چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۰۶ - ۰۴ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۳۰۷
سایر ورزشها

رسوایی ورزش ایران در بازی‌های پاراآسیایی؛ جودوکای نابینا، بینا از آب درآمد و اخراج شد!

وحید جدی,اعزا جودوکار بینا به بازی‌های پاراآسیایی
ورزش ایران همین یک قلم را کم داشت؛ اعزام ورزشکار بینا به مسابقات نابینایان که یک سال هم از رو شدن تقلب او بعد از کسب طلای نابینایان جهان نمی‌گذرد. چه کسی مسئول این افتضاح است؟ اگر نمی‌دانستند لیاقت مدیریت ندارند و اگر می‌دانستند در این کلاهبرداری شریکند!

به گزارش تابناک، در سومین روز بازی‌های پاراآسیایی در چین، یک رسوایی برای کمیته ملی پارالمپیک ایران رقم خورد که ابعاد رسانه‌ای فاجعه‌باری برای وجهه بین المللی کشورمان داشت.

ماجرا از جایی شروع شد که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی در خبری مدعی شد که ورزشکار نابینای ایران، بینا از آب درآمد!

وحید جدی، نماینده وزن ۷۳ کیلوی تیم ملی جودو ایران ـ که در سه رویداد سال ۱۴۰۱ برای تیم ملی افراد سالم زیر نظر فدراسیون جودو کشورمان به روی تاتامی رفته است ـ در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو توسط داوران و ناظران شناسایی و از مسابقات اخراج شد!

بنا بر یافته‌های تابناک؛ این فرد اوایل سال ۱۴۰۱ در مسابقات چند جانبه بغداد ـ که به میزبانی کشور عراق برگزار شد ـ با لباس تیم ملی ایران به مصاف حریفان خود رفت. وی در مسابقات چهارجانبه سن‌پترزبورگ که به میزبانی روسیه برگزار شد، باز هم برای تیم ملی مبارزه کرد و در بازی‌های کشور‌های مسلمان در قونیه نیز عضو تیم ملی بود!

اما امروز در حالی که نمایندگان ایران در مسابقات جودو بازی‌های پاراآسیایی هانگژو با کسب ۶ مدال طلا، نقره و برنز به کار خود پایان دادند، این فرد شناسایی و از جدول مسابقات حذف شد.

گویا جدی تنها ورزشکار اخراجی ایران نبود و دو جودوکا از هشت ورزشکار اعزامی، اجازه حضور در رقابت‌ها را پیدا نکردند! با کمی تحقیق به نامی برمی‌خوریم که سابقه انجام این کار را داشته است و در کمال ناباوری، بار دیگر برای فریب دادن مسئولان مسابقات آسیایی، به رقابت‌های خارجی آن هم در سطح بازی‌های پاراآسیایی اعزام شد.

وحید جدی که تا چندی پیش در تیم ملی جودو حضور داشت و یکباره از تیم نابینایان و کم‌بینایان سر درآورد، در پاراآسیایی هانگژو کلاسی به او تعلق نگرفت و نتوانست در مسابقات شرکت کند! امید جعفری دیگر جودوکا ایران بود که بنا بر دلایلی (؟!) اجازه حضور در مسابقات را پیدا نکرد. این دلایل برای رسانه‌ها گفته نشد و تا این لحظه پاسخی به مردم داده نشده است و ما نمی‌دانیم قضیه از چه قرار بوده است.

برای همه جامعه ورزش عجیب است که یک جودوکا در رویداد بزرگی مثل بازی‌های کشور‌های اسلامی در سلامتی کامل از لحاظ بینایی، بدون هیچ گونه خطا و اشتباهی مقابل حریفان خود مبارزه کند، اما به فاصله چندماه خودش را به روشندلی بزند و راهی مسابقات جهانی کم بینایان و نابینان شود و دست آخر هم با شکست کم بینایان و نابینایان واقعی، مدال طلای مسابقات جهانی را کسب کند و پاداش دلاری به جیب خود بزند!

عجیب‌تر اینکه پس از افشا شدن این کلک، همین ورزشکار تقلبی نابینا، بار دیگر با بودجه عمومی ورزش کشور به پاراآسیایی هانگژو اعزام شده و آبروی ورزش ایران را در ابعاد قاره‌ای برده است!

اگر این جودوکا نابینا و یا کم بیناست، چطور در بازی‌های کشور‌های اسلامی که یکی از مهمترین مسابقات برای کشور‌های مسلمان محسوب می‌شود، در ترکیب تیم ملی جودو ایران مبارزه کرده؟! بنابراین، او یکی از این دو فدراسیون (فدراسیون جودو و فدراسیون نابینایان و کم بینایان) را که برای آن‌ها مبارزه کرده؛ فریب داده است.

خبرگزاری فارس پیش از این برای اثبات سلامتی کامل این جودوکا به اصطلاح نابینا، تصاویری از وحید جدی در اردوی مرحله آخر تیم ملی جودو در کیش پیش از اعزام به بازی‌های کشور‌های اسلامی منتشر کرده است که همراه با سایر ملی پوشان در خلیج فارس در حال غواصی است! آیا روشندلی را سراغ دارید که بتواند در دریا غواصی کند؟ او برخلاف عزیزان روشندل، نه سوی چشمانش را از دست داده نه اینکه مادری زادی نابیناست.

پس چطور می‌ شود که این افراد می‌توانند مجوز پزشکی حضور در مسابقات کم بینایان و نابینایان را به دست آورند؟ در این باره میان برخی ورزشکاران  ترفندی وجود دارد ( دو سه ساعت بدون محافظ چشم جوشکاری کند تا در معاینه پزشکان بتوانند به خاطر التهاب مردمک چشم و آسیب موقتی که به چشمانشان وارد شده در کلاس بندی کم بینایان رتبه بگیرند) که فدراسیون داخلی و جهانی نابینایان و کم بینایان را به نوعی فریب می دهند.

اما آیا در دهکده بازی‌های پاراآسیایی هانگژو هم جوشکار و دستگاه جوش پیدا می‌شود؟ ورزشکار و سرپرست تیم و رؤسای دو فدراسیون نابینایان و جودوی ایران چه فکری در مورد تست پزشکی مسابقاتی در این سطح کرده بودند؟ آیا آنها از سوء سابقه این نابینای تقلبی خبر نداشتند؟

اگر بی خبر بودند قطعا لیاقت مسئولیت ندارند و اگر آگاه بودند، حتما در این کلاهبرداری ورزشی و تقلب نقش داشتند. 

نتایج درخشان جودوی ایران در پاراآسیایی هانگژو، نیاز به مدال این دو نفر را منتفی می‌کند. حال چه ضرورتی داشت که مسئولان، فردی مثل وحید جدی با سوابق قبلی را به چین ببرند.

اگر او نابیناست، چطور در اردوی مرحله آخر اردوی تیم ملی در جزیره کیش عینک آفتابی دارد و برای اذیت نشدن چشمانش از عینک آفتابی استفاده کرده است؟!

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش