شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۸۰۰۰۳۹

سنگ‌ نوردی چیست؟

سنگ‌ نوردی,سنگ‌ نوردی چیست,سنگ‌ نوردی بانوان

در تمام ادوار تاریخ نام زنان موفقی بر جا مانده که فعالیت بزرگ یا منحصربه‌فردی انجام داده‌اند. در این میان باید به ورزشکارانی اشاره کرد که سال‌ها تلاش می‌کنند و بدون وقفه در مسیر رسیدن به اهداف خود استوار می‌مانند تا در نهایت به جایگاهی دست بیابند که ارزش واقعی آنها را نمایان می‌کند.

آنها با قدرت اراده و عدم تسلیم شدن در برابر موانع متنوعی که در راه رسیدن به اهدافشان دارند چنان بی‌تابانه به سوی قله پیروزی می‌روند که کاری جز تحسین و احترام برای دیگران بر جا نمی‌گذارند.

در میان تمام نام‌آشناهای ورزش ایران به سراغ دختران سنگ‌نوردمان رفته‌ایم؛ جوانان پر شوری که با دستان قدرتمند خود و ذهنی که کاملا تحت سلطه‌شان است، تخته‌سنگ‌های رفیع را در می‌نوردند و به قدرت اراده معنایی تازه می‌بخشند.

پیش از معرفی شماری از دختران موفق در رشته‌ سنگ‌نوردی ایران شاید بد نباشد به طور مختصر این رشته ورزشی را معرفی کنم.

سنگ‌ نوردی چیست؟

«سنگ‌نوردی» که با عنوان «صخره‌نوردی» نیز آن را می‌شناسند نوعی فعالیت ورزشی است که فرد با استفاده از طناب و ابزار فنی مخصوص روی صخره‌های طبیعی یا دیواره‌های سالنی به صورت عمودی یا افقی حرکت می‌کند.

این رشته‌ی ورزشی چندان آسان نیست اما جالب است بدانید به آمادگی جسمانی خاصی هم نیاز ندارد. یعنی اگر تاکنون ورزشی انجام نداده‌اید، این امر مانع از شروع فعالیت در رشته سنگ‌نوردی نخواهد شد. اگرچه به گفته قهرمانان این رشته، اگر فرد با آمادگی جسمانی کافی قدم در این راه بگذارد با آسیب‌های جسمانی کمتری مواجه خواهد شد. ژیمناستیک یکی از بهترین پیش‌نیازها برای سنگ‌نوردی محسوب می‌شود.

علاقه‌مند این رشته باید در سالن‌های ورزشی و تحت‌نظر مستقیم مربیان کارآزموده اصول کار را بیاموزد و تمرینات خود را آغاز کند. پس از اینکه ورزشکار به درجه‌ای از آمادگی رسید که مربی آن را تایید می‌کرد، تمرین در صخره‌های طبیعی آغاز می‌شود.

سه رشته‌ی اصلی صعودهای ورزشی به شرح زیر هستند:

سرطناب: سرطناب یا «سختی مسیر» عمده‌ترین رشته‌ی سنگ نوردی سالنی است. در این رشته فرد مسیری روی دیواره بلند را صعود می‌کند و حین صعود، طناب متصل به هارنس (صندلی صعود) را یک به یک در حمایت‌های میانی (اسلینگ) می‌اندازد. امتیاز فرد با تعداد گیره‌هایی که گرفته‌است مشخص می‌شود.

سرعت: در رشته‌ی سرعت، فرد مسیر سرعت استاندارد تعیین شده توسط فدراسیون جهانی روی دیواره‌ی ۱۵ متری را با حمایت از بالا به سرعت صعود می‌کند. رکورد جهانی در قسمت مردان در حال حاضر ۵٫۶۸ ثانیه است.

بولدرینگ (Bouldering) : همانند بولدرینگ طبیعی، فرد مسیرهای کوتاه و مهارتی را روی دیواره صعود می‌کند. حمایت با طناب انجام نمی‌شود و صعود کننده روی تشک می‌افتد. در رقابت‌های بولدرینگ، بر خلاف سرطناب، فرد می‌تواند بیشتر از یک تلاش روی مسیر داشته باشد. امتیاز فرد با تعداد مسیرهای کامل شده و تعداد تلاش‌های لازم مشخص می‌شود.

سنگ‌نوردی در عین حال که بسیار مهیج به‌نظر می‌رسد، می‌تواند خطرناک هم باشد. به همین خاطر به تجهیزات ویژه‌ای نیازمند است. از جمله می‌توان به کتانی و لباس سنگ‌نوردی، طناب صخره نوردی، صندلی صعود (Harness)، کیسه پودر، هشت فرود (Figure 8)، کارابین (Carabin)، کلاه و … اشاره کرد. تهیه این وسایل و تجهیزات هزینه‌های زیادی در بر دارد اما اگر عاشق صخره‌نوردی باشید، بدون شک قیمت‌های بالای وسایل نمی‌تواند مانع از ادامه فعالیت‌هایتان شود.

به دنبال نظرسنجی‌های صورت گرفته از دختران سنگ‌نورد ایران، تفاوت ویژه‌ای بین سنگ‌نوردی خانم‌ها و آقایان وجود ندارد. البته مردان حضور پررنگ‌تری در این رشته دارند مسابقات خانم‌ها اغلب تحت پوشش خبری قرار نمی‌گیرد. به همین خاطر است که بسیاری از مردم نمی‌دانند دختران ایرانی‌ هم سنگ‌نوردی می‌کنند! اما مانع خاصی هم برای آنها وجود ندارد.

البته برخی از ورزشکاران معتقدند ورزش بانوان در ایران به اندازه‌ی آقایان جدی گرفته نمی‌شود و این سایه تفاوت را می‌توان بر ورزش صخره‌نوردی هم به وضوح دید.

به گفته‌ی دختران سنگ‌نورد ایران هزینه‌های این ورزش بسیار زیاد است و شاید به همین خاطر است که کمتر کسی سراغ این رشته می‌رود. البته در برخی شهرها همچون شیراز برای ورزشکارانی که عضو تیم استان باشند، ورود و تمرین در باشگاه کاملا رایگان است. هزینه‌های ثبت‌نام در تهران، بسته به مربی و باشگاه متفاوت و بالاتر از شهرستان‌هاست.

اما برای آغاز سنگ‌نوردی باید دست‌کم دو تا ۳ میلیون تومان هزینه کرد. ورزشکاران این رشته باید هر سه ماه یک بار کفش‌های خود را عوض کنند که قیمت این کفش‌ها حداقل یک میلیون تومان است.

از مشکلات این رشته در ایران این است که مسئولین این رشته ورزشی حمایت کاملی از ورزشکاران ندارند، بودجه‌ مشخصی برای اعزام قهرمانان برای مسابقات جهانی تعریف نشده، هر سال تعداد محدودی ورزشکار برای مسابقات اعزام می‌شوند که این امر می‌تواند انگیزه بقیه افراد را کاهش دهد و از همه مهم تر اینکه امکانات کافی برای تمرین ورزشکاران در شهرهای مختلف کشور وجود ندارد.

در تهران، کرمان، زنجان، نیشابور، اهواز و شهرهای محدودی دیواره سرعت وجود دارد. در شهرستان‌ها، سانس‌های استفاده از سالن برای تمرین بانوان نسبت به اقایان بسیار کمتر است.

از نظر بودجه حتی در بسیاری موارد هزینه شرکت در مسابقات را خود ورزشکار تامین می‌کند. فردی همچون خانم فرناز اسماعیلی زاده، یکی از اعضای تیم ملی بعد از ۱۷ سال ورزش قهرمانی از هیچ‌گونه پشتوانه مالی برخوردار نیست و برای شرکت در مسابقات برون مرزی از سال ۲۰۱۳ به دنبال یافتن حامی مالی است. این در حالیست که در دیگر کشورهای جهان اسپانسرهایی وجود دارند که اعضای تیم ملی را حمایت مالی می‌کنند.

اینها تنها گوشه‌ای از صحبت‌های زنان قهرمان سنگ‌نوردی ایران است که اگر بیشتر مورد توجه مسئولین یا سرمایه‌گذارهای مالی قرار بگیرند، بدون شک برای کشور عزیزمان افتخارات بیشتری خواهند آفرید.

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش