مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۲۵ - ۰۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۷۷۰
سایر ورزشها

دونده‌ای که در شهر خودش اتاق VIP طلب می‌کند/ هزینه‌های ۲ ملی‌پوش ۲ برابر بودجه فدراسیون!

فدراسیون دو و میدانی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
رضا قاسمی، اصلی‌ترین رقیب حسن تفتیان در دوی ۱۰۰ متر که تا قبل از المپیک رقابت بسیار نزدیکی هم با او داشت، حتی یک بار هم به اردوی خارجی اعزام نشده، در حالی که تفتیان بعد از المپیک چند بار به اردوهای طولانی مدت در فرانسه رفته است. از سوی دیگر علی ثمری(پرتاب وزنه) و حسین کیهانی(۳ هزار متر) که مثل تفتیان و حدادی در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۷ به مدال طلا دست یافتند، این روزها بدون ادعا در شهرستان‌های خود تمرین می‌کنند.

اعتمادآنلاین، توجه بیش از حد فدراسیون دوومیدانی به ۲ ورزشکار باعث شده تا شائبه تبعیض میان ملی‌پوشان بیش از پیش در این رشته احساس شود. اخبار رسیده حاکی از آن است که فدراسیون حتی بیش از بودجه‌ای که از وزارت ورزش دریافت کرده، برای ۲ ورزشکار هزینه کرده تا از انتقادات آنها در امان بماند. 

 

۹۰۰ میلیون، پاداش افزایش رکورد

حسن تفتیان که در المپیک ۲۰۱۶ توانست برای اولین بار در دوی ۱۰۰ متر به نیمه نهایی راه پیدا کند، در یک سال و نیم اخیر به اردوهای خارجی زیادی رفته و فدراسیون تمام قد پشت او ایستاده است. این دونده که امسال هم عنوان قهرمانی آسیا را کسب کرد، در حالی اصرار به کار کردن با مربی فرانسوی و برگزاری اردوهای خود در این کشور دارد که بهترین رکوردهای خود را زمانی که در ایران و با مربیان ایرانی تمرین می‌کرد، ثبت کرده است. او در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ در همان دور مقدماتی با ثبت یک رکورد ضعیف حذف شد اما همچنان فدراسیون، تفتیان را به صورت ویژه حمایت می کند. بعد از المپیک ۲۰۱۶ تا کنون که تفتیان در فرانسه به سر می‌برد، فدراسیون ۹۰۰ میلیون برای این ورزشکار هزینه کرده است. با این حال رکوردهای این دونده سرعت در مسابقات اخیر ضعیف‌تر شده و زمان او برای رد شدن از خط پایان افزایش یافته است. 

 

اتاق VIP برای اردوی درون استانی!

حسن تفتیان که بعد از مسابقات جهانی به انتقاد از فدراسیون پرداخت و چند مصاحبه تند علیه مسئولان فدراسیون انجام داد؛ بازهم توانست از این طریق به خواسته های خود برسد. او حتی به فدراسیون هم احضار شد اما نتیجه این بود که بار دیگر این دونده به فرانسه اعزام شود. نکته جالب اینجاست حتی زمانی که فدراسیون اصرار کرد تفتیان در استان خود مثل سایر ملی پوشان تمرین کند، این ورزشکار درخواست‌های عجیبی را مطرح کرد. تفتیان اهل تربت حیدریه یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است. او برای تمرین کردن در مشهد که در نزدیکی محل سکونت خانواده‌اش به حساب می‌آید، شروط عجیبی پیش روی فدراسیون قرار داد. سکونت در یک هتل خاص و اتاق VIP شروط اصلی تفتیان بود. حتی این دونده برادرش را همراه خود و با هزینه فدراسیون در اتاق VIP سکونت داد تا فدراسیون هزینه‌های بیشتری را متحمل شود.

 

بیش از یک میلیارد برای حدادی

احسان حدادی که تنها مدال تاریخ دو و میدانی ایران را در المپیک ۲۰۱۲ کسب کرد، در چند سال اخیر افت شدیدی داشته و در سال ۲۰۱۷ از رسیدن به فینال مسابقات جهانی هم بازماند. ملی‌پوش پرتاب دیسک ایران بعد از ناکامی در المپیک ریو به آلمان سفر کرد تا پای خود را جراحی کند. بخش عمده‌‌ای از مبلغ این عمل جراحی هم توسط فدراسیون پرداخت شد. جالب است بدانید حدادی قبل از المپیک هم دائما با هزینه فدراسیون در اردوهای خارجی در کشورهایی چون آفریقای جنوبی، قطر، آمریکا و... با وجود مصدومیت به سر می برد. حتی قبل از مسابقات جهانی ۲۰۱۷ هم حدادی در بلاروس تمرین می کرد و مستقیما به لندن رفت. نکته جالب درباره این ملی‌پوش دو و میدانی این است که او حتی در زمان حضورش در ایران هم حاضر نیست در تهران تمرین کند و با هزینه فدراسیون راهی کیش می شود. طبق اخبار دریافتی در یک سال و نیم اخیر صرفا برای آماده‌سازی احسان حدادی بیش از یک میلیارد هزینه شده، در حالی که او فقط یک مدال طلا در قهرمانی آسیا کسب کرده است.

 

بودجه فدراسیون کمتر از هزینه‌های ۲ ملی‌پوش

فدراسیون دو‌ و میدانی در سال جاری نزدیک به ۳۵ درصد از بودجه خود را دریافت کرده که کمتر از یک میلیارد است. این در حالی است که در یک سال و نیم اخیر برای ۲ ملی پوش ۲ میلیارد هزینه شده است! احسان حدادی و حسن تفتیان در ماههای اخیر بارها علیه مسئولان فدراسیون مصاحبه کردند و بدین ترتیب به خواسته های خود هم رسیدند. به نظر می‌رسد حتی درآمدهایی که از اسپانسرهای فدراسیون به دست آمده، صرف هزینه برای اردوها و مربیان خارجی تفتیان و حدادی شده است.

 

تبعیض مشهود

رسیدگی به ورزشکاران در رشته‌ای مثل دو و میدانی باعث خوشحالی است اما در شرایطی که تبعیض وجود نداشته باشد. رضا قاسمی، اصلی‌ترین رقیب حسن تفتیان در دوی ۱۰۰ متر که تا قبل از المپیک رقابت بسیار نزدیکی هم با او داشت، حتی یک بار هم به اردوی خارجی اعزام نشده، در حالی که تفتیان بعد از المپیک چند بار به اردوهای طولانی مدت در فرانسه رفته است. از سوی دیگر علی ثمری(پرتاب وزنه) و حسین کیهانی(۳ هزار متر) که مثل تفتیان و حدادی در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۷ به مدال طلا دست یافتند، این روزها بدون ادعا در شهرستان‌های خود تمرین می‌کنند؛ اگرچه به اعتقاد برخی از کارشناسان حتی از تفتیان و حدادی هم شاید شانس بیشتری برای کسب مدال در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ داشته باشند. برای کیوان قنبرزاده، رکورددار پرش ارتفاع ایران حتی اردوی داخلی هم تدارک دیده نشده و فقط نگاه‌ها در فدراسیون به سمت ۲ نفر خاص است.

 

 

 

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش