تانگ سو دو
از تانگ سو دو، به عنوان یک سبک قدیمی یاد میشود که قدمتی بیش از دو هزار سال دارد و در کشور کره برای نخستین بار از این سبک استفاده شد؛ سپس در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار گرفت.
معنی تانگ سو دو
معنای کلمه ی سبک و هنر رزمی تانگ سودو، راه و روش دست و بازوی سلسله و خاندان پادشاهان کشور چین می باشد. سلسله پادشاهی در چین در زمان های قدیم جهت رویایی با خطرات احتمالی، کلیه مهارتهای رزمی کلاسیک و پیشرفته را فرا میگرفتند.
تاریخچه سبک تانگ سو دو
تانگ سو دو برای رسیدن مرحله تکمیل، مراحل بسیار سختی را گذرانده است. در سال ۱۹۴۵ کوان جانگ نیم هوانگ کی از کشور کره، سبک تانگ سو دو را بوجود آورد. استاد بزرگ هوانگ کی، هنرهای رزمی کره ای گوناگونی را در سن ۷ سالگی یاد گرفت که از آن ها می توان به تکیون و هنر دفاع شخصی و دیگر هنرهای رزمی سلاح سنتی کره اشاره کرد. او در راه آهن منچوری، بعد از اتمام تحصیلات متوسطه و دبیرستان، فعالیت خود را شروع کرد. او با ۲۲ سال سن برای یادگیری هنرهای رزمی به یک استاد چینی معرفی گردید که نامش یانگ کوک جین بود و از تبحر خاصی در زمینه هنرهای رزمی برخوردار بود.
کوان جانگ نیم هوانگ کی، پس از یادگیری تلفیقی از هنرهای رزمی کره ای و چینی بمدت یک سال، به کره اشغال شده توسط ژاپن بازگشت ولی اجازه نداشت در کشور خودش هنرهای رزمی را تدریس کند. او در زمان جنگ جهانی دوم با مطالعه کتب رزمی و بررسی سبکهای ژاپنی بخصوص کاراته ژاپنی توانست مدرسه تقوا و پرهیزکاری و فضیلت در هنرهای رزمی را در نوامبر ۱۹۴۵ تاسیس کند.
استاد برای معرفی هنر خود میتوانست از یکی از ۵سبک اصلی هنرهای رزمی کره ای به نام مودوک کوان استفاده کند. او نام هنر خود را در ابتدای کار، هوا سودو انتخاب کرد و در واقع هنرش به هواسودو مودوک کوان شهرت یافت اما استاد که در هنرهای رزمی چینی و ژاپنی مطالعه عمیقی داشت؛ به خاطر عدم استقبال از هوا سودو، نام آن را به تانگ سودو تغییر داد که به معنی هنر تیغه دست یا راه وروش دست چین با ادغام کاراته ژاپنی در مو دوک کوان می باشد.
روند گسترش تانگ سودو در کره جنوبی، خیلی سریع بود و چون از سبکهای کاراته اوکیناوا و سبکهای چینی و کره ای به دست آمده بود به کاراته کره ای شهرت جهانی پیدا کرد و امروزه علاقه مندان زیادی در سراسر جهان، مشغول به فعالیت در این هنر رزمی زیبا و دفاع شخصی کره ای شده اند. در سال ۲۰۰۲ استاد بزرگ هوانگ کی دار فوت کرد و برای همیشه هنر ابداعی خود را برای جهانیان به یادگارگذاشت.
نماینده رسمی سبک تانگ سودو در ایران
استاد رحیم سهراب زاده بعنوان سازمان جهانی و بین قاره ای در کشور و تنها نماینده فدراسیون جهانی و دولتی مودوکوان تانگ سودو کره جنوبی شناخته میشود که نمایندگی سبک را برای ایران، در اثر حضور در سمینارهای مختلف بین المللی و جهانی در کشورهای مختلف و دریافت دان ۵ از فدراسیون جهانی مودوکوان تانگ سودو کره جنوبی و سازمان جهانی بین قاره ای آمریکا گرفتند.
از سمت های استاد سهراب زاده می توان به عضو کمیته دفاع شخصی و عضو کمیته فنی و همچنین یکی از مدرسین برجسته و جویای نام کمیته دفاع شخصی در سازمان جهانی تانگ سودو اشاره کرد. او همچنین عضو اغلب سازمانهای معتبر هنرهای رزمی در کشورهای آسیایی و اروپایی میباشد و سابقه ی حضور در سمینارهای سراسری رشته های مختلف رزمی را داشته است.
در واقع یکی از اساتید قدیمی سبک هاپکیدو کشور به نام استاد سهراب زاده میباشد که تجربه ی شرکت در ورزشهای کوک سول وان، کاراته و رزم آوران را تا درجه استادی داشته است و تانگ سودو و نزد استاد بزرگ دومنیک جیگوبه، یوگای نظامی را آموزش دید؛ اکنون در بیشتر استانهای کشور، مدیریت تانگ سودو( کاراته کره ای) را بر عهده دارد و موجب جذب علاقه مندان بسیار زیادی به این رشته شده است.
فلسفه سبک تانگ سودو
انسان، سیستم های متفاوتی را با روشهای خاص در دنیای هنرهای رزمی می یابد که استادان بطور مداوم و مستمر به معرفی هنرهای رزمی استیل های قدیمی و ناشناخته می پردازند. بعضی از افراد بر روی کاتا تأکید دارند درحالیکه بعضی ها بر روی قدرت و بعضی فرم و فلسفه وجودی آن را به صحنه می آورند ولی یک هنر رزمی مرموز سلحشوران کره ای، تانگ سودو نام دارد که یک پایه فلسفی و فیولوژیکی غنی، علاوه بر در نظر گرفتن فرم و قدرت دارد. متدهای گوناگونی برای جنگیدن در هر دوره تاریخ امپراطوری بکار برده می شد.
برای مثال، از سادوموسول پرتاب شن و سنگ در دوران قدیم بعنوان روش رزمی استفاده می کردند و دیگران در جنگ، از شیوه های شمشیر زنی استفاده می کردند. سپس تمرینات پیچیده تری با تکامل سیستم های قدیمی مطرح شدند، از تکنیک های مهم می توان به استفاده از نیزه و عصا و پرتاب چاقو و ستاره های پره دار اشاه کرد، سپس برای ضربه زدن برعلیه خود او، مفهوم بکارگیری نیروی دشمن کشف شد. اسلحه های سرد در زمان های دیگر مانند چوبهای بلند و کوتاه، چاقوهای لبه دار، خنجر، بادبزن، طناب و کمربند، شمشیرهای یک سر و دو سر، ترویج زیادی پیدا کردند.
در هنر رزمی تانگ سودو، تمام این متدها و تکنیک ها دیده می شود. امروزه فلسفه اصلی تانگ سودو، به عنوان اتحاد بین ملتها یاد میشود که همه با هم در تلاش برای زندگی پایدار هستند و در رقابت های سالم و دوستانه، تانگ سودو را واسطه این عمل می دانند.
سازمان بین قاره ای سبک تانگ سودو
در آمریکا، قویترین سازمان تانگ سودوسازمان بین قاره ای واقع شده است که گرند مستر دومینیک جیکوبه، مشغول به فعالیت آن است. این سازمان به صورت گسترده در کشورهایی ازجمله آمریکا، بلژیک، ایرلند، یونان، هلند، ایتالیا، انگلیس و ایران به فعالیت می پردازد و در سال ۲۰۰۰ در آمریکا، ریاست سازمان گرند مستر دومینیک تحت عنوان مرد رزمی سال معرفی گردید. استاد رحیم سهراب زاده، سبک تانگ سودو را در ایران تأسیس کرد و در ایران، نمایندگی رسمی از سازمان ITO دارد.
گردآوری: بخش ورزش سرپوش
- 18
- 4