چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۹۶۵
سایر ورزشها

از قعر کوره‌های آجرپزی تا فراز قهرمانی

دو دختر تکواندوکار,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
حکایت دو دختری که توانستند در متن فقر و محرومیت و خانواده ای از هم پاشیده، سررشته زندگی‌شان را به دست بگیرند و خود را تا سکوهای قهرمانی بالا بکشند

سهم «آرزو» و «عاطفه» از دنیای بی‌انتهای آرزوهای کودکانه، آرزویی بسیار ساده و پیش پاافتاده بود: «زندگی کردن مثل هر کودک دیگری!» اما گویی همین آرزوی کوچک و ساده نیز از این دو دریغ شده بود. خواهرانی که بار سنگین ناملایمات روزگار و از جمله اعتیاد پدر و مادر، شانه‌های کوچک و نحیف‌شان را رنجور و خمیده کرده و خانواده را از هم پاشانده بود.

شاید اگر کودک دیگری بود، از پای درمی آمد و به زائده‌ای بدل می‌شد، اما این دو، نه تنها زیر این همه فشار از پای درنیامدند و از هم نپاشیدند، بلکه با وجود سن و سال اندک، بهتر از خیلی پا به سن گذاشته‌ها، دل به امید بستند و پشتکار به خرج دادند تا سکوی افتخار پیش بروند و حتی عنوان قهرمانی کسب کنند.

این دو خواهر ۱۳ و ۹ ساله که از دو سال قبل به جمع کودکان خانه ایرانی جمعیت امام علی(ع) اضافه شده‌اند، با عضویت در تیم پرشین این خانه و کسب عنوان قهرمانی در مسابقات بین‌المللی کاراته – سبک شوتوکان - که به میزبانی شهر اصفهان در روزهای آخر مردادماه برگزار شد، برگ جدیدی را به دفتر زندگی خودشان و همه کودکان ساکن در مناطق محروم اضافه کردند. از همین رو هم هست که ماجرای زندگی‌شان سخت جذاب و خواندنی است.

«آرزو» و «عاطفه» در یکی از روستاهای شهرستان زابل، در خانواده‌ای آسیب دیده به دنیا آمدند. این دو به غیر از خودشان، یک برادر بزرگتر هم دارند. این برادر بزرگتر، درست از همان زمانی که به دلیل محرومیت افسارگسیخته و حتی نداشتن آب آشامیدنی، از زابل مهاجرت کردند و در قم جاگیر شدند، کارگری می‌کند و با آنکه به خاطر بی‌سوادی مورد بیگاری صاحبکارانش نیز قرار می‌گیرد، اما خودش را موظف می‌داند به هر قیمتی شده زندگی‌شان را سرپا نگه دارد.

پدرشان که اعتیاد شدیدی داشت، ۶ سال پیش در یک سانحه تصادف کشته شد و مادر خانواده هم که وضعیتی شبیه شوهر داشت و با وجود چهل سال سن، چهره تکیده و فروریخته‌اش او را به زنی ۶۰ ساله شبیه کرده، چند روزی است که به کمپ ترک اعتیاد رفته تا سهمی در جشن شادمانی آرزو و عاطفه داشته باشد.

داستان این جشن شادمانی برمی‌گردد به هنگامی که آرزو و عاطفه با وجود یک زندگی سراسر غبار و غم و تجربه‌های تلخ متعدد، از کار در کوره‌های آجرپزی تا بارها مورد  بی‌مهری قرار گرفتن‌ها، با تلاش و پشتکاری ستودنی، قهرمان زندگی خود و بچه‌هایی شبیه خودشان شدند.

معجزه آرزو

نه تنها آرزوهای «آرزو»، بلکه خودش نیز با دختران ۱۳ ساله دیگر تفاوت‌های بسیاری دارد. سربالایی‌های تند و موانع بی‌شمار مسیر زندگی، او را با سن و سال اندک و جثه‌ای نحیف به عقب نرانده که هیچ، حتی باعث شده است تا مصمم تر، رو به جلو حرکت کند و برای ساختن لحظه‌های خوب در زندگی‌اش تلاش کند.

او که به گفته مربیانش تا همین سال گذشته بسیار گوشه گیر و ساکت بوده - و از هر ایجاد ارتباطی وحشت داشته- به کسی می‌ماند که مدتی طولانی در فکر فرو رفته و کم و کیف پیرامونش را سنجیده اما به یکباره تصمیم گرفته سکوت خود را بشکند و در عرصه زندگی خودی نشان دهد.

دست کم از حرف‌های مربی‌اش که این‌طور بر می‌آید: «آرزو در خانواده‌ای ازهم پاشیده متولد شده و با وجود سن و سال اندک، روزهای بسیار سختی را تجربه کرده، با این حال انگار همین مشکلات از او دختری قوی‌تر ساخته است. دو سال پیش یعنی همان وقتی که با آرزو و خواهرش عاطفه آشنا شدیم در کوره‌های آجرپزی اطراف شهر قم مشغول کار بودند. ارتباط اجتماعی بسیار ضعیفی داشتند .

به سختی توانستیم آنها را راضی کنیم در طول هفته چند روزی را نزد ما بیایند. اما حالا همه چیز فرق کرده است؛ آرزویی که بشدت گوشه گیر بود و خیلی کم اتفاق می‌افتاد صدایش را بشنویم، حالا دختر مهربان و دلسوزی است که مدام با همسن و سال‌های خودش صحبت و حتی آنها را به انتخاب‌های درست تشویق می‌کند. این روزهای آفتابی آرزو، سیاهی‌های گذشته‌اش را کمرنگ ساخته و دختر منزوی گذشته حالا یک قهرمان بشاش است که این برای مربی‌هایش حکم یک معجزه را دارد.»

«گلشن» که چند سالی است مسئول خانه ایرانی شهر قم است با اشاره به اینکه آرزو و خواهرش در خانواده‌ای رشد کرده‌اند که اعتیاد جزء لاینفک خانه‌شان بوده است، گفت: پدر و مادر این خانواده شناسنامه نداشتند به همین خاطر فرزندان هم فاقد اوراق هویتی بوده و بالطبع مشکلات عدیده‌ای را تجربه کرده‌اند.

از مشکلات همزمان با کشته شدن پدر خانواده در سانحه تصادف تا منع شدن از حضور در کلاس درس و سایر مراکزی که به داشتن اوراق هویتینیاز باشد.

 پل زدن به آسمان

شنیدن داستان عاطفه اما از زبان مربی کاراته‌اش خواندنی‌تر است: «عاطفه بی‌قراری شدیدی داشت و پذیرفتن قوانین برایش بسیار سخت بود. او نه تنها روزهای نخست پس از ورودش به باشگاه بشدت مهار نشدنی بود و به هیچ عنوان به حرف کسی گوش نمی‌داد بلکه فضای کلاس را نیز به هم می‌ریخت.»

سعیده برازنده افزود: اما هرچه گذشت عاطفه تغییر بیشتری کرد. او نسبت به اوایل جدی‌تر شده بود و بیشتر دل به کار می‌داد، اما نمی‌توانم رگه‌هایی از ناامیدی را منکر شوم که در وجود او و البته بیشتر از او خواهرش آرزو - که از شدت گوشه‌گیری اصلاً به او نمی‌آمد بخواهد کاراته کار کند - رخنه کرده بود.

من که پیش‌تر، تجربه کار در زمینه معضلات اجتماعی را نداشتم به دلیل روحیه جنگندگی که در آنها بخصوص در عاطفه دیدم، خودم را موظف دانستم از هیچ کمکی در راه موفق شدن این دو خواهر دریغ نکنم. به گمانم با همین همدلی بود که هر چه بیشتر گذشت تغییرات بیشتری در این دو خواهر به وجود آمد.

آنها از سوی خانواده و جامعه حمایت نشده بودند و به همین خاطر به خود باور نداشتند؛ اما پیروزی‌هایشان در مسابقات استانی و بعد کشوری، سکوی پرتاب خوبی برای‌شان بود تا تمرینات را جدی‌تر پی بگیرند و به توانمندی‌هایشان باور پیدا کنند. خوشبختانه نتیجه این همه کار در مسابقات بین‌المللی اخیر نمایان شد و عاطفه و آرزو نشان دادند با پشتکار و تلاش می‌توان از سد مشکلات گذشت.

قهرمان‌های کوچک

«دیگه مثل قبل خجالت نمی‌کشم و وقتی وارد باشگاه می‌شم با صدای بلند سلام می‌کنم، نباید بگیم نمی‌تونیم چون ما نشون دادیم که می‌تونیم، برای همینم هست که اگر کسی از ناامیدی صحبت کنه باهاش حرف می‌زنم و می‌گم، منی که رو به روت وایسادم یه عالمه سختی کشیدم اما دیگه اون روزا تموم شده... یاد گرفتم که تلاش کنم تا روزای بد تکرار نشه.»

باورش سخت است اما جز واقعیت نیست که اینها جملات آرزوی گریزان از جمع همین ۲ سال پیش است، دختر ۱۳ ساله‌ای که حالا زندگی جدیدش را از سر گرفته و کار به جایی رسیده که کافی است مربی باشگاه چند دقیقه دیرتر برسد تا با نرمش دادن به بچه‌های کلاس جوّ باشگاه را دست بگیرد و همه سعی‌اش ایجاد انگیزه در میان همسن و سالانش باشد.

البته عاطفه از آرزو هم جسور‌تر و باانگیزه‌تر است؛ با اینکه فقط ۹ سال دارد اما خوب توانسته از پس چم و خم زندگی بربیاید. از روز مسابقه که تعریف می‌کند گل از گلش می‌شکفد و هیجان در صدایش موج می‌زند: «سر وزن بودم و خانم مربی گفته بود اگه وزنم بالا بره نمی‌تونم توی مسابقه شرکت کنم برای همین موقع غذاخوردن که می‌شد، سرمو به تمرین گرم می‌کردم تا یه وقت وزنم بالا نره.

حتی روز مسابقه که بلندگوهای سالن اسم منو صدا کردن که برای مسابقه حاضر بشم، دویدم تا خودمو به خانم مربی برسونم که با صورت خوردم زمین، هرچی بقیه می‌گفتن یه چیزی بخور که حالت جا بیاد من به حرفشون گوش ندادم و هی می‌گفتم فقط بذارید برم روی تشک که از مسابقه جا نمونم.»

این همه هیجان و اشتیاق وقتی واقعی‌تر می‌شود که سعیده برازنده – مربی کاراته عاطفه و آرزو می‌گوید: این دو خواهر که کمربند سبز کاراته دارند در این دوره از مسابقات که ۷۷۰ نفر شرکت داشتند، حضور یافتند که عاطفه در گروه خودش در رشته کومیته مدال طلا و در رشته کاتا مدال برنز را کسب و آرزو هم در کومیته به مدال برنز و در کاتا به مدال نقره دست پیدا کرد.

آنها با همه توان‌شان روی تاتامی ایستادند و گل کاشتند. هر پرچمی که از سوی داوران به نشانه امتیاز بالا می‌رفت عاطفه سرش را برمی‌گرداند، با چشمانش به من لبخند می‌زد و در آن لحظات حس مادری را به من القا می‌کرد که برای موفقیت فرزندش بی‌تاب است.

چشمان آرزو و عاطفه انرژی خاصی داشت که مرا جذب می‌کرد و با آنکه در حق آرزو ناداوری صورت گرفت اما به قدری شوق پیروزی داشت که بر همه اتفاقات بد آن روز غلبه کرد و برای من و همراهانم مهم این بود که دو قهرمان جنگجو را به جامعه ورزشکاران معرفی کردیم.

دیگر از آن انزوا و ناآرامی سابق خبری نیست، حالا آرزو و عاطفه علاوه بر تمرین درس هم می‌خوانند تا علاوه بر پیشرفت در حوزه ورزشی، از تحصیل نیز باز نمانند. برادرشان مهدی هم روزهای جمعه به جمع مددجویان خانه ایرانی می‌پیوندد تا سواد خواندن و نوشتن بیاموزد.

با اینکه اگر فرصت بچگی کردن می‌داشتند و از حقوق طبیعی خود باز نمی‌ماندند، به طور قطع آینده بهتری می‌داشتند، اما مهم این است که بسیار با استعداد هستند و می‌خواهند اثبات کنند با تلاش و پشتکار می‌توان از مبارزه با تیرگی رو سفید بیرون آمد.

سهیلا نوری

iran-newspaper.com
  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۲ مرداد
    -
    ۱۸:۰۰
  • دوستانه
    اشتورم گراتس - پورتو
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    دیناموکیف - پارتیزان بلگراد
    ۲۱:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
  • چهارشنبه ۳ مرداد
    دوستانه
    منچسترسیتی - سلتیک
    ۰۳:۰۰
  • والیبال قهرمانی زیر ۲۰ سال آسیا ۲۰۲۴
    ایران - چین تایپه
    ۱۳:۰۰
  • دوستانه
    کاشیما آنتلرز - برایتون
    ۱۳:۳۰
  • دوستانه
    سرزو اوزاکا - دورتموند
    ۱۳:۴۵
  • دوستانه
    روتاخ اگرن - بایرن مونیخ
    ۱۵:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید آرژانتین - امید مراکش
    ۱۶:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید ازبکستان - امید اسپانیا
    ۱۶:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید گینه - امید نیوزیلند
    ۱۸:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید مصر - امید دومینیکن
    ۱۸:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید عراق - امید اوکراین
    ۲۰:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید ژاپن - امید پاراگوئه
    ۲۰:۳۰
  • دوستانه
    گالاتاسرای - لچه
    ۲۱:۰۰
  • فوتبال المپیک
    امید فرانسه - امید آمریکا
    ۲۲:۳۰
  • پنج شنبه ۴ مرداد
    دوستانه
    چلسی - رکسام
    ۰۵:۳۰
  • دوستانه
    آرسنال - بورنموث
    ۰۶:۰۰
  • والیبال قهرمانی زیر ۲۰ سال آسیا ۲۰۲۴
    ایران - قطر
    ۱۳:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فولاد هرمزگان - ایرالکو اراک
    ۱۹:۰۰
ویژه سرپوش