سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۰ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۱۷۰
سایر ورزشها

۴ میلیارد هزینه برای هیچ

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,مسابقات قهرمانی جهان زنان
فدراسیون شطرنج در حالی مسابقات قهرمانی جهان زنان را برگزار کرد که دیروز برای پرداخت جوایز مشکل مالی داشت.

کشتي به هر دري مي‌زند تا ميزباني مسابقات قهرماني جهان را بگيرد، واليبال بعد‌ از سال‌ها تازه چند سالي است که وارد ليگ جهاني شده و سالي يک‌بار ميزبان دو، سه تيم سطح اول جهان مي‌شود ولي در همين رشته‌ حرف زنان که مي‌شود، مي‌‌بينيم فاصله ايران با تيم‌هاي آسيايي خيلي زياد است.

 

بسکتبال هم در روزهاي افول است و تيم ملي ايران در غرب آسيا هم نمي‌تواند قهرمان شود، زنان اين رشته هم که هنوز به اول راه هم نرسيده‌اند و سال‌هاست درگير گرفتن مجوز پوشش اسلامي هستند. در بقيه رشته‌ها هم وضع بدتر از اين نباشد، بهتر نيست. در اين اوضاع بعيد است ميزباني بالاترين سطح مسابقات جهاني به يکي از اين رشته‌ها برسد ولي شطرنج، ميزبان مسابقات قهرماني زنان جهان بود؛ مسابقاتي که از ۲۲ بهمن‌ شروع شد و ديروز به پايان رسيد.

 

حالا مهرداد پهلوان‌زاده، رئيس اين فدراسيون مي‌تواند با افتخار از گرفتن اين ميزباني و برگزاري مسابقات با بهترين شرايط بگويد که باوجود مخالفت‌هايي که براي حضور زنان با حجاب اسلامي در ايران شد ولي بيشتر کساني که دعوت شده بودند به ايران آمدند و با حجاب هم پشت ميز مسابقات نشستند؛ بگويد باوجود مشکلات مالي‌ای که اين فدراسيون داشت، يکي از بهترين هتل‌هاي تهران ميزبان زنان جهان بودند و... اما سؤالي که از او مي‌شود، اين است که چه ضرورتي به گرفتن اين ميزباني و برگزاري اين مسابقات بود؟

 

وضعيت شطرنج زنان ايران مثل خيلي از رشته‌هاي ورزشي ديگر ايران است؛ شبيه رشته‌هاي ديگر که آه در بساط ندارند. مرد و زن هم ندارد. هنوز در ليگ واليبال و بسکتبال تيم‌هاي مردان به‌خاطر نداشتن پول در نيمه فصل کنار مي‌کشند. هنوز هم به‌خاطر نداشتن پول، باشگاه‌هاي بزرگ فوتبال ايران از گرفتن بازيکن محروم مي‌شوند و به‌‌خاطر همين بي‌پولي تا مرز انحلال پيش مي‌روند.

 

در مقايسه، طبيعي است که وضعيت زنان بدتر هم باشد؛ زناني که براي زنده‌نگه‌داشتن رشته ورزشي‌شان مجبورند از جيب، هزينه رفت‌وآمد و لباسشان را بدهند تا يک تيم در ليگ داشته باشند و سالي دو، سه ماه مسابقه بدهند. اينها سياه‌نمايي نيست، واقعيت‌هايي از ورزش زنان و مردان ايران است که هر روز در اخبار ديده مي‌شوند. در خود شطرنج، بيشتر حرف‌ها از بي‌پولي بوده است؛ مهر همین امسال بود داد همه درآمد که چرا تيم نونهالان قرار است براي شرکت در مسابقات قهرماني جهان با اتوبوس راهي گرجستان شود. نامي‌هاي اين رشته هم که پول مربي و شرکت در مسابقات را هم بيشتر از جيب مي‌دهند تا از بودجه فدراسيون. در اين شرايط عجيب است که فدراسيون، مسابقاتي را ميزباني کرده که هر روز به هزينه‌‌ ميلياردي آن، ميليارد ديگري اضافه مي‌شود.

 

طبق برآوردي که فدراسيون، قبل از برگزاري مسابقات کرده بود، هزينه، رقمي حدود دو ميليارد تومان بود و روزهاي گذشته اين رقم به سه ميليارد تومان رسيد ولي در فدراسيون گفته شد هزينه دقيق حتي به چهار ميليارد تومان هم مي‌رسد. اين هزينه ميلياردي براي ورزش زنان ايران که در آرزوي هزينه‌هاي چند ده ميليون توماني است، سنگين و غيرضروري به نظر مي‌رسد. براي مسابقاتي که دستاورد چنداني براي ورزش زنان نداشته، چرا بايد دو تا چهار ميليارد تومان هزينه شود؟ سارا خادم‌الشريعه، با رنک ۲۷، بهترين شطرنج‌بازان ايراني در رنکينگ جهاني است.

 

در بين صد نفر اول به‌جز او، هيچ ايراني‌ای در اين رده‌بندي حضور ندارد و اين به آن معناست که هيچ‌يک از شطرنج‌بازان ايران، شانس رفتن روي سکو را نداشتند و همان‌طور که قابل پيش‌بيني بود، آنها خيلي زود از دور مسابقات حذف شدند. جالب اينجا بود که قبل از شروع مسابقات، مسعود سلطاني‌فر، وزير ورزش در ديداري که با سارا خادم‌الشريعه و احسان قائم‌مقامي داشت، گفته بود: «اعتقاد دارم خانم خادم‌الشريعه مي‌تواند قهرمان بزرگسالان جهان شود.»

 

قهرمان‌شدن در اين مسابقات تقريبا براي ايراني‌ها غيرممکن بود و شايد فدراسيون از قبول ميزباني، هدف گسترش اين ورزش را داشته اما به نظر نمي‌رسد به اين هدف هم رسيده باشد. مسابقات در هتل اسپيناس تهران برگزار شد؛ هتلي در منطقه سعادت‌آباد که روزهاي شلوغ اسفند، دسترسي به آن را‌ سخت کرده بود. در خبرگزاري‌ها و روزنامه‌ها هم غير‌از اخبار رسمي فدراسيون و نتايج و عکس‌هايي از روزهاي اول مسابقات، خبر ديگري ديده نمي‌شود.

 

کاظم مرتضوي، از کارشناسان اين رشته، در گفت‌وگو با «وقايع‌اتفاقيه» برگزاري اين مسابقات را با المپيادي که چندي پيش در باکو برگزار شد، مقايسه مي‌کند: «آنها از نظر شرايط مالي، بهتر از ما هستند ولي بهتر از ما هم از اين ميزباني‌ براي گسترش اين ورزش استفاده کردند. المپياد باکو، باشکوه‌تر و پرمخارج‌تر بود ولي هر روز تعداد زيادي از بچه‌هاي مدارس را به محل برگزاري مي‌آوردند تا مسابقات را ببينند اما کمتر کسي مسابقات تهران را از نزديک ديد.» جالب است که خود شطرنج‌بازان ايران هم که روزهاي اول حذف شدند، تماشاگر مسابقات نبودند؛ آتوسا پورکاشيان، يکي از آنها بود که قبل از پايان مسابقات، ايران را ترک کرد. به گفته مرتضوي، اگر اين مسابقات در سالن خود فدراسيون برگزار مي‌شد، هم تماشاگر بيشتري داشت و هم از هزينه‌ها کم مي‌شد: «آن‌طور که من شنيده‌ام، براي اجاره سالن، روزي ۱۰ ميليون تومان داده‌اند.

 

در روز سوم، ۳۲ نفر حذف شدند و فقط در ۱۶ ميز مسابقه بود. روزهاي آخر هم يک سالن بزرگ بود و يک ميز. خود فدراسيون، سالن خيلي خوبي دارد. نمي‌دانم چرا مسابقات را آنجا برگزار نکردند.» به گفته پهلوان‌زاده، ۶۴ شطرنج‌باز و  ۲۰ نفر از کادر فدراسيون جهاني به‌همراه هيأت ژوري، داوران، خبرنگاران و عکاسان در اين مسابقات حضور داشتند که تعدادشان به صد نفر مي‌رسيد. علاوه‌بر هزينه اجاره سالن، هزينه هر شب اقامت در هر يک از اتاق‌هاي هتل اسپيناس پلاس هم بيش از ۶۰۰ هزار تومان بود؛ البته در اين جمع، داوران ايراني حضور نداشتند. آنها که از شهرستان‌ها به تهران آمده بودند، بايد محل خوابشان را خودشان تأمين مي‌کردند.

 

ديروز فدراسيون از نگراني‌هايش براي تأمين هزينه‌ها گفته بود؛ اينکه بايد بلافاصله بعد از پايان مسابقات، جوايز نقدي قهرمان را پرداخت کند اما زنان اين رشته نگران‌تر از پهلوان‌زاده بودند، اينکه روزهاي آينده، روزهاي خوبي برايشان نخواهد بود. آنها به بهانه بدهي‌هايي که فدراسيون براي اين مسابقات دارد، تورنمنت‌هايي را از دست مي‌دهند يا طبق روال گذشته خودشان بايد دست‌به‌جيب شوند؛ اين نگراني‌های آنها به نظر نمي‌رسد بيجا هم باشد.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش