رشته اسکیت برد
با استفاده از تخته های ۷ لایه، تخته اسکیت برد را می سازند و جنس روکشی آن از پلی اورتان است. اتصال چرخ ها در قسمت زیرین آن توسط فریم ها به تخته می باشد. اسکیت بازان، تخته را برای حرکت دادن با یک پا کنترل می کنند و بر روی زمین با پای دیگرشان برای به حرکت درآوردن چرخ های اسکیت به سمت جلو فشار وارد میکنند. اسکیت بازان میتوانند بدون پا زدن با ایستادن روی تخته اسکیت برد و در مکانی با شیب ملایم، اسکیت برد را با استفاده از نیروی جاذبه در مسیرهای مختلف به حرکت دربیاورند و آنرا هدایت کنند.
تاریخچه رشته اسکیت برد
اسکیت برد با گذشت زمان در کالیفرنیا در دهه ۵۰ مرسوم شد. کاربرد اسکیت برد در ابتدا برای گشت و گذار در پیاده روها بود و با گذشت زمان، افرا به آن علاقه مند شدند و تبدیل به نوعی سرگرمی و یک ورزش گردید. نهایتا نخستین شرکت در سال ۱۹۵۹ اسکیت برد را به صورت تخصصی تولید کرد.
تولید کنندگان بازی های دیجیتال از سال ۲۰۰۰ میلادی بازی هایی با موضوع اسکیت ساختند، کودکان بسیاری دوستداشتند که اسکیت برد را در دنیای واقعی تجربه کنند و همین امر باعث شد که ساخت این وسیله با تغییراتی رو به رو شود. از این رو مردم برای تهیه اسکیت برد و استفاده از آن استقبال بسیاری کردند در نتیجه ساخت زمین های مناسب و تخصصی تر برای اسکیت برد سواران بر محبوبیت این ورزش افزود و شرکتهای تولید کننده مجبور شدند که تکنولوژی ساخت اسکیت برد های خود را برای رقابت با یکدیگر از نظر کیفیت، بهبود دهند و آن ها را بروز کنند.
ورزش اسکیت برد در المپیک تابستانی ۲۰۲۰ برای نخستین بار در صورتی که ویروس کووید- ۱۹ وجود نداشت؛ برگزار میشد. متأسفانه علت به تعویق افتادن این اتفاق به خاطر شیوع گسترده ویروس کوید- ۱۹ و تعطیلی تمامی رویداد های ورزشی میباشد.
نحوه ی کار با اسکیت برد
شخص برای کار با اسکیت برد باید یک پای خود را در سطوح صاف و مسطح بعنوان هدایت کننده روی تخته قرار دهد و پای دیگر را بعنوان محرک بر روی زمین قرار دهد و اسکیت را به سمت جلو با هیجان براند. این کار دارای قاعده و قوانینی میباشد ، درصورت قرار دادن پای راست بر روی تخته باید از پای چپ بعنوان محرک استفاده کرد که به آن گوفی می گویند ولی چنانچه پای چپ را روی تخته قرار دهد و از پای راست به عنوان محرک کننده استفاده کند ، اصطلاح با قاعده را به خود می گیرد. همچنین درصورت کار با اسکیت برد در سطوح شیبدار، خود اسکیت برد بدون هیچ نیروی محرکی به کمک جاذبه زمین به سمت جلو حرکت می کند.
انواع مختلف تخته اسکیت برد
انواع مختلفی از اسکیت بردها در بازار وجود دارد و اسکیت باز ها براساس نوع و سبک بازی، تخته اسکیت مناسبشان را انتخاب میکنند. همچنین می توان باتوجه به مهارت شخص، اسکیت بردها را انتخاب کرد. البته لازم است تا افراد مبتدی با این وسیله مهیج کار کنند و باتوجه به سایز بندی انواع اسکیت برد برحسب نیازشان، مدل خود را انتخاب کنند.
میکرو یا ماکرو، نام کوچکترین سایز اسکیت برد میباشد که این نوع اسکیت برد برای سنینی مناسب است که ۱ تا ۵ سال داشته باشند، تخته در حدود ۱۰۰ سانتیمتر طول دارد و سایز کفش ۳ یا کوچکتر می باشد. کودکان ۶ تا ۷ سال میتوانند از سایز مینی استفاده کنند درحالیکه نوجوانان ۸ تا ۱۲ سال می توانند سایز کوچک را انتخاب کنند. افراد ۱۳ و ۱۴ ساله می توانند اسکیت بردی با سایز متوسط را خریداری کنند و مصرف کنندگان بالای ۱۵ سال باید اسکیت برد فول سایز را خرید کنند. امروزه در بازارهای لوازم ورزشی، اسکیت بردهایی در بین افراد، محبوبیت دارد که با خرید آن ها دیگر نبایداز پای محرک استفاده کرد؛ بلکه این نوع اسکیت ها به خاطر مجهز بودن به یک موتور الکتریکی، هدایت کننده ی اسکیت به سمت جلو به صورت خودکار می باشند. به چنین اسکیت بردهایی، اسکیت برد برقی می گویند.
مناسب ترین اسکیت برد
افراد مبتدی برای خرید اسکیت برد باید مهارت محک زدن خود را داشته باشند و اسکیتی که مجهز به تمامی امکانات است و دارای کارایی بالایی میباشد را انتخاب کنند. طول و عرض تخته اسکیت ازمهمترین ویژگی های اسکیت برد در زمان خرید آن به شمار میرود ، چون فرد مبتدی، قادر به حفظ تعادل خود بطور عادی نیست؛ بنابراین باید عرض تخته ی انتخابی او نسبت به طول کفش شخص، مقیاس بیشتری داشته باشد.
اصول ورزش اسکیت برد
ورزش اسکیت برد، نیازمند اصولی مانند دیگر ورزش ها میباشد ، اصولی که به مفید بودن اسکیت برای سلامتی کمک میکند. ایمنی به عنوان نخستین اصول ورزش کردن شناخته می شود. از لوازم موردنیاز برای ورزش اسکیت برد میتوان به کلاه، ساعد بند، آرنج بند، دستکش و زانوبند اشاره کرد. همچنین اسکیت را باید در محیطی مانند پیست، تمرین کرد و یا می توان زیر نظر یک مربی در محلی با سطوح صاف، این تمرین را انجام داد. برای شروع حرکت لازم است که سرعتتان کم باشد و بتدریج بر سرعت خود بیافزایید؛ بدین دلیل که ضربان قلب باید به آرامی بیشتر شود.
به اصول ورزش اسکیت برد برای ابتدای کار، توجه کنید؛ سپس دستتان را در تمام مدت تا آرنج خم کنید و با کشیدن ساعد، مچ دستتان را به سمت زمین نگه دارید. از نقطه ی شروع حرکت باید حرکت پا و بدنتان به صورت همزمان با هم باشد و تا جای ممکن بازوهایتان بدون حرکت باشد. سپس در حالت نشسته در وضعیت اسکوات، وزنتان را روی چرخ عقب قرار دهید و به صورت مستقیم، پاشنه یکی از پاهایتان را بفشارید. عضلات شکم را به طرف داخل ببرید، درصورت احساس عدم تعادل درحین مسیر حرکت باید بیشتر بنشینید و درغیر این صورت اسکیت را متوقف کنید.
فواید اسکیت برد
از فواید اسکیت برد میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
> سوخت و ساز و متابولیسم به تقویت بدن کمک می کند. انجام فعالیت منظم و ورزش کردن تأثير به سزایی در سلامتی بدن دارد.
> یکی از فواید اسکیت برد اینست که میزان هماهنگی بدن را افزایش می دهد و قابلیت تصمیم گیری ورزشکار در لحظه را فراهم می کند و برای پیشگیری از بروز مشکل، حرکت دست ها و پاهای خود را هماهنگ میکند.
> اسکیت باز با تکیه بر توانایی ها، خلاقیت و تمرکز ذهنی، این ورزش را انجام می دهد و در انجام دادن حرکات خود، آزادی مطلقی دارد.
> خطرات اسکیت برد سواری مانند تمام ورزش ها خاص است و بهتر است بدانید که حوادثی در حال اسکیت بازی برای اسکیت باز رخ می دهد. ورزشکاران میتوانند با استفاده از لوازم ایمنی در نظر گرفته شده، موجب کاهش درصد آسیب رسیدن به بدنشان شوند و وقتی که مبتدیان این رشته، چندین مرتبه به زمین میخورند؛ دیگر ترسی ندارند. این امر، ورزشکار را صبور می کند و دیگر از بابت این که زمین بخورد و آسیب ببیند؛ ترسی ندارد و درواقع اسکیت برد سوار، شجاع می شود.
گردآوری: بخش ورزش سرپوش
- 12
- 2