پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۱۵ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۵۸۹
سایر ورزشها

لژیونر هندبال ایران:

هندبال به مدیری با برنامه و دست پر نیاز دارد

محسن باباصفری,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش
 لژیونر هندبال ایران که در تیم دیناموبخارست رومانی حضور دارد با ابراز امیدواری از بازگشت هندبال به روزهای اوج اظهار داشت: اگر در انتخابات، مدیری با برنامه و دست پُر رای بیاورد آنگاه می توان به آینده این رشته امیدوار بود.

به گزارش ایرنا، «محسن باباصفری» یکی از لژیونرهای موفق هندبال ایران است که این روزها درون دروازه تیم استوابخارست رومانی عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته و در هر مسابقه به عنوان بازیکن اصلی وارد زمین می شود. 

دروازه بان تیم ملی هندبال ایران که امروز نیز باید در لیگ رومانی به میدان برود در گفت و گویی مفصل با خبرنگار ورزشی ایرنا، درباره شرایط خود در لیگ رومانی و وضعیت هندبال ایران صحبت کرد.

او در این مصاحبه ابراز امیدواری کرد که بیستم اسفند امسال و بعد از برگزاری انتخابات فدراسیون، مدیری با برنامه و توانمند وارد فدراسیون شده و هندبال ایران را نجات دهد. 

مشروح گفت و گوی بابا صفری با ایرنا را در ادامه بخوانید:

وضعیت خودت را در ترکیب استوابخارست را چگونه ارزیابی می کنی؟

شرایط بسیار خوبی در اینجا دارم. با شروع فصل در چهار جام از جمله لیگ رومانی، جام حذفی، لیگ اروپا و کاپ اروپا بازی های خود را شروع کردیم. از کاپ اروپا در مرحله سوم حذف شدیم و کارمان را در لیگ اروپا ادامه دادیم اما نتوانستیم به تیم های پایانی برسیم. در جام حذفی رومانی با تیم دینامو بخارست بازی داریم که در صورت پیروزی فینالیست می شویم و در صورت شکست باید در دیدار رده بندی به میدان برویم. تیم اول این جام به کاپ اروپا می رود. هم اکنون در هفته بیست و یکم لیگ رومانی هستیم و امروز باید به میدان برویم. 

جایگاه تیمت در لیگ رومانی چطور است؟

اکنون در رتبه ششم جدول هستیم ولی اختلافمان بسیار کم است و اگر در چند بازی پیش رو برنده باشیم و امتیازهای خوبی بگیریم می توانیم به صدر جدول هم برسیم. باید در بازی های پیش رو بجنگیم. تا پایان مرحله مقدماتی لیگ ۶ بازی باقی مانده و سپس باید در پلی آف به میدان برویم.

در هر مسابقه به عنوان بازیکن اصلی وارد زمین می شوی؛ چه احساسی در این خصوص داری؟

خدا را شکر که شرایط خوبی دارم و هر بازی ۶۰ دقیقه در زمین هستم. فشار کار بالا است اما خدا را شکر توانستم انتظارها را برآورده کنم.

 هندبال اروپا پیشرفت چشمگیری داشته است. نگاه ها به این رشته در قاره سبز چگونه است؟

در اروپا رشته هندبال اولویت است و همیشه مورد توجه قرار می گیرد. هندبال در برخی کشورهای اروپایی بعد از فوتبال ورزش اول کشور محسوب می شود و به همین دلیل هم در این قاره رشد چشمگیری داشته است. کشورهایی مثل دانمارک، آلمان و فرانسه و مجارستان فوق العاده پیشرفت کرده اند. این کشورها لیگ های بسیار قدرتمندی در هندبال دارند و همیشه مورد توجه هستند. در رومانی نیز شرایط به همین شکل است. در باشگاه استوابخارست که من در آن بازی می کنم، هندبال بعد از فوتبال مورد توجه زیادی قرار می گیرد.

 وضعیت لیگ رومانی چطور است؟

کاملا حرفه ای و با برنامه پیگیری می شود. تاکنون تقریبا ۴۳ بازی رسمی در این فصل داشته ایم که نشان می دهد چقدر همه چیز برنامه ریزی و هدف دار پیش می رود.

 به نظر می رسد کاملا شرایط برعکس ایران است. وضعیت هندبال ایران را چطور ارزیابی می کنی؟

لیگ هندبال ایران هم برگزار شد و به پایان رسید. شرایط تیم ها در ایران سخت است و نبود منابع مالی فشار زیادی روی باشگاه ها وارد می کند و امیدوارم وضعیت بهتر شود و شاهد رشد و شکوفایی هندبال باشیم. هرچقدر لیگ بهتر شود و جوانان و نوجوانان بیشتری در قالب لیگ قرار بگیرند پیشرفت بیشتری به وجود می آید و شاهد این خواهیم بود که استعدادها و پتانسیل های هندبال رشد کنند.

اصلی ترین دلیلی که باعث شده هندبال ایران انقدر پسرفت داشته باشد و ضعیف شود چیست؟

مهم ترین عامل این وضعیت هندبال، تغییرات مدیریت است. در این چندسال بارها تغییرات مدیرتی داشتیم و بیشترین تغییر در هندبال بوده و عدم ثبات باعث شده این رشته نتواند جایگاه خاص خودش را پیدا کند. نتایجی هم که کسب شد به صورت مقطعی و به دلیل یکسری اتفاق ها و فاکتورهای خاص بود اما ادامه دار نشد البته این وضعیت برای کل ورزش ایران صادق است. 

یعنی نه تنها هندبال بلکه رشته های دیگر هم ضعیف شده اند؟

نه تنها رشته هندبال بلکه دیگر رشته های ورزشی نیز کم کم در سراشیبی قرار گرفته اند و افت کرده اند. وضعیت ورزش بد می شود چون مدیریت خوب وجود ندارد یا به رشته های پایه توجه نمی شود و از پتانسیل و نیروها به خوبی استفاده نمی شود. زمانی که قرار است تیم نتیجه بگیرد با تجربه ها کنار گذاشته می شوند و نوجوانان و جوانان وارد تیم می شوند و این نسل پس از کسب تجربه مشابه نسل قبل کنار گذاشته می شود و هیچ وقت هندبال از سرمایه گذاری خود بهره برداری نمی کند و این اتفاق نسل به نسل رخ داده است. البته در همه رشته ها همینطور است. ورزش ما به خوبی از پتانسیل و توانایی هایش استفاده نمی کند. 

 راه نجات هندبال ایران چیست؟

تنها چیزی که می تواند هندبال را نجات دهد آمدن یک رئیس و مدیر با برنامه است. مدیر جدید باید با برنامه ریزی و تزریق منابع مالی و اسپانسرهای خوب، لیگی خوب و پویا بسازد و بعد از آن تیم های ملی خوب و با قدرت تشکیل می شود. تنها راه نجات هندبال ایران یک مدیر با برنامه و توانمند است که بتواند منابع مالی را جذب کند. ما در پله دهم هستیم و خیلی سقوط کرده ایم و راه زیادی تا پله صدم داریم که لازمه توفیق در این راه، یک برنامه بلند مدت است. 

هندبال با این تعداد لژیونر چرا همیشه در نتیجه گیری ناکام بوده و چرا همیشه بازیکنان متهم بوده اند و جایگاهشان حفظ نشده است؟

وقتی برای لژیونرها و ستاره ها ارزش قائل نمی شوند و برای ورزشکاران و نخبه های خود جایگاهی در نظر نمی گیرند، ورزشکار بی انگیزه و دلسرد شده و از شور و هیجانش کم می شود. به هر حال این ورزشکاران انسان هستند و با ماشین فرق می کنند. هر دوره هم که وارد مسابقات شدیم بچه های ما آماده و سرحال بودند و با قدرت وارد زمین شدند اما فشار بالا و آن حس باعث می شد که آنها نتوانند توانایی هایشان را نشان دهند. زمانی که اسم لژیونر می آید توقع ها زیاد می شود و انتظارها به شکلی عجیب بالا می رود اما همه چیز این نیست. موفقیت تیم ملی در گرو یک برنامه درست و مناسب و منظم است در غیر این صورت هیچ بازیکنی نمی تواند کاری انجام دهد.

بازیکنان چه نیازهایی دارند؟

از رئیس فدراسیون قبلا هم خواهش کرده بودم یک روانشناس در کنار تیم ملی قرار دهد. چرا نباید یک روانشناس داشته باشیم که در مواقع حساس به بازیکن کمک کند. با تجربه هستیم اما یک روانشناس برای بازیکن لازم است که بتواند از نظر روحی و فکری وی را آماده مسابقه کند. 

چه درخواستی از رئیس آینده هندبال داری؟

مدیر آینده فدراسیون انتظارات زیاد خانواده هندبال را برآورده کند. توقع زیادی در جامعه هندبال وجود دارد و مدیر باید از امروز برنامه داشته باشد. نه اینکه زمانی که وارد کار شد تازه برنامه ریزی کند و پیش برود. مدیر آینده باید برنامه اش آماده و دستش پر باشد و زمانی که وارد شد کار را شروع کند نه اینکه بعد از رای آوردن بگوید بودجه ندارد، اسپانسر ندارد یا برنامه اش کامل نیست. او باید با باشگاه های خوب مثل پرسپولیس و استقلال وارد مذاکره شود و این باشگاه ها را به هندبال جذب کند. وقتی لیگ خوب و پویا داشته باشیم قطعا هندبال رشد می کند و تیم ملی نیز تقویت می شود. با لیگ خوب، تیم ملی کشور نیز تقویت می شود. نباید لیگ طوری باشد که ورزشکار دغدغه پول داشته باشد. باید خیالش راحت باشد که دستمزدش را می گیرد. در کنار این موارد باید برنامه ریزی دقیق برای تمامی جنبه های هندبال وجود داشته باشد و با تیمی قدرتمند وارد میدان شوند.

به نظرت هندبال ایران می تواند به روزهای اوج خود بازگردد؟

به جرات می گویم که تیم ملی هندبال ایران در ۱۰ سال گذشته واقعا لیاقت این را داشته که بین تیم های اول تا سوم آسیا قرار گیرد. به صورت مقطعی این اتفاق افتاد اما مثل بحرین و قطر مداوم نبود چرا که نتوانستیم از پتانسیل کشور به خوبی استفاده کنیم. از هیچکدام از پتانسیل های هندبال به خوبی استفاده نشد. از کرسی های بین المللی، بازیکنان و داوران استفاده نکردیم و این مساله به ضررمان تمام شد. به نظرم با یک برنامه ریزی خوب و بازگرداندن همدلی به جامعه هندبال می توانیم اتفاق های خوبی در آسیا رقم بزنیم هنوز دیر نشده است. بازیکنان بسیار خوبی داریم که با توجه به آنها می توان نتایج خوبی رقم زد. 

 هندبال در این سال ها از چه موضوعی بیشترین ضربه را خورده است؟

مهم ترین چیزی که به هندبال ایران ضربه می زند، فقدان یک برنامه طولانی مدت است. نبود برنامه ریزی باعث ضربه خوردن هندبال شده است. نبود یک مدیر که با قدرت کار را پیش ببرد. در کنار این موضوع نبود لیگ مناسب مشکل دیگر است. ۹ تیم در لیگ داریم که با ۱۷، ۱۸ مسابقه قهرمان مشخص می شود این در حالی است که در کمترین حالت باید ۳۰ مسابقه برگزار شود اما اینطور نیست. باید جام های متعدد وجود داشته باشد و تیم ها فعال شوند علاوه بر این ثبات مدیریتی هم نیاز دیگری است که باید تامین شود.

و صحبت پایانی؟

از اعضای مجمع این انتظار را دارم که محیط و شرایط خوبی را در انتخابات مهیا کنند تا فردی شایسته به عنوان رئیس انتخاب شود و انشالله بتواند کمک بزرگی به هندبال کند؛ مدیری که بتواند باعث پیشرفت هندبال شود.

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱ آذر
    جام حذفی ایران
    پرسپولیس - مس سونگون
    ۱۶:۱۵
  • لیگ برتر امارات
    العروبه امارات - العین امارات
    ۱۹:۰۰
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش