات بدن کمک میکند. عضلات پا و سرینی برطبق مطالعات در حرکت اسکات نسبت به سایر تمرینات، بیشتر تحت فشار قرار می گیرند. حرکت ددلیفت به تقویت کمر و پای پاورلیفتر کمک میکند. پرس سینه نیز موجب تقویت اکثر عضلات بالاتنه میشود.

- افزایش در قدرت بیشینه:

پاورلیفتینگ به شما کمک می کند تا وزنه زدن خود را افزایش دهید. بنابراین میتوانید بدن خود را با داشتن یک برنامه تمرینی مناسب برای پائین تنه و بالاتنه، در دامنه حرکتی مختلف تقویت کنید. پس علاوه بر افزایش قدرت بدنی خود در سالن ورزشی می توانید قدرت بدنیتان را در زندگی روزمره افزایش دهید.

- تاثیرات مثبت روی روحیه:

با اینکه گاهی اوقات محرک اصلی شما برای تمرین پاورلیفتینگ، بهبود سلامتی کلی بدن یا ظاهر بدنی نیست اما این ورزش دارای چنین فوایدی می باشد. همچنین با توجه به اینکه پاور لیفتینگ، به عنوان یک ورزش با اهداف بلند مدت محسوب میشود؛ به صبوری زیاد، نیاز دارد و موجب افزایش قدرت روحی شما می گردد.

انگیزه همه افراد، این نیست که تعداد وزنه ای که بلند می کنند؛ افزایش یابد. با این حال، اگر از پیشرفت قابل توجه در یک فعالیت، لذت می برید؛ توصیه میشود که پاورلیفتینگ انجام دهید.

- سلامت اسکلتی و دوری از پوکی استخوان:

نزدیک به ۳۵ درصد از ایرانیان براساس آمار های سال ۱۳۹۰، بیماری پوکی استخوان دارند. خوشبختانه تمرینات سنگین، قدرتی و مقاومتی، موجب مبارزه با بیماری پوکی استخوان میشود. تمرینات پاورلیفتینگ براساس ادعای محققین، به افزایش تراکم مواد معدنی در استخوان کمک میکنند. پاورلیفتینگ با افزایش قدرت و توده استخوانی، به صورت کاملاً محسوس به کاهش پوکی استخوان کمک میکند. تمرینات پاورلیفتینگ از پیری جلوگیری میکند.

- مشخص بودن هدف:

یکی از نقاط مثبت پاورلیفتینگ اینست که شما یک هدف کاملاً واضح و روشن برای رسیدن به موفقیت دارید! در حالی که این هدف در سایر رشته ها مشخص نیست. وزنه برداری قدرتی با اهدافی همچون افزایش اسکات، لیفت و پرس سینه بوجود آمد. این هدف کاملاً دقیق بوده و شما میتوانید تا رسیدن به هدف و یا مسابقه در هر ماه، آنرا اندازه‌گیری کنید.

مسابقات پاورلیفتینگ,تفاوت پاورلیفتینگ و بدنسازی,پاورلیفتینگ کارپاورلیفتینگ و بدنسازی هر دو ورزش‌هایی مشابه و در عین حال متفاوتی هستند

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش