به گزارش ایسنا، یکی از فدراسیونهایی که میتوان گفت کار سختی را نسبت به فدراسیونهای دیگر دارد شنا، شیرجه و واترپلو است که باید این سه رشتهی مهم و پایه را حمایت کند. به گفتهی مسئولان این فدراسیون اصلیترین مشکل نبود بودجه کافی است. تا حدودی میتوان این ادعای فدراسیون را درست تلقی کرد چون این را میتوان از وضعیت سخت افزاری و عدم جذب اسپانسر به دلیل نبود پخش زنده برای این سه رشته در ایران استنباط کرد.
در این میان میتوان گفت آموزش شیرجه و خطرات احتمالی آن شیرجه بیشترین ضربه را از نبود سخت افزار و حمایتهای لازم در بین این سه رشته خورده و زخمهای زیادی مثل عدم اعزام به بازی های آسیایی را از بیتوجهی مسئولان برداشته است. با این حال یکی از رشتههایی که عملکرد نسبتاً خوبی را در سال های اخیر داشته، شیرجه بوده است. در سالهای اخیر شیرجهی ایران نسبت به شنا و واترپلو دست آوردهای قابل قبولتری را در آسیا و ایران داشته که این رشته را لایق توجه بیشتر میکند ولی، معمولا این رشته در مقابل حمایتهای مسئولان وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و حتی خود فدراسیون اولویت چندم بوده است.
اگرچه تحریمها یکی از مشکلات اصلی فدراسیون ایران جهت تهیه دایوهای استاندارد فینا عنوان شده بود، اما سرانجام این موضوع با رایزنی مسئولان ایران در کنفدراسیون آسیا حل شد و قرار است نخستین محموله دایوهای شیرجه طی روزهای آینده به کشور وارد شود تا حداقل بخشی از مشکلات سخت افزاری این رشته حل شود.
از دست آوردهای تیم ملی شیرجه ایران در این سالها میتوان به مهمترین آنها یعنی مدال برنز مسابقات قهرمانی آسیا اشاره کرد. این مدال برنز که توسط "شهنام نظرپور" و "مجتبی ولیپور" برای نخستین بار بدست آمد، نشان از پتانسیل بالای شیرجه در ایران داشت. با این دستاورد امید میرفت که وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و حتی خود فدراسیون توجه بیشتری را به این رشته کنند اما همچنان شیرجهی ایران غرق در استخر کم لطفیهاست.
البته این تنها درخشش شیرجهی ایران در این سالها نبود و میتوان به مدال آوری شیرجه در بازیهای کشورهای اسلامی باکو نیز اشاره کرد که بار دیگر تواناییها و پتانسیل بالای این رشته در ایران را به نمایش گذاشت. پس از مدال آوری شیرجه در این رقابتها مسئولان کمیته ملی المپیک صحبتها و تمجیداتی را مبنی بر اینکه شیرجه به عنوان نخستین تیم ملی ایران جواز حضور در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را کسب کرد به زبان آوردند اما به نظر نمیرسد اقدام عملی در این باره صورت گرفته باشد.
چندی پیش بود که مسابقات ردههای سنی آسیا در سه رشتهی شنا، شیرجه و واترپلو به میزبانی کشور ازبکستان برگزار شد که تیمهای ملی ایران هم عازم این رقابتها بودند ولی به دلیل مشکلاتی که پیش آمد از حضور در این رقابتها جا ماندند، اگر چه نمیتوان فدراسیون را در این موضوع مقصر دانست ولی این انتظار میرفت که برنامه مناسبی را جایگزین آن سفر نمایند.
با کنسل شدن اعزام تیمهای ملی ایران به رقابتهای ردههای سنی آسیا، محسن رضوانی(رئیس وقت فدراسیون شنای ایران) از اعزام کردن هر سه تیم ملی ایران به رقابتهای جایگزین، جهت حفظ آمادگی و تقدیر از زحمات ملیپوشان را به زبان آورد. فدراسیون در دو رشتهی شنا و واترپلو این قول را عملی کرد اما هنوز خبری از اعزام تیم ملی شیرجه به رقابتهای تدارکاتی نیست و باید دید سرانجام برنامه این تیم چه خواهد شد.
هفته گذشته فدراسیون شنا طی خبری از برگزاری جلسه کمیته فنی شیرجه خبر داد. قرار است جلسه کمیته فنی شیرجه با هدف هماهنگی جهت برگزاری کلینیک مربیگری بینالمللی شیرجه، تدوین و بازنگری آئین نامه مسابقات شیرجه باشگاههای کشور و برنامه ریزی اردوها و مسابقات بین المللی تیم ملی شیرجه تا بازیهای آسیایی جاکارتا با حضور اعضا این کمیته برگزار شود.
تقی عسگری، منوچهر فصیحی، محمدرضا شکول، قائم میرابیان ، حمید ساریخانی ، فرشید حسینی و امید حدیقی اعضای دعوت شده برای حضور در این جلسه هستند.
باید دید سرانجام بعد از مدت ها تکلیف سرمربی تیم ملی شیرجه ایران چه خواهد شد و گزینه خارجی مدنظر فدراسیون برای هدایت شیرجه روهای ایران در بازیهای آسیایی معرفی خواهد شد؟
- 18
- 1