حضور سميه حاجوي، شهردار منطقه هفت تهران در پست نايب رييسي فدراسيون تنيس روي ميز از اتفاقات عجيبي بود كه در روزهاي گذشته رخ داده است. حاجوي در حالي به اين پست رسيده كه هيچ رزومه ورزشي از او در فضاي مجازي ديده نميشود و نزديكانش نيز اطلاعاتي درباره سوابق ورزشياش ندارند. هرچند حضور حاجوي در فدراسيون تنيس روي ميز ميتواند توجيهاتي داشته باشد اما دو شغله بودن او يكي از مهمترين ايراداتي است كه ميتوان به اين انتصاب وارد كرد.
نزديكان حاجوي معتقدند او حقوقي از فدراسيون دريافت نميكند و به همين دليل حضور در فدراسيون تنيس روي ميز، شغل محسوب نميشود اما اينكه چرا رييس فدراسيون، شخصي را بهعنوان نايب رييس انتخاب كرده كه نه سابقه ورزشي دارد و نه قرار است حقوقي دريافت كند، عجيب به نظر ميرسد. روز گذشته تلاش بسياري كرديم تا با سميه حاجوي در اينباره صحبت كنيم اما يكي از مشاوران او پس از صحبتهاي كوتاه با «قانون» در تماس دوباره با اين روزنامه اعلام كرد كه صحبتهايش منتشر نشود.
نكته عجيب جايي بود كه محمود نظري نيز كه به نظر عصباني ميرسيد، در اين باره توضيحاتي را به «قانون» داد اما دقايقي بعد بيان كرد كه روزنامه «قانون» حق انتشار هيچيك از مطالب فوق را ندارد و با توجيهاتي مثل ورزش مشكلات ديگري دارد كه بايد به آن پرداخته شود، از پاسخ طفره رفت. از دبير فدراسيون خواستيم پاسخ قانعكنندهاي به «قانون» بدهد اما او بيان كرد «هرچه ميخواهد دل تنگتان بنويسيد» و سپس تلفن را قطع كرد.
عصبانيت نظري در حالي اتفاق افتاد كه «قانون» قصد داشت اين سوال را مطرح كند كه چرا يك شخص كارآمد و با رزومه مناسب را براي اين كار انتخاب نكردهاند؟ او پيش از اين نيز در گفتوگو با مهر توضيحاتي را درباره حضور حاجوي داده بود كه به نظر مبهم ميرسد. نظري در اين باره گفته بود:«فدراسیون تنیس روی میز از هر پتانسیلی برای گسترش بخش همگانی استفاده می کند. هدف ما این است که از پتانسیل شهرداری استفاده کنیم و سمیه حاجوی نيز به عنوان فردی که مدیریت در این نهاد را در کارنامه دارد و همچنان نيز در آن مشغول است، می تواند بدون شك همراه و کمک فدراسیون برای دستیابی به اهداف باشد».
مهرداد قارداشي، رييس فدراسيون نيز بدون اشاره به سابقه حاجوي در ورزش كشور به مهر گفت: «حاجوی جزو قهرمانان نبوده اما در ورزش فعالیت هایی داشته است. او سابقه همکاری با فدراسیون ناشنوایان را نيز بهعنوان مشاور در کارنامه دارد. ضمن اینکه برای پست نایب ريیسی، برخورداری از تحصیلات عالیه مدیریتی و داشتن تجربه لازم در این زمینه بسيار اهمیت دارد که حاجوی از آنها برخوردار است».
استعلام گرفتهايم
حضور حاجوي در فدراسيون تنيس روي ميز اتفاق مهمي است كه بايد به آن توجه شود اما نبايد فراموش كرد كه حضور تشريفاتي فردي كه شغل ديگري دارد، تضييع حقوق شهروندي محسوب ميشود. مدتهاست كه بيكاري تحصيلكردههاي ورزشي در كشور به معضل بزرگي تبديل شده اما اينكه يك شهردار تصميم ميگيرد در دو پست به جوانان خدمت كند، نكته مهمتري است كه بايد به آن پرداخته شود. به ويژه آنكه بدانيم فدراسيون تنيس رويميز حاضر به توضيح درباره اين موضوع نيست و استفاده از جملاتي مثل تعامل با شهرداري و استفاده از پتانسيل اين نهاد عمومي، ميتواند در قالب اتفاقات ديگري به جز انتصاب شهردار منطقه هفت به عنوان نايب رييس فدراسيون تنيس روي ميز، رخ بدهد.
نكته عجيبتر اينجاست كه مسئولان فدراسيون تنيسرويميز مدعي هستند از وزارت ورزش و جوانان براي حضور حاجوي استعلام گرفتهاند و مشكلي از اين بابت وجود ندارد. عبدالصمد خرمشاهي، حقوقدان در اين باره به «قانون» ميگويد: «به طور كلي در صورتيكه استخدام به صورت رسمي، پيماني يا قراردادي نباشد و شخص حقوقي دريافت نكند، حضور در فدراسيون شغل محسوب نميشود اما اينكه اين موضوع تضييع حقوق شهروندي بوده يا خير، بحث ديگري است كه بايد به آن پرداخت».
از دندانپزشكي تا شهرداري
همه اين اتفاقات در حالي رخ داده كه حضور سميهحاجوي در شهرداري تهران نيز با انتقاد بسياري رسانهها همراه بود. آنچه رسانهها درباره سوابق حاجوي نوشتهاند، نشان ميدهد وي دندانپزشك و ساكن منطقه هفت است.حاجوي پيش از حضور در شهرداري منطقه هفت، در شهرداري ناحيه يك منطقه چهار تهران حضور داشت و مدير اداره سلامت شهرداري منطقه چهار بود. خودش درباره طي كردن پلههاي ترقي ميگويد: «زمانی که فارغالتحصیل دکتری دندانپزشکی از دانشگاه شهید بهشتی شدم و مسئولیت کارشناس معتمد اسناد دندانپزشکی درمانگاه شهر سالم را بر عهده گرفتم، برای راهاندازی مرکز دندانپزشکی منطقه تلاشهای شبانهروزی من و همکارانم نتیجه داد و شهروندان از آغاز به کار و ارائه خدمات بهداشتی این مرکز بسیار ابراز رضایت کردند.
این اقدام مورد توجه شهردار وقت و مدیرعامل شهر سالم شهرداری قرار گرفت و من پلههای ترقی را یکی بعد از دیگری بالا رفتم. نخست مسئولیت معاونت دندانپزشکی شهر سالم که موظف به بررسی و نظارت بر اسناد دندانپزشکی ۲۲منطقه شهر تهران در درمانگاههای طرف قرارداد با شهرداری بود را به من واگذار کردند و بعد نیز به عضویت خانواده شهرداری در منطقه چهار، در مقام مدیر اجرایی و دبیر دبیرخانه جامعه ایمن در آمدم. در نتیجه علاوه بر حوزه شورای راهبردی جامعه ایمن، در راستای ایمنسازی ساختمانها، معابر و حتی ترافیک فعالیتهای چشمگیری انجام دادم».
نايب رييسي شغل نيست؟
در سالهاي گذشته پست نايبرييسي فدراسيون تنيس روي ميز بدون مسئول اداره ميشد و با حضور حاجوي، اين پست داراي مسئول شد اما حضور پرانتقاد و پرابهام او در فدراسيوني كه ورزشكاران و نابغههايي مثل ندا شهسواري و نوشاد عالميان دارد، چه كمكي به بهبود وضعيت اين ورزشكاران خواهد كرد؟ هرچند مسئولان فدراسيون تنيس معتقدند پست نايب رييسي برخلاف پست رييسي و دبيركلي، شغل محسوب نميشود اما خبرگزاري خانه ملت در گزارشي كه روز ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ منتشر كرد، از قول نصرا... سجادي، معاون وقت وزير ورزش و جوانان نوشت: «نامه ای به وزیر ورزش و جوانان در مورد ممنوعیت حضور دو شغلهها در انتخابات فدراسیونهای ورزشی ارسال شده است و طبق این نامه رییس، نایب رییس و دبیر فدراسیون نباید دو شغله باشند».
به هر ترتيب جدا از برخورد زشت و زننده دبيركل فدراسيون تنيس روي ميز كه در صورت تكذيب درست بودن گزارش روزنامه قانون فايل صوتي صحبتهايش منتشر خواهد شد، نبايد فراموش كرد كه برخي روساي فدراسيونها از جمله فدراسيون سهگانه و تنيس رويميز،با انتصاب شهرداران و استانداران شهرهاي مختلف به عنوان نايب رييس، مشاور يا هر پست ديگري تلاش ميكنند از حضور اين افراد در فدراسيون استفاده كنند و امكانات را در اختيار بگيرند.
اين موضوع علاوه بر آنكه نشان ميدهد مديريت ورزشي در ايران نااميدكننده است، عجيب به نظر ميرسد. روساي فدراسيونها موظف هستند براساس بودجه و حاميان مالي كه با آنها قرارداد دارند، فعاليتهاي يكساله خود را برنامهريزي كنند اما به نظر ميرسد قارداشي و صبور، روساي فدراسيونهاي تنيس روي ميز و سهگانه توجهي به اين موضوع ندارند و با اقداماتي از قبيل مواردي كه در اين گزارش ذكر شد، به دنبال نمايش موفقيت خود هستند.
- 16
- 5