شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۴۷ - ۲۴ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۴۰۵
سایر ورزشها

'نیکلاس لطیفی'؛ قهرمان‌سازی از یک خرابکار در ایران!

نیکلاس لطیفی,فرمول یک
این روزها اسم نیکلاس لطیفی در فضای رسانه‌ای ایران به‌ویژه رسانه‌های ورزشی پیچیده و هر منبعی به طریقی تلاش کرده اطلاعاتی از او منتشر کند.

به گزارش شرق، نیکلاس لطیفی راننده کانادایی – ایرانی تیم ویلیامز در رقابت‌های معتبر فرمول یک دنیاست. تا همین‌جا اولین نکته که می‌تواند مهم‌ترین نکته هم باشد رخ داده است: همین که یک راننده طراز اول که یکی از سمت و سوهایش به ایران کشیده می‌شود توانسته در رقابت‌های فرمول یک دنیا شرکت کند، ارزشمند است.

نیکلاس از سال ۲۰۲۰ راهی این رقابت‌های معتبر شده و سعی کرده هم‌زمان با دیگر ستاره‌های مشهور دنیا در امر رانندگی، نامی برای خودش دست و پا کند. پس تا همین‌جا می‌تواند سوژه خوبی برای فضای رسانه‌ای ایران باشد که یک دوملیتی که یک‌ملیتش به ایران برگشته، در بالاترین سطح رقابت‌های دنیای اتومبیل‌رانی مشغول فعالیت است. حال همان‌طور که عنوان شد او از سال ۲۰۲۰ راهی فرمول یک شده و این خبر چندان تازگی ندارد.

موضوعی که جدیدا نام او را در رسانه‌ها مطرح کرده مربوط به اتفاقی است که در پیست «یاس مارینا» ابوظبی رخ داده است؛ نه اینکه نیکلاس لطیفی توانسته باشد دست به کار مهمی بزند و قهرمانی، ولو شده در یکی از دورهای گرندپری، به دست بیاورد بلکه به این دلیل که با تصادفش در سرنوشت راننده قهرمان این رقابت‌ها تأثیرگذار بوده، بر سر زبان‌ها افتاده است. ماجرایش هم درخور توجه و البته تا حدودی هم مشکوک است.

رقابت در ابوظبی آخرین مرحله از رقابت‌‌های گرندپری این فصل بود که دو راننده یعنی لوئیس همیلتون و مکس فرستاپن شانس داشتند که به‌عنوان قهرمان سال ۲۰۲۱ فرمول‌ یک خودشان را مطرح کنند. همیلتون که پیش از این هفت عنوان قهرمانی داشت و با شوماخر افسانه‌ای برابری کرده بود، تلاش می‌کرد با ثبت هشتمین قهرمانی، نامش را در تاریخ فرمول‌ یک جاودانه کند. او اتفاقا تا شش دور مانده به پایان هم پیشتاز بود و از رقیبش یعنی فرستاپن هم ۱۱ ثانیه پیشی گرفته بود.

در شرایطی که دنیای فرمول یک خودش را برای قهرمانی هشتم و تاریخی همیلتون آماده می‌کرد اما ناگاه نیکلاس لطیفی، با اتومبیلش به دیواره‌های پیست زد تا وضعیت اضطراری صورت بگیرد. با انجام چنین تصادفی، خودروی ایمن وارد پیست شد تا کار مدیریت شود. طبق قوانین وقتی خودروی ایمن وارد پیست می‌شود یعنی اتفاقی در پیست رخ داده که راننده‌ها باید سرعت را کاهش داده و منتظر بمانند تا پیست پاکسازی شود. اتفاق بد اما جایی بود که فاصله ۱۱ثانیه‌ای فرستاپن با همیلتون صدرنشین، با ورود خودروی ایمن از بین رفت و این بار فقط نفری که زودتر از خط پایان رد می‌شدند می‌توانستند قهرمانی را به دست بیاورند.

نیکلاس لطیفی,فرمول یک

در اتفاقی مشکوک‌تر، خودروی ایمن تا یک دور مانده به پایان رقابت در پیست ماند و در دور آخر کنار رفت تا راننده‌ها رقابت را از سر بگیرند. اینجا بود که فرستاپن که پیش از تصادف لطیفی با آگاهی عجیبی لاستیک ماشینش را عوض کرده بود، در پیچ آخر از همیلتون سبقت گرفت و جام قهرمانی را به دست آورد. همیلتون و تیم مرسدس که این راننده بریتانیایی برایش رانندگی می‌کرد، بهت‌زده از اتفاقات رخ‌داده، نمی‌توانستند باور کنند که فرصت تاریخ‌سازی را از دست داده‌اند. تصادفی که نیکلاس لطیفی صورت داد، در واقع قهرمانی را از چنگ مرسدس درآورد و به تیم ردبول داد تا حرف و حدیث‌ها در این مورد زیاد شود.

همین حالا رسانه‌های مطرح دنیا از احتمال عمدی‌بودن تصادف لطیفی برای قهرمان‌نشدن همیلتون حرف می‌زنند و خود همیلتون هم به این موضوع ورود کرده و آن را مبهم توصیف کرده است. از طرفی، عده‌ای از کارشناسان هم از این می‌گویند که محل تصادف نیکلاس لطیفی، جایی نبوده که او بخواهد کنترل اتومبیل را از دست بدهد و به دیواره‌ها برخورد کند. در چنین فضایی خود لطیفی هم روز گذشته مصاحبه کرده و گفته کارش عمدی نبوده و از همیلتون عذرخواهی کرده است.

در ایران اما واکنش‌ها به این اتفاق متفاوت بوده و عده زیادی بدون درنظرگرفتن خرابکاری بزرگی که این راننده ایرانی – کانادایی رقم زده از او در حد و اندازه‌های یک قهرمان واقعی تمجید کرده‌اند! موضوعی که خودش می‌تواند سوژه‌ای برای واکاوی اتفاقات اجتماعی بیشتر باشد. البته همان‌طور که در ابتدای مطلب عنوان شد همین که یکی از ایرانی‌تبارها می‌تواند در فرمول یک رانندگی کند جای افتخار دارد ولی موضوع اینجاست که باید واقعیت‌ها را هم در نظر گرفت؛ یکی همین واقعیت تصادف بحث‌برانگیز او در روز آخر مسابقات و دیگری نحوه ورودش به فرمول یک.

نیکلاس، پسر مایکل لطیفی، یکی از سرمایه‌داران بزرگ کاناداست که ۱۰ درصد سهام شرکت مک لارن را خرید تا پسرش راننده تیم ویلیامز شود. درست است که نیکلاس که رانندگی را از سنین جوانی در سطح حرفه‌ای شروع کرده، راننده تا حدودی قابل نشان داده ولی در دنیای حرفه‌ای او در زمره « Paid Driver» محسوب می‌شود؛ یعنی آنهایی که به واسطه ورود اسپانسر به یک تیم، راننده می‌شوند. این موضوع تا حدودی رایج است ولی بعضا دستمایه طنز رانندگان حرفه‌ای هم می‌شود.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش