یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۵۹ - ۱۵ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۸۴۳
سایر ورزشها

مشت‌های زخم‌خورده!

فدراسیون بوکس ایران,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

در سال‌های دور، تیم متحد و دلسوزی برای بوکس کار می‌کردند و با کمک افرادی همچون یاوری، میرفخرایی، مقصودی و... بوکس در سال‌های ۷۰ تا ۷۷ و ۷۹ تا ۸۴ به اوج موفقیت خود رسید، ولی روند نزولی این رشته از سال ۸۵ آغاز شد. کسب مدال‌های مختلف در قهرمانی آسیا و پنج سهمیه برای المپیک کار آسانی نبود، اما امکان‌پذیر شد.

 

 

پایان سلطه ۲۷ساله

مرداد سال ۹۶ بالاخره وزارت ورزش تصمیم گرفت برای مدیریت پیر بوکس راه چاره‌ای بیندیشد و ۹مرداد احمد ناطق‌نوری با حضور در دفتر وزیر ورزش و جوانان، استعفای خود را از ریاست فدراسیون بوکس تقدیم وزیر ورزش کرد و بلافاصله هم وزیر استعفای او را پذیرفت؛ استعفایی که مشخص بود کاملا از پیش برنامه‌ریزی شده و به نوعی تحمیلی و صوری است. این‌گونه سلطه ۲۷ساله ناطق‌نوری پایان یافت و به نظر می‌رسید از آن پس حال و روز بوکس خوش شود، اما در این یک‌سال اتفاقاتی افتاد که نشان می‌دهد رفتن ناطق چندان هم برای بوکس خوب نبوده و این رشته همچنان با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

 

 

داوری، رئیسی برای همه رشته‌ها

افشین داوری، سرپرستی فدراسیون بوکس، را بر عهده گرفته است و او را می‌توان رئیسی برای همه رشته‌ها دانست؛ آن‌هم به‌دلیل این‌که او سال ۹۴ یکی از نامزدهای ریاست فدراسیون کاراته بود، پیش از آن سابقه ریاست فدراسیون دوومیدانی را هم داشت، اما استعفا کرد. در دوره ریاست محمود گودرزی بر وزارت ورزش، ‌سرپرست فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان شده بود، پنج ماه بعد به‌عنوان یکی از نامزدهای فدراسیون ژیمناستیک ثبت‌نام کرد، اما جزو نامزدهای نهایی نبود. داوری حالا پس از چندماه سرپرستی فدراسیون بوکس، برای ریاست این رشته هم ثبت‌نام کرده است! نکته جالب این‌که او در هیچ‌یک از فدراسیون‌ها عملکرد موفقی نداشت، ولی هر بار، حکمی دیگر به نامش می‌زنند! سوال این‌جاست، داوری از کدام رشته ورزشی سررشته دارد که این چنین به او میدان داده می‌شود؟

 

 

نیاز به آرامش

فدراسیون بوکس ازجمله فدراسیون‌هایی است که زخم‌های زیادی خورده است و برای این‌که بتواند کمر راست کند به آرامش نیاز دارد. حالا با توجه به همه این‌ مسائل فضای نسبتا آرام‌شده این فدراسیون با استعفای ناطق‌نوری، رئیس نه‌چندان موفق این فدراسیون در سال‌های طولانی، بدتر از گذشته شد و زخم‌های کهنه این فدراسیون سر باز کرده است. به گفته خود افشین داوری، هدف وزارت ورزش از انتخاب او به‌عنوان سرپرست فدراسیون بوکس، ایجاد آرامش در جو ناآرام این فدراسیون است. از روز انتخاب سرپرست جدید بوکس حواشی مختلفی نظیر نقض‌شدن آیین‌نامه مطرح شد که سرچشمه شروع حواشی در این فدراسیون بود. اگر نتایج بوکس در سال‌ها اخیر را کنار بگذاریم، درحال‌حاضر با تصمیمات اخیری که سرپرست جدید فدراسیون بوکس گرفته است، جو نسبتا آرام‌شده بوکس ایران باز هم به‌سمت ناآرامی و حاشیه‌های بزرگ و کوچک کشیده می‌شود.

 

تغییر پی‌در‌پی سرمربی

به‌هرحال، تیم ملی بوکس در یک‌سال گذشته روزهای خوبی را پشت سر نگذاشته و جابه‌جایی پنج سرمربی در یک‌سال اتفاق عجیبی است که در کمتر رشته‌ای رخ می‌دهد، اما شرایط نابسامان بوکس سبب شد این رشته آن را تجربه کند و رکورددار آن شود. علیرضا استکی در مسابقات انتخابی المپیک هدایت تیم ملی را به‌عهده داشت که حاصل آن حذف همه بوکسور‌های ایرانی در این مسابقات بود.

 

پس از او، عبدالرضا انصاری در مسابقات انتخابی المپیک در جمهوری آذربایجان هدایت تیم ملی را به‌عهده داشت که نتیجه آن هم شکست همه نمایندگان ایرانی بود. اکبر احدی هم به‌عنوان سومین سرمربی تیم ملی با احسان روزبهانی به مسابقات المپیک رفت که نتایج کسب‌شده در آن بهتر از دیگر نتایج نبود. تیم ملی بوکس کشورمان، از مرداد تا دی ۹۵ بدون سرمربی به کار خود ادامه داد و خبری هم از مسابقه یا تورنمنتی نبود که سرانجام مسئولان فدراسیون با خیمنز کوبایی به توافق رسیدند. او دهم دی به ایران آمد و هدایت تیم ملی را به‌عهده گرفت. باربارو و کمیته فنی فدراسیون در اقدامی جالب‌توجه دست به جوان‌گرایی زدند و به مدال برنز آسیا هم دست یافتند.

 

 

قطع همکاری ۲ماه زودتر

فدراسیون بوکس درحالی‌که بیش از دوماه تا پایان قرارداد با سرمربی خارجی تیم ملی بوکس باقی مانده بود با او قطع همکاری کرد. این موضوع در بوکس تکراری است؛ خوش‌استقبال و بدبدرقه. فدراسیون بوکس در برهه‌ای از زمان که جنگ مربیان داخلی بالا می‌گیرد برای آرام‌کردن شرایط سرمربی خارجی جذب می‌کند و بعد بدون برنامه و مدتی بعد با هجوم و فشار همان مربیان داخلی یا گزینه خارجی خودش فراری می‌شود یا با او به بدترین شکل ممکن قطع همکاری می‌شود.

 

 

احدی، پنجمین سرمربی در یک‌سال

بعد از تجربه تلخ جدایی از آسه بال و وینکوف‌ها، حالا نوبت به خیمنز کوبایی رسید. او از مهد بوکس به ایران آمد و برخلاف آن‌چه برخی به‌شدت علاقه‌مند به تخریب و تکرارش دارند، به عقیده بسیاری از مربیان فنی و توانمند و غیر‌ذی نفع، سطح فنی بالایی هم داشت. شاید مقصر خود خیمنز بود که با قراردادی نسبتا پایین به تیم ملی ایران پیوست و در فاصله دوماه مانده به پایان قرارداد به خانه‌اش برگشت. پس از این اتفاق، فدراسیون بلافاصله اکبر احدی را به‌عنوان سرمربی تیم ملی تا پایان بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی انتخاب کرد تا او پنجمین مربی باشد که در یک‌سال گذشته به تیم ملی راه یافته است. احدی پیش از این در دو دوره بازی‌های آسیایی دوحه و اینچئون نیز هدایت تیم‌ملی بوکس بزرگسالان ایران را به‌عهده داشت.

 

 

تصمیم‌گیرنده‌ای که فرق هوک چپ و راست را نمی‌داند

حالا عده‌ای از منتقدان بر این باورند افشین داوری با انتخاب اکبر احدی به‌دنبال جمع‌کردن رأی در انتخابات ریاست فدراسیون است؛ مثلا همایون امیری دارنده مدال برنز رقابت‌های قهرمانی آسیا در گفت‌وگو با «مهر» درباره قطع همکاری زودتر از موعد فدراسیون بوکس با سرمربی کوبایی عنوان کرده است: «برای من و دیگر اعضای خانواده بوکس جای سوال است که چطور فردی که هنوز فرق هوک چپ و راست و هیچ‌چیز از بوکس نمی‌داند سرمربی کوبایی بوکس را که برایش از بیت‌المال هزینه شده است اخراج می‌کند. من کنار این مربی تمرین کرده‌ام و نه‌تنها من، همه افرادی که به فکر پیشرفت بوکس هستند، نه منفعت خودشان سطح بالای فنی این مربی را تایید می‌کنند.

 

فدراسیون بوکس این روزها یک نفر را سرمربی می‌کند که به آن‌ها کمک کند در انتخابات رأی بیاورند. صحبت از کمیته فنی می‌کنند، درحالی‌که همه افراد فنی را از این کمیته خط زده‌اند و تنها عده‌ای افراد طردشده را  دور هم جمع کرده‌اند. افرادی چون نمی‌توانستند شاگردان خصوصی‌شان را به اردو بیاورند منفعت‌شان به خطر افتاد.»

 

 

احدی امیری را نمی‌شناسد!

درباره صحبت‌های امیری با اکبر احدی، سرمربی جدید تیم ملی، تماس گرفتیم که واکنش جالبی داشت و گفت: «آقای امیری را من نمی‌شناسم!» گفتیم: «شما همایون امیری را نمی‌شناسید؟ مربی تیم ملی جوانان هستند.» گفت: «خیر من امیری را نمی‌شناسم و تا جایی که می‌دانم کریمی سرمربی تیم ملی جوانان است!» قبل‌تر هم شاهد چنین واکنشی ازسوی امیری بودیم. پیش‌تر احدی از امیری انتقاد کرده بود و زمانی‌که از امیری خواسته‌اند درباره انتقادهای احدی جواب دهد گفته بود: «احدی در حدی نیست که درباره‌اش حرف بزنم.» خلاصه آن‌که دعوای میان دو طرف سر درازی دارد.

 

 

شروع تمرینات از ۲۰ آبان

احدی درباره برنامه‌هایش برای تیم ملی بوکس گفت: «از شنبه ۲۰ آبان استارت تمرین با ۳۳ بوکسور را خواهیم زد. ۹ مرحله اردو داریم، چهار تورنمنت و یک اردوی مشترک را که احتمالا در روسیه یا آذربایجان خواهد بود مدنظر داریم و امیدوارم بچه‌ها در این مدت به شرایط موردنظر برسند. علی مظاهری، سعید نوروزی و اسدالله جوهری که از قهرمانان بزرگ بوکس هستند به‌عنوان کمک‌مربی کنار من خواهند بود.»

 

 

عذر روزبهانی و غلامی موجه است

احدی درباره بوکسورهایی که در مسابقات انتخابی شرکت نکردند گفت: «بوکسورهایی مثل احسان روزبهانی و غلامی که در مسابقات انتخابی شرکت نکردند در آلمان در حال تمرین هستند و با نامه فدراسیون رفته‌اند برای همین عذرشان موجه است. دلاوری و قاسم‌پور نیز با نامه پزشکی که داشتند در آن تاریخ نمی‌توانستند مسابقه دهند و عذر آن‌ها هم موجه است، اما عده‌ای هم در مسابقات با بدشانسی مواجه شدند و نتوانستند خودی نشان دهند؛ از همین رو برای آن‌ها هم فرصت جدیدی گذاشته‌ایم که اوایل بهمن در انتخابی تیم ملی حضور پیدا کنند و اگر لایق باشند به حق‌شان خواهند رسید.»

 

 

حواشی کوچکی که بزرگ می‌شوند

او در ادامه درباره حواشی مسابقات قهرمانی کشور گفت: «در گذشته مسابقات قهرمانی کشور حواشی داشت که باورناپذیر بود؛ داور را زیر می‌گرفتند یا چاقوکشی می‌شد، ولی هیچ‌یک از این‌ها در گذشته رسانه‌ای نمی‌شد، حالا هر موضوع کوچکی را بزرگ می‌کنند. من حتی با سرپرست تیم تهران و رئیس هیئت بوکس استان تهران صحبت کردم و مسائلی مانند این‌که عنوان می‌شد تیم تهران به دلیل ناداوری و این مسائل قصد برگشت از سنندج را داشت صحت نداشت. به هر روی، همان‌طور که گفتم این مسائل به‌دلیل خراب‌کردن جو فدراسیون است و هدف دیگری وجود ندارد.»

 

 

کار سخت احدی در جاکارتا

احدی درباره خیمنز، سرمربی سابق تیم ملی، گفت: «خیمنز را نفی نمی‌کنم، اما کار من سخت‌تر است. تیم ملی با مربی کوبایی یک برنز گرفته است و این کار من را سخت می‌کند. باید به‌روز باشم و تمرینات بهتری داشته باشم که بتوانم بچه‌ها را جذب و علاقه‌مند کنم. همه می‌دانیم بازی‌های آسیایی جاکارتا سخت و سطح بالاتری بهره می‌برد؛ از همین رو امیدوارم حداقل یک برنز را بتوانم تکرار کنم.»

 

 

تیم جوان خیمنز در بازی‌های آسیایی

احدی در برابر این پرسش ما که فقط به‌دنبال یک مدال برنز آسیا هستید جواب داد: «وقتی شما می‌گویید خیمنز که مربی کوبایی بوده و بهتر از ماست یک مدال برنز گرفته بعد توقع دارید ما بیشتر بگیریم؟» به او می‌گوییم خیمنز جوان‌گرایی کرد، احدی جواب می‌دهد: «ما هم با همان جوان‌ها می‌رویم. تنها فروتن گل‌آرا و سجاد محرابی از قدیمی‌ها هستند، بقیه تیم همان تیم خیمنز است. با این حال، همه سعی و تلاش‌مان را می‌کنیم بهترین نتیجه را بگیریم، اما قول مدال‌آوردن کار اشتباهی است.»

 

 

احدی انتخاب کمیته فنی بوده است

احدی درباره این‌که برخی منتقدان اعتقاد دارند انتخاب او ازسوی داوری به‌خاطر کسب رأی در انتخابات است گفت: «من نه آدم کسی هستم، نه برای رأی‌دادن به کسی آمده‌ام. آقای داوری هم مرا انتخاب نکرده است، کمیته فنی مرا انتخاب کرده و داوری هم از کارشناسان بسیاری مشورت گرفته است. الان هیچ‌چیز مهم‌تر از تیم ملی نیست و باید همه کمک کنیم شرایط این تیم بهبود یابد. به بوکس ضربه نزنیم که درنهایت پای چشم خودمان کبود می‌شود.»

 

 

هتل برای ملی‌پوشان اقدام تحسین‌برانگیز داوری!

او در پایان گفت: «خدا را شکر اقدامات داوری خیلی خوب بوده است، سال‌هاست بوکسورهای ایران رنگ هتل المپیک را ندیده بودند، اما داوری شرایطی فراهم کرده که بوکسورها در هتل المپیک اسکان داشته باشند و بهترین تغذیه برای آن‌ها در نظر گرفته شود، از طرفی، قرار است یک پزشک حاذق هم در کنار تیم باشد که به‌صورت حرفه‌ای برای رقابت‌های جاکارتا آماده شویم. وقتی ما خودمان به تیم و بوکسورهایی که در اردوی تیم ملی هستند شخصیت قهرمانی بدهیم و به آن‌ها توجه کنیم انگیزه قهرمانی و کسب بهترین نتایج در وجود آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و با جان و دل تلاش خواهند کرد. جامعه بوکس از من خواست که بیایم و من هم آمدم.»

سعیده فتحی

 

asemandaily.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۲ دی
    لیگ برتر استرالیا
    وسترن سیدنی - ولینگتون فونیکس
    ۰۹:۳۰
  • اردیویسه هلند
    اسپارتا روتردام - آژاکس
    ۱۴:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    آاس رم - پارما
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    صنعتگران امید - پیکان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    مس رفسنجان - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    پاس گرگان - چادرملو اردکان
    ۱۶:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - آلاوس
    ۱۶:۳۰
  • اردیویسه هلند
    پی اس وی آیندهوون - فاینورد
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستر یونایتد - بورنموث
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - چلسی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ساوتهمپتون
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - ولورهمپتون
    ۱۷:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - سویا
    ۱۸:۴۵
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - لیورپول
    ۲۰:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ولفسبورگ - دورتموند
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    آتالانتا - امپولی
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    لگانس - ویارئال
    ۲۱:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    مونزا - یوونتوس
    ۲۳:۱۵
  • جام حذفی فرانسه
    لانس - پاری سن ژرمن
    ۲۳:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال بتیس - رایو وایه کانو
    ۲۳:۳۰
  • دوشنبه ۳ دی
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ساکرامنتو کینگز - ایندیانا پیسرز
    ۰۲:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    مک آرتور - سنترال مارینرز
    ۱۱:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    -
    ۱۴:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پایش پارت شاهرود - آینده سازان تهران
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - پترو نوین ماهشهر
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    پالایش نفت آبادان - کاله
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    شهرداری گرگان - آسمان ولایت مشهد
    ۱۶:۱۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    مهگل البرز - گلنور اصفهان
    ۱۷:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - اودینزه
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    بنفیکا - استوریل
    ۲۲:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - کومو
    ۲۳:۱۵
ویژه سرپوش