اعتمادآنلاین، توجه بیش از حد فدراسیون دوومیدانی به ۲ ورزشکار باعث شده تا شائبه تبعیض میان ملیپوشان بیش از پیش در این رشته احساس شود. اخبار رسیده حاکی از آن است که فدراسیون حتی بیش از بودجهای که از وزارت ورزش دریافت کرده، برای ۲ ورزشکار هزینه کرده تا از انتقادات آنها در امان بماند.
۹۰۰ میلیون، پاداش افزایش رکورد
حسن تفتیان که در المپیک ۲۰۱۶ توانست برای اولین بار در دوی ۱۰۰ متر به نیمه نهایی راه پیدا کند، در یک سال و نیم اخیر به اردوهای خارجی زیادی رفته و فدراسیون تمام قد پشت او ایستاده است. این دونده که امسال هم عنوان قهرمانی آسیا را کسب کرد، در حالی اصرار به کار کردن با مربی فرانسوی و برگزاری اردوهای خود در این کشور دارد که بهترین رکوردهای خود را زمانی که در ایران و با مربیان ایرانی تمرین میکرد، ثبت کرده است. او در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ در همان دور مقدماتی با ثبت یک رکورد ضعیف حذف شد اما همچنان فدراسیون، تفتیان را به صورت ویژه حمایت می کند. بعد از المپیک ۲۰۱۶ تا کنون که تفتیان در فرانسه به سر میبرد، فدراسیون ۹۰۰ میلیون برای این ورزشکار هزینه کرده است. با این حال رکوردهای این دونده سرعت در مسابقات اخیر ضعیفتر شده و زمان او برای رد شدن از خط پایان افزایش یافته است.
اتاق VIP برای اردوی درون استانی!
حسن تفتیان که بعد از مسابقات جهانی به انتقاد از فدراسیون پرداخت و چند مصاحبه تند علیه مسئولان فدراسیون انجام داد؛ بازهم توانست از این طریق به خواسته های خود برسد. او حتی به فدراسیون هم احضار شد اما نتیجه این بود که بار دیگر این دونده به فرانسه اعزام شود. نکته جالب اینجاست حتی زمانی که فدراسیون اصرار کرد تفتیان در استان خود مثل سایر ملی پوشان تمرین کند، این ورزشکار درخواستهای عجیبی را مطرح کرد. تفتیان اهل تربت حیدریه یکی از شهرهای استان خراسان رضوی است. او برای تمرین کردن در مشهد که در نزدیکی محل سکونت خانوادهاش به حساب میآید، شروط عجیبی پیش روی فدراسیون قرار داد. سکونت در یک هتل خاص و اتاق VIP شروط اصلی تفتیان بود. حتی این دونده برادرش را همراه خود و با هزینه فدراسیون در اتاق VIP سکونت داد تا فدراسیون هزینههای بیشتری را متحمل شود.
بیش از یک میلیارد برای حدادی
احسان حدادی که تنها مدال تاریخ دو و میدانی ایران را در المپیک ۲۰۱۲ کسب کرد، در چند سال اخیر افت شدیدی داشته و در سال ۲۰۱۷ از رسیدن به فینال مسابقات جهانی هم بازماند. ملیپوش پرتاب دیسک ایران بعد از ناکامی در المپیک ریو به آلمان سفر کرد تا پای خود را جراحی کند. بخش عمدهای از مبلغ این عمل جراحی هم توسط فدراسیون پرداخت شد. جالب است بدانید حدادی قبل از المپیک هم دائما با هزینه فدراسیون در اردوهای خارجی در کشورهایی چون آفریقای جنوبی، قطر، آمریکا و... با وجود مصدومیت به سر می برد. حتی قبل از مسابقات جهانی ۲۰۱۷ هم حدادی در بلاروس تمرین می کرد و مستقیما به لندن رفت. نکته جالب درباره این ملیپوش دو و میدانی این است که او حتی در زمان حضورش در ایران هم حاضر نیست در تهران تمرین کند و با هزینه فدراسیون راهی کیش می شود. طبق اخبار دریافتی در یک سال و نیم اخیر صرفا برای آمادهسازی احسان حدادی بیش از یک میلیارد هزینه شده، در حالی که او فقط یک مدال طلا در قهرمانی آسیا کسب کرده است.
بودجه فدراسیون کمتر از هزینههای ۲ ملیپوش
فدراسیون دو و میدانی در سال جاری نزدیک به ۳۵ درصد از بودجه خود را دریافت کرده که کمتر از یک میلیارد است. این در حالی است که در یک سال و نیم اخیر برای ۲ ملی پوش ۲ میلیارد هزینه شده است! احسان حدادی و حسن تفتیان در ماههای اخیر بارها علیه مسئولان فدراسیون مصاحبه کردند و بدین ترتیب به خواسته های خود هم رسیدند. به نظر میرسد حتی درآمدهایی که از اسپانسرهای فدراسیون به دست آمده، صرف هزینه برای اردوها و مربیان خارجی تفتیان و حدادی شده است.
تبعیض مشهود
رسیدگی به ورزشکاران در رشتهای مثل دو و میدانی باعث خوشحالی است اما در شرایطی که تبعیض وجود نداشته باشد. رضا قاسمی، اصلیترین رقیب حسن تفتیان در دوی ۱۰۰ متر که تا قبل از المپیک رقابت بسیار نزدیکی هم با او داشت، حتی یک بار هم به اردوی خارجی اعزام نشده، در حالی که تفتیان بعد از المپیک چند بار به اردوهای طولانی مدت در فرانسه رفته است. از سوی دیگر علی ثمری(پرتاب وزنه) و حسین کیهانی(۳ هزار متر) که مثل تفتیان و حدادی در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۷ به مدال طلا دست یافتند، این روزها بدون ادعا در شهرستانهای خود تمرین میکنند؛ اگرچه به اعتقاد برخی از کارشناسان حتی از تفتیان و حدادی هم شاید شانس بیشتری برای کسب مدال در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ داشته باشند. برای کیوان قنبرزاده، رکورددار پرش ارتفاع ایران حتی اردوی داخلی هم تدارک دیده نشده و فقط نگاهها در فدراسیون به سمت ۲ نفر خاص است.
- 9
- 2