مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۶۸

معرفی سبک شوتوکان و تاریخچه ی آن

شوتوکان,شوتوکان کاراته,شوتوکان چیستسبک شوتوکان، توسط گیچین فوناکوشی ارائه شد
سبک های بسیار گوناگونی از کاراته وجود دارد که از محبوب ترین و کاربردی ترین سبک های ورزش رزمی کاراته، می توان به شوتوکان کاراته اشاره کرد. این سبک از کاراته، محبوبیت بسیاری در ایران دارد. در این مطلب از سرپوش با سبک شوتوکان بیشتر آشنا خواهید شد.

شوتوکان

یکی از سبک هایی که بزرگترین استادان کاراته، آنرا طراحی کرد؛ سبک شوتوکان کاراته نام دارد. گیچین فوناکوشی، موفق به ابداع سبک شوتوکان کاراته برای نخستین بار شد که به عنوان یکی از بهترین استاد های کاراته شناخته میشد. او متولد سال ۱۸۶۸ میلادی، در شوری اکیناوا می باشد. این استاد بزرگ، توانست سبک های مختلفی را از آن خود کند اما شوتوکان کاراته از دیدگاه برخی از افراد، مهم ترین سبک بجامانده از گیچین فوناکوشی می باشد.

نام شوتوکان، از زبان شرقی می آید و متشکل از دو بخش است؛ به این صورت که شوتو اولین بخش آن میباشد و به معنای موج های کاج است. همچنین کان، دومین بخش دوم آن میباشد که به معنای خانه است. در نتیجه، شوتوکان در زبان فارسی، به معنای خانه موج های کاج است.

تاریخچه شوتوکان

گیچین فوناکوشی به ورزش های رزمی، از دوران کودکی علاقه داشت و هنر رزمی شورین ریو را زیر نظر استاد آنکو ایتوسو، یاد گرفت. از بزرگ ترين استادان هنر های رزمی در تاریخ جهان می توان به آنکو ایتوسو اشاره کرد.

گیچین فوناکوشی، پس از یادگیری چندین هنر رزمی، آن ها را با هم ترکیب کرد و به معرفی سبک شوتوکان کاراته پرداخت. پس از این که سبک شوتوکان کاراته توسط گیچین فوناکوشی معرفی شد وی در تلاش برای معرفی این سبک به افراد مختلف و اموزش آن به شاگردان بیشتر بود و در نهایت توانست کمک بسیار زیادی به محبوبیت شوتوکان کاراته بکند.

سبک شوتوکان کاراته، در نسل های دیگر فوناکوشی تداوم یافت و تحت نظر افراد دیگر ، به اندازه ای تغيير کرد که به شکل شوتوکان کاراته امروزی در بیاید. سبک شوتوکان کاراته توانست به صورت هم زمان، سرعت و قدرت را درون خود جای دهد. هدف شوتوکان کاراته برطبق گفته ی گیچین فوناکوشی، ضربه زدن به حریف و پیروزی نیست بلکه میخواهد شخصیت رزمی کار را کامل کند.

شوتوکان در ایران

از اصیل ترین سبک های کاراته در ژاپن و جهان و همچنین از سبک های فعال کاراته در ایران میتوان به سبک شوتوکان اشاره کرد که دارای شاخه های متعددیست؛ تاکنون در فدراسیون کاراته ایران، ۹ شاخه متفاوت از سبک شوتوکان ثبت شده است که دارای مجوز رسمی فعالیت می باشند.

ویژگی های سبک شوتوکان کاراته

سبک های متفاوتی از کاراته وجود دارد که کاربرد هر کدام از آن ها، متفاوت است. به عنوان مثال ، برخی از سبک ها قابلیت نمایشی دارند ولی کاربرد برخی دیگر برای مبارزه است. یکی از سبک های کاراته به نام کاراته شوتوکان می باشد که برای مبارزه مورد استفاده قرار می گیرد. البته امکان اجرای شوتوکان کاراته به صورت نمایشی وجود دارد تا عموم مردم با آن اشنا شوند.

شوتوکان,ویژگی های سبک شوتوکان کاراته,شوتوکان چیستسبک کاراته شوتوکان، از سخت ترین سبک های مبارزه به شمار می آید

شوتوکان کاراته بر شکست خوردن هر چه سریعتر حریف و اتمام مبارزه تأکید دارد. سبک شوتوکان، به عنوان یک سبک ضربه ای محسوب میشود. رزمی کار در این سبک می تواند ضربات حریف را با استفاده از فنون و اصول کاراته، دفع کند و از خودش دفاع کند. این سبک که دارای طرفداران زیادی است؛ از بهترین سبک های مبارزه ای در جهان به شمار می رود.

مهم ترین ویژگی سبک شوتوکان کاراته، اینست که رزمی کار باید تا حد ممکن، نه به خود و نه به حریفش صدمه بزند. فنون رزمی مورد استفاده در شوتوکان کاراته، آسیبی به حریف وارد نمی کنند یا این که حداقل اسیب را به او وارد می کنند.

تمرینات کاراته شوتوکان

شما باید در تمرینات کاراته شوتوکان از حرکات ابتدایی اموزش شروع کنید. این سبک ضربه ای به هنرجویان، نحوه ی دفاع از خودشان با استفاده از اصول، کاتا، کومیته دربرابر حریف را یاد می دهد. تمرکز سبک شوتوکان بر روی ضربات قوی، ایستادن های طولانی مدت و بسیاری از تکنیک های متنوع دیگر می باشد. هدف از طراحی بیشتر تکنیک های کاراته شوتوکان برای جلوگیری از صدمه و پایان دادن سریع به مبارزه است ولی برخی از مبارزان سطح بالای شوتوکان، نسبت به یادگیری بعضی از تکنیک های گلاویزی و جوجیتسو اقدام میکنند.

شاید تصور برخی از افراد اینست که درجه سختی تمام فنون و سبک های رزمی، یکسان است ولی چنین نیست. کاراته شوتوکان، از سخت ترین سبک های رزمی به شمار می رود؛ به این دلیل که شخص رزمی کار با استفاده از این سبک، نحوه ی مبارزه را اموزش می بیند. در سبک شوتوکان کاراته به رزمی کاران، اموزش هایی می‌دهند که از آن ها می توان به ایستادن های طولانی مدت، دفع حملات خطرناک و سنگین و ضربه های سنگین به حریف اشاره کرد.

اهمیت نظم درکاراته سبک شوتوکان

در کلاسهای کاراته، نظم دارای اصالت و ریشه عمیق می باشد. رعایت نظم به معنای اطاعت از قانون است؛ به همین خاطر، باتوجه به استاندارد سازمان جهانی کن شین کان کاراته ژاپن، کلیه اسامی و تمرینات انجام می گیرد.

احترام بعنوان زیر بنا و مکمل انظباط در نظر گرفته شده است. احترام به درجات بالا و مربی در کاراته از اهمیت ویژه ای برخوردارست، حتی کسی که لباس کاراته ( گی) را یک روز زودتر بپوشد؛ بایستی از طرف کسانی مورد احترام قرار گیرد که بعد از او آمده اند. ترتیب درجه بندی و کمربند ها باتوجه به اصل احترام و توجیه سابقه کاراته می باشد. از این رو یک کمربند زرد باید حتماً به سبز و سبز به قهوه ای والی آخر …. احترام بگذارند.

معرفی سبک شوتوکان کاراته,تاریخچه سبک شوتوکان,شوتوکان در ایرانشوتوکان یک سبک پویا و بی هوازی کاراته است

رزمی کاران مشهور شوتوکان

> گیچین فوناکوشی( Gichin Funakoshi):

بنیانگذار سبک شوتوکان کاراته، فوناکوشی نام داشت.

> یوشیتاکا فوناکوشی( Yoshitaka Funakoshi):

یوشیتاکا فوناکوشی به عنوان سومین پسر گیچین فوناکوشی محسوب میشد که پس از یادگیری هنر پدرش و منحصر به فرد ساختن این سبک توانست، دوباره آن را بازسازی کند. تنها مواردی که او مطرح کرد شامل ضربات پای بالاتر و حالت های ایستادن پائین تر بود.

> لیوتو ماچیدا( Lyoto Machida):

پسر یوشیزو ماچیدا، لیوتو ماچیدا نام داشت. وی برای این که به مردم جهان ثابت کند که شوتوکان در مسابقات UFC از طریق موفقیت هایش چه تاثیراتی دارد؛ کارهایی زیادی انجام داد. ماچیدا بخاطر توانایی اش در ضرباتی که قبل از تشخیص فرد مقابل اعمال می کرد؛ مشهور شد. از او به عنوان فایتری با استقامت و بسیار تکنیکی یاد میکنند.

> ( Yoshizo Machida)

یوشیزو ماچیدا به عنوان استاد شوتوکان کاراته و پدر فایتر UFCمعرفی شده بود.

شوتوکان چیست,شوتوکان کاراته,معرفی سبک شوتوکان کاراتهسبک شوتوکان کاراته، در نسل های دیگر فوناکوشی ادامه پیدا کرد

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش